Donatımlı Telli Tuncer

Bu şehrin profesyonellerinde bugün Marmaris Turunç’ta yaşayan bir futbolcuyu konuk edeceğiz.

Donatımlı Telli Tuncer

Bu şehrin profesyonelleri yazı dizisine bugün yetmiş yıllarda amatör ve profesyonel olarak gündeme oturmuş bir futbolcuyu sizlerle buluşturacağız. Futbol hayatı Donatımspor’da başlayıp, İzmit Kağıt’a oradan Sakaryaspor’a kadar uzanan futbol geçmişini Ankara’ya taşıyan Tuncer Telli’yi sizlere anlatmaya çalışacağız. Öğretmen bir babanın oğlu olan, bitiremediği Öğretmen okulu geçmişi olan Tuncer Telli 70li yıllara damga vurmuş bir oyuncu modelidir. 31 Mart 1951 doğumlu Tuncer Telli’nin Babası Mustafa Telli’nin öğretmen olması nedeniyle 1953 Taşlıgeçit, 1955 Karasu, 1962 Sakarya arasında babasının peşinde eğitimine devam eder. Okul hayatında Bolu Öğretmen Okulu’nda 1968 yılında terk yazan Tuncer Telli 1968 yılında futbola merhaba der.

UNİROYAL VE DONATIMSPOR

Tuncer Telli futbolda altı numara tabir edilen Ön liberoda müthiş sol ayağı ile beğeni toplar. 1968 yılında Ali Yılmaz’ın (Rahmetli ) başında bulunduğu Uniroyal’de bir yıl oynar. Bir yıl aradan sonra Tuncer Telli’nin futbol hayatında önemli yer tutan Donatımsporlu yıllar başlar. Tuncer Telli’nin Donatımspor’da oynadığı yıllarda o günkü süreçte Arap İlhan (Rahmetli) Beşir Belat, Salih Kılıç, Volkan Yayın (Zonguldak) İsmet Topçu gibi isimlerle futboluna ivme katan Tuncer Telli 1973’de Asker olur. Tuncer Telli’nin Donatımlı yıllarında Ethem, rahmetli Ertuğrul, Numan, kaleci Cengiz, Ferruh, Çavuş Hüseyin, Rahmetli Mehmet Gün, Cuguş Hasanların olduğu süreçte Donatımlı yıllarına, futboluna derinlik katar.

SAKARYASPOR YILI

Donatım’da yakaladığı Futbol çıkışını Sakaryaspor ile taçlandıran Tuncer Telli’nin Yeşil Siyah hikayesi kısa sürer. O günleri Kemal Ceylan şöyle anlatır, Tuncer Telli gerçekten yetenekli bir oyuncuydu. Ama gel gör ki onların olduğu süreçteki Sakaryaspor’da oynamak çok güçtü. Birçok ünlü ismin olduğu Sakaryaspor’da bu nedenle Tuncer Telli’nin futbol ömrü kısa olur.

1975 KAĞITSPOR

Tuncer Telli Sakaryaspor’dan sonra bu sefer futbol çantasını İzmit’e, Seka Kağıt’a taşır. Burada bugün rahmetli olan Hicri Uzunözmenle birlikte oynayan Tuncer Telli bir yıl aradan sonra yine Donatım futbol bahçesine konaklar. O günkü yıllarda amatör takımlarda iki profesyonel oynatma kontenjanında Kağıtspor’da ve Donatımspor’da oynayan Tuncer Telli’nin futbol hayatındaki git gellerde yolu Ankara’ya düşer.

HACETTEPELİ TUNCER

Başkent Ankara’nın köklü takımı Hacettepe’de Sakaryalı Yılmaz Vuralla, Samsunspor’dan bilinen kaleci Fatihle beraber oynayan Tuncer Telli’nin Hacettepe macerası üç yıl sürer. Bu arada onun özellikleri hakkında da buraya not düşmek gerek. Tuncer Telli anlattı biz dinledik. Orta sahanın solunda, çok iyi bir sol ayağa sahip olduğunu, orta sahanın göbeğinde oynarken çok gol attığını, hatta bu gollerin birçoğunu da köşe vuruşlarından kaydettiğini bizimle paylaştı.

ANKARAGÜCÜ AMATÖR SON DURAK

Hacettepe’den yine bir başka Ankara takımına Ankaragücü amatöre transfer olan Tuncer Telli MKE fabrikasında hem çalışıp hem de Ankaragücü amatör takımında oynayarak 23 Senelik futbol hayatına nokta koyar.

BİR ANI

Futboldan para kazanamadığına vurgu yapan Tuncer Telli, bunu şöyle yorumladı, “Bizim zamanımızda para yoktu ki.” Futbolda cebinin para görmediğini bu sözlerle ifade eden Telli Tuncer unutamadığı anısını anlatarak bize el salladı. Hiç unutmam, 1975 yılında Karadenizsporla Demirspor şampiyonluk için çekişiyorlar. Donatımspor o günkü süreçte anahtar takım. Karadenizspor’un şampiyon olması için bizi yenmesi gerekiyor ama maç 0-0 bitiyor Böyle olunca da maçını kazanan Demirspor o yıl averajla şampiyon oluyordu.

TURUNÇ’TA YAŞIYOR

Sakarya’daki yılları halen o günkü süreçteki oyucular tarafından sitayişle anlatılan Nezihe Telli ile evli olan, bu evlilikten Volkan Telli adında bir oğlu olan Tuncer Telli, bugün artık, bizlerden çok uzaklarda. Tuncer Telli Sakarya yıllarında yaşadıklarını, futbol dolu günlerini yaşam çantasına koyarak gittiği Marmaris Turunç’ta yaşıyor. O artık Turunç’un Telli babası.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!