ATEŞLİ’NİN FUTBOL SEYİR DEFTERİ

Sakarya’nın profesyonellerine, futbol dışında maratoncu, basketçi bir isimle devam ediyoruz.

Ateşli Kemal

Sakarya’nın Profesyonelleri yazı dizisinin bugünkü konuğunun futbol dosyasında, Maraton koşmak, Basketbol oynamak, Basketbolda sayı kralı olmak gibi başarıları var. Futbolda Milli olmak adına yaş küçülten Kemal Ateşli bu uğurda iki kez de milli olur. Futbol defterinin yapraklarını Yeşil Beyaz Şekerspor’da okumaya başlayan Kemal Ateşli’nin 20 yılın üstünde seyir eden futbolunda neler var, neler yok? Gelin şimdi hep beraber Kemal Ceylan’ın futbol ve futbol dışı sportif koşularına bir göz atalım.

ATEŞLİ’NİN FUTBOL SEYİR DEFTERİ

1950 yılında doğan, ancak gün gelir milli takım tutkusu onu 1953lü Kemal Ateşli kimliğine büründürür. Bu şehrin, Azerbaycan’da da bilinen, bir zamanların en bilinen yayın organı Akşam Haberleri’nde de uzun yıllar şiir yazan, Şair ve Edebiyatçı Teymur Ateşli’nin, en büyük oğlu olan Kemal Ateşli futbola Şekerspor’da başlar. Rahmetli Murat Özpoyraz’ın Şekerspor’u çalıştırdığı yıllarda iki sezon Şekerspor forması giyerken Sakaryaspor’un ve Fikret Aldinç’in dikkatini çeker.

SAKARYASPOR VE DİĞERLERİ

Şekerspor’dan Sakaryaspor’a 1969 yılında giden, zaman zaman genç yaşına rağmen Sakaryaspor forması giyen, ara sıra genç takım forması da giyen Kemal Ateşli bu süreçte Genç ve Amatör takımda oynarken, bu iki yaş grubunda da takım kaptanlığı yapar. Kemal Ateşli’nin 1972 yılına kadar devam eden yeşil Siyah birlikteliği sona erer ve başka bir futbol yolculuğu devreye girer. Bu seferki yolculuk Sakarya’ya çok yakın olan Düzcesporla kesişir. Sakaryalı Atilla Yazıcılarla beraber oynadığı Düzce’den sonra, Bülent Ersinle beraber bir sezonda İzmit Kağıtspor yılları devreye girer. Kemal Ateşli’nin bir de Amatör futbol dosyası var. Şekerspor’dan sonra profesyonel yıllar, Kağıtlı yıllar ama devamı var. 1979 (Karadenizspor) 1980-82 (Yıldırımspor) 1984-85 (Bursa Uludağ) 1985-87 (Bir kez daha Yıldırımspor) ve son olarak Tekspor (1987-90) Görüldüğü gibi Kemal Ateşli 1967’de başlayan futbol yaşamına profesyonel ve de amatör takım yüklemeleri yapacak kadar revaçta olan bir oyuncu kimliği olarak geride önemli futbol izleri bırakmış.

BANDIRMA’YA GOLÜ ATTI SAKARYA KÜMEDE KALDI

Düzce, İzmit gezilerinin ardından ne oldu? Kemal Ateşli yeniden yuvaya döndü. Yeşil Siyahlı formanın zor yıllar yaşadığı, kümede kalmak adına sıkıntılı süreçte Kemal Ateşli ikinci kez kucaklaştığı Sakaryaspor’da unutamadığı bir anıyı futbol çantasına koyar. Şeref Başoğlu (Rahmetli) Arif Omaç (Rahmetli) Musa Çetiner (Rahmetli ) Beşir Belat, Suavi, Ercan, Yetiş, Sarı Fuat, Zafer (rahmetli) İsmail Yıldızca ve Arap Hasan gibi oyuncu grubu içinde kendine yer bulan kemal Ateşli kader maçının adamı olur. Yenenin kümede kalacağı, kaybedenin küme düşeceği maçta Atatürk Şehir Stadı’nda Arif Omaç’ın yerine ikinci yarı oyuna giren Kemal Ateşli bitime doğru attığı golle Sakaryaspor’u kümede bırakan adam unvanını anılarının arasına yükler.

TRABZON’DA MİLLİ OLDU

Kemal Ateşli’nin futbol yıllarının içinde iki kez Genç Milli olma onuru da var. Trabzon’da ve Rize’de oynanan Genç Milli maçlarda, Sakarya’dan bidiğimiz Kemal Ceylan, Talat Yılmaz da o günkü süreçte Genç takımda yer alırlar. Kemal Ateşli Trabzon ve Rize’de Bulgaristan ve Romanya maçlarında iki kez forma giyip iki kez milli olma onurunu futbol bedenine yükler.

MARATONCU VE BASKETBOLCU ATEŞLİ KEMAL

Kemal Ateşli’nin Futbol hayatında Maraton koşmak, Basket oynamak da var. Lise takımı ile Eskişehir’de ikinci olan kadroda da oynayan Kemal Ateşli, futbol dışında 10 sene Avrasya Maratonu’nda koşar, çeşitli madalyalar alır. Bu uğurda madalya zengini olan Kemal Ateşli’nin basketbol karnesinde sayı krallığı bile yer alır. İzmit’te Seka Kağıt’ta oynarken, aynı zamanda Seka Kağıt’ın Basketbol takımda oynayan Kemal Ateşli, burada sayı kralı da olur.

TEKSPOR SON NOKTA

Kemal Ateşli’nin anılar yüklü futbol kitabında Bandırma’ya attığı gol, Kağıtspor’da Baskette sayı kralı, iki kez milli olması, maraton koşması ayrıcalıklı sportif etkinlikler olarak yer alır. 1967 yılında Şekerspor’da başlayan futbol yolculuğu içine iki kez Sakaryaspor, Düzcespor, Kağıtspor yıllarını katan Kemal Ateşli futbolda son noktayı Tekspor’da 1976 yılında koyar ve futbolda emekliliğe ayrılır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!