COVID-19 GÜNLÜKLERİ-1

featured

COVID-19 GÜNLÜKLERİ-1

Küreselleşme sözünü olanca sıklığıyla duyuyorduk hayatımızda ve bunu en fazla hissettiğimiz anları yaşıyoruz. Öyle bir durum ki üç aşağı beş yukarı dünya , aynı şeyleri yaşıyor, hissediyor.  Korkuların önemli bir nedeni bilinmezlik ve kesin bir tıbbi ilacın, aşının olmaması. Ama moral ,umut verici olan da şu: Bir insan uyarıları dinlediği, belli konulara dikkat ettiğinde yaşı, konumu, ekonomik düzeyi ,dili ne olursa olsun tehlike yaşamıyor.

Bir spor sitesinde yazdığımın farkındayım ve konuyu spora getiriyorum. Dünyadaki tüm spor organizasyonları iptal edildi ve başlaması için verilen tarihlerin hiçbiri de kesin değil. Ben şahsen sadece 2011 tarihiyle başlayan erteleme haberlerine inanıyorum. Çünkü her spor branşının belli bir de hazırlık,antrenman aşaması var ve yaz ayları da birçok branşta spor yapmaya müsait değil. Dolayısıyla çözüm önerisi sunmak gerekirse benim fikirlerim şu olacak:

Amatör,profesyonel tüm ligler şu andaki sıralama ile tescil edilmeli. Takımlar,oyuncular rahat bir şekilde gelecek sezona bakmalılar. Liglerin dörtte üçlük kesimi zaten bitmişti. Yani ertelenme tarihinde lider olan takımın, hiçbir şey yapmadan ,artıları olmadan orada olması imkansız. Dolayısıyla tüm liglerde lider olanlar şampiyon ilan edilmeli. Ağustos ayından bu yana verilen çabayı yok saymak,ligleri oynanmamış kabul etmenin psikolojik ,kurumsal ve maddi kayıpları,ayıpları büyük olur kanımca.

Küme düşmeye gelince;

Yaşadığımız süreç şu ana dek rastlamadığımız bir durum ve çok sıra dışı. Bu yüzden küme düşme bu yıl için kaldırılmalı. Gelecek sene küme düşen takımların sayısı artırılır ve bir sonraki sene eski düzene dönülür.

Daha açık ve ad vererek yazayım:

Sakarya süper amatör liginde gruplarında lider olan Karasuspor ve Sapancaspor şampiyon ilan edilmeli,BAL’a çıkarılmalıdır.  Her ilde Eylül ayında baraj maçları oynanmalı, statüdeki takımlar bu sonuçlara göre BAL’a katılmalıdırlar. Süper amatörden küme düşme bu yıl için kaldırılmalı ve birinci amatör kümenin şu anki liderleri süper amatöre dahil edilmelidir.

BAL’da şu anda lider olanlar üçüncü lige çıkarılmalıdır.

Üçüncü ligde şu anda lider olan Serik,Kocaeli ve Karacabey ikinci lige çıkarılmalıdır.

İkinci ligde lider konumda olan Samsunpor ve Bandırmaspor TTF.1.lige çıkarılmalıdır.(Grubunda 5.sırada olan Sakaryaspor için yapılacak bir şey yok ne yazık ki!)

TFF. 1.ligde ilk iki sırada yer alan Hatayspor ve Erzurumspor süper lige çıkarılmalı ve süper lig gelecek sezon 20 takımla oynanıp sadece 2020-21 sezonuna özel olarak son beş sıradaki takımlar küme düşürülmelidir.

Süper ligde Trabzonspor şampiyon ilan edilmeli,Başakşehir de şampiyonlar ligi ön elemesine katılmalı; G. Saray,Sivas ve Beşiktaş Avrupa ligi organizasyona direkt veya ön elemeden dahil edilmelidir.

(Bu arada basketbol liginde de hem Türkiye hem Euroleague’de lider olan Anadolu Efes  her ikisinde de şampiyon ilan edilmelidir.)

Yukarıda da bahsettiğim gibi sık sık yaşanmış, yaşanacak bir durumla karşı karşıya değiliz. Bu çok arızi durumun bu şekilde çözümleri olmalı. Sanırım dünyada pek çok ülke zaman ilerledikçe benim bahsettiğim uygulamayı yapacak. Hatta bir kısmı yapmaya başladı. Örneğin Litvanya’da lig durduruldu ve son lider Kaunas şampiyon ilan edildi.  Bu konuda eli en rahat ülke tabii ki İngiltere . Sanırım Merseyside nehrinin karşı tarafındaki ezeli rakipleri Everton bile bu yıl Liverpool’un şampiyonluğunu gönül rahatlığıyla kabul ederler. Keza Fransa’da Paris St. Germain de öyle…

Moral bozukluğunun, depresyonun, tıkanmışlığın gölgesinde virüs günlüklerim bu köşede devam edecek. Son bir sözüm de şu olsun. Bilim,istatistik,veriler vs. tamam,kabul,şart ama hayatın bir noktasından sonra hakikaten bir aşkın kaderin elinde olduğumuzu unutmayın. Bu sizi rahatlatacaktır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!