Hakemlere sağlıklı eğitim

featured

Hakemlere sağlıklı eğitim

Sakarya Bölgesi Hakemleri  çarşamba akşam hakem evinde  lig öncesi sağlık eğitimi aldılar. Sakarya Bölgesi TFFHGD  şubesi yönetim kurulunun  girişimleri sonucu  B hakemlere verilen sağlık eğitimine dernek yönetiminin yansıra İl Hakem kurulu üyelerde katıldılar. Saat 19.00 başlayan    sağlık seminerinde, Medar hastanesi bünyesinde bulunan Ortobedi, ve travmatoloji Operatör Dr. Tolga kaplan, Beslenme ve diyetisyen İrem Zorgör, Pisikoloji uzmanı Hatice Aşkar hakemlere bu konularda  hakemlere ,Dernek yönetimine  ,İL Hakem kurulu üyelerine eğitim verdiler.

HAKEMLEREYÖNELİK PLANLANAN SEMİNERİN  İÇERİĞİNDE NELER VARDI?

2021- 2022 sezonu öncesi  planlanan bu seminerde sırasıyla proğram şu şekilde gelişti.

  • Ortebedi alanında
  1. Sporcu nbyaralanmaları
  2. Antremana sonrası ağrı ve şikayetler
  3. Dinlenme
  4. Yenilenme
  5. Musabakalarda üstün atletik performans

BESLENME

  1. Hakemlerin doğru beslenmesi ve diyet uygulamaları
  2. Uygun vücut yapısına ulaşılması için beslenme
  3. Musabaka öncesi ve sonrası beslenme

 

PİSİKOLOJİ

A Baskı yönetimi

B)Müsabakalara mental hazırlık

  1. C) Anikarar verme ve uygulama

SEMİNER SONRSI NOTU

Konu başlıkları hakemlere uzman hekimler verirken ,hakemlerde bu seminerde her anlatım sonrası, hekimlere soru sorması ,anlatılan lar hakkında bilgi alma isteğinde bulunan  hakem sayısının yoğunluğu ,semineri veren  Hekimleri de  bu durumdan son derece memnun  ettiği gözlendi.  Çarşamba akşamı verilen seminerin , sağlık bilgilerinin hakemlere aktarımı yer yer devam edecek.. Bu arada Dernek Başkanı  Gürkan Tekneci Seminer  sonrası Süper lig hakemi Atilla Karaoğlanı  Süper ligte bizi en iyi şekilde temsil ettiği teşekkür plaketi verdi.  Sağlık semineri ne katkı veren doktorlara Atilla Karaoğlan ,Yunus Aytekin Atebek , Murat Baş , fatih Altuntaş ( İHK)  Gözlemcilerden Yılmaz Kalk da plaket verenlerin kervanına katıldı.  Bu arada seminere bazı hakemlerin katılmaması , seminer akşamının eksik halkasıydı. . Başkan Gürkan Tekneci, sağlık seminere katkı veren Doktor grubuna, hastane yetkililerine teşekkür ederken , sağlık seminerine katılmayan hakemlere de  sitem etti.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!