ERENLERSPOR-KARASUSPOR

featured

ERENLERSPOR-KARASUSPOR

Karasuspor’un Erenler deplasmanı öncesi aklıma 2006 yılının mart ayı geldi. Güneşler Beldespor maçı sonrası 9 oyuncusu ceza alan sarı kırmızılı takıma artık kimse şans tanımazken genç oyuncularıyla o sene ligde şampiyon olmuştu. Bu Pazar günü de 5 oyuncusu cezalı Karasuspor’un , epey iddialı olduğu devamlı konuşulan  Erenlerspor önünde şans tanınmıyordu. Üstelik Karasuspor 4 gün önce 105 dakikalık yorucu maç oynarken ev sahibi takım sezona ilk adımı atan, dinlenmiş bir tarzda sahaya çıkıyordu.

Hendekspor maçı sonrası yaşananlar Karasuspor’un futbol kalitesinin konuşulmasını ikinci plana bırakmıştı kimilerinde. Gerçi bu yazının sahibinin maç yazısı bu sitede duruyor ve sarı kırmızılı takımın belli bir aşamaya geldiğini, bir sistem oluşturduğunu yazmış, skora rağmen takımı çok beğenmiştim. İşte futbolda doğruları yaparsanız belki bir iki maçta olmaz ama eninde sonunda mükafatını bulursunuz. Karasuspor da bunun karşılığını Sakarya Atatürk Stadı’nda aldı.

Cezalı ve takım için önemli oyuncu Kaan’ın yokluğunda Mustafa -Aziz ikilisi defansın merkezinde Ahmetcan ve Haluk beklerde olumlu bir performans ortaya koydular. İlk maçın ilk on birinde olmayan Hacı Bilal ve Sinan , oyundan çıkana kadar tecrübe, akıl ve teknikleriyle başarı halkasındaki yerlerini aldılar. Attığı golde rakibinden bir adım daha önce davranıp topu önüne alan Selim ile kalecinin elinden kaçırdığı topta doğru yerde olup galibiyet golüne imza atan Sezer mücadeleciydi. Murat Kaan ve Bedirhan da oyun içinde devamlı mevki kaybetmeyen bir görüntü verdiler.

Aslında Karasuspor, 19.dakikada Sinan’ın önü kapalı pozisyonda ceza alanındaki şutuyla ilk tehlike sinyalini verdi. 28.dakikada ise Bahri karşı karşıya pozisyonda ev sahibi takımı öne geçirebilirdi. 31.dakikadaki golde Karasuspor topu doğru ayaklarla doğru yere getirince Selim’in sakinliğini koruduğu bir 5-6 saniyelik etkinliğiyle öne geçti. İlk yarının uzatma dakikalarında kaleci Kaan topu elinden kaçırınca Karasuspor, yediği 4 golün üçünü uzatma dakikalarında yemiş oldu.

İkinci yarıda 64.dakikada bu kez fiziğiyle iyi kaleci görüntüsü veren Enes , kornerden gelen topu elinden kaçırınca Sezer kafayla tamamlayarak takımını öne geçirdi. Bundan sonra oyunda kopuşlar ve artan gol pozisyonları -doğal olarak- geldi.  71-78-86 ve 94. dakikalarda ani ve iyi çıkışlarla Karasuspor farkı artıracak pozisyonlar yakaladı.

Topu ayağında daha fazla bulunduran ve mağlubiyetten kurtulmak için tecrübeli Zafer’i de forvete yollayan Erenlerspor 88.dakikada peşi sıra iki net gol pozisyonu bulsa da bunlardan yararlanamadı.  Doğru yolda olan Karasuspor, konuşulduğundan ve söylemlerinden, yerel basının şişirdiğinden çok daha gerilerde olan Erenlerspor’un deplasmanda yenerek ateşe atarken kendisini de iddialı bir konuma getirdi.

Erenlerspor bildiğim kadarıyla uzun bir zamandır lige hazırlanıyor. Ama bu maçtaki görüntü bu hazırlık mevsiminin bitmediğini gösteriyor. Takımda bir bütünlük yok, kanatlar işlemiyor.Bahri’nin çabaları göze çarparken forvet Kerem’in hemen dibine bir başka oyuncu yollamayarak etkili bir hücum oyunu oynayamadılar.

Maç içinde Karasuspor’da gördüğümüz belli bir oyun felsefesini Erenlerspor takımında göremedik. Oyunda topu rakibe bırakmak her takımın harcı değildir. Tecrübe, sakinlik, çalışmışlık gerektirir. Pek çok amatör takımı bu anlayış maç kaybettirir ama Karasuspor bu işe emek sarfettiğini iki maçtır gösteriyor.

Öncelikle Serdar Ergelen’i tebrik etmek gerekir. Takıma belli bir oyun anlayışı, taktik ,kondisyon getirmiş. Elindeki imkanlarla bana göre şu anda Talip Toprak’tan da Cenap Taner’den de bir adım önde. Artık antrenörlük mesleğinde önünde parlak bir gelecek olduğunu gösterdi , bence rüştünü de ispat etti. Tabii bir kez daha yönetimi tebrik ederim. Bu imkanlarla olan pek çok takım lige katılmadı ülkemizde. Sakarya’da da 4 takım … Yönetimdeki arkadaşlar ısrarla, kendilerine güvendiler,takıma inandılar, küme düşme olmadığı halde ilk sırayı hedefleyerek lige katıldılar. Ne olursa olsun galiptir bu yolda olanlar…

Bu maçın skoru artık Erenlerspor’u hafta içindeki Hendek maçı konusunda ateşe atmış durumda. Bir yenilgi daha almaları durumunda onlar için her şey bitecek.

Karasuspor’un ise daha söyleyeceği sözler bitmedi!

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!