DIMBIL ÇORBASI…

featured

DIMBIL ÇORBASI…

Geçen gün internette gezinirken ,Sakarya’nın meşhur bir o kadar da lezzetli oldugunu öğrendiydim Dımbıl çorbası dikkatimi çekti.

Bugüne kadar ilk kez ismini duyduğum bu çorbayı belki de bir yerlerde içmişizdir diye düşündüm.       Tabi ki bir  çok kültürel yemeğinde adından çok çokça bahsediliyor. Ancak lokantalarda bugün bunları bulmak ne kadar kolay bilemiyorum. Dımbıl çorbasından yola çıkarak canım kabaklı börek çekti. Yapan da satanda yok ki ,tabi ki yiyemedim. Ancak Islama köftemiz ve kabak tatlımızı her yerde yiyebiliyoruz.

Serdivana Hatay ilinden gelerek bir işletme ve restoran açan bir kardeşimiz ile tesadüfen tanıştım. Şehre turist getiriyormuş, pandemi onuda vurmuş, ama onu en çok etkileyen ise onun karşınıza çıkarılan zorluklar olmuş, tur otobüslerinin dükkanına gelemedini ve bir çok girişimde bulunmasına rağmen sonuç alamadığını söyledi. Ve kapatıp gidiyorum dedi. Çok üzüldügümü söyledim. Hani ,tur, turist ,şehre ekonomik katkı diyoruz ya, biz sadece Dımbıl çormasını değil, şehre dısardan gelen yatırımcılarda kaybetmişiz diye düşündüm.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!