Salı Sofrası) Erteleme ve Başkan temennisi

featured

Salı Sofrası

Erteleme ve Başkan temennisi

Sakaryaspor Vana uçarken Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç inişte, dönüşte Sakarya medyasından orada olanlara dert yanmış, Maçlar ertelenmeli. Genç eklemiş, dört maç zaten sezon başı seyircisiz oynadık, kalan dört maçı da seyircisiz oynarsak ekonomik olarak batarız demiş. Evet doğru söylüyorsa bende ona derim ki, hamam giren terler. O koltuğu geriye almak adına ne taklalar attınız. Şimdi Corono virüs nedeniyle  tribünler boş olacaktı, yeni kararla( Erteleme geldi)  azda olsa rahatladınız. Umarım bu karar geriye seyirci desteği ile çıkar, umarım ülkem insanı Corono virüsünden kurtulmuş olur. Umarım biz ,siz hayatta olursunuz.  Size bir tavsiyem var bay Başkan, sizin yeniden takımın başına gelmeniz için can atan oyuncu ve teknik adam  grubuna bir teklif götürün, bu zorlu süreçte maaş indirimine ,alacak indirimine gitsinler. Bakın bu konuda dünyada çok örnek var, bizim takımın oyuncularıda çam sakızı çoban armağanı böyle bir düşüncenin peşine takılabilirler mi? Takım daşlık adına  ,renk aşkı için basit bir öneri ,Kabu edenler? Etmeyenler. Umarım  bu masum hane önerimiz kabul görür. Dayanışma denilen şey bu gibi zor günlerde kucaklanmalı.

OLMAZ OLSUN BÖYLE FUTBOL

Sakaryada Süper ligte ve alt liglerde yaşanan bazı olayları seyrederken, izlerken takip ederken futbol adına vallahi billahi utanıyorum. Bakın  bu sezonu  sonu yaklaşırken çıkan olaylara, kimler var olayların içinde Çınarlık , Kızılcık maçında Hakem kafa yedi, Hendek dereköy-Arifiye   maçının devre arasında konuk takımın oyuncuları sille tokat taraftarlarca darp edildi. Yalan değin. Resimler, görüntüler yalan söylemenize engel olur. Tekspor Hacı mercan maçında, maç sonu yaşanan olayları yazmaya ,bu takımların futbolumuza verdiği hasarları anlatmaya dilim varmıyor be. Ömrüm sahalarda geçti, futbolun her kademesinde ,her yerinde varım, sporun içine çirkinlik sokan takımları  hiç sevemedim. Siz sevdiniz mi? Bakın, iyi bakın, olay çıkaran takımların bizim ilin futbolunun kalkınması için ne yapmışlar? Ben söyleyeyim koskocaman bir hiç. Futbolun içine ,kazanmak adına vahşeti sokan hiç bir takımı sevemedim. Maalesef futbolu yönetenler, Futbolda futbol terörünü besleyen kulüplere, örnek alınacak ,gelecekte olası bu tür olayların önünü kesecek bir ceza verememiştir. Yani sizin anlayacağınız, onlarda günü kurtararak, futbolumuzun bu hale gelmesine el veriyorlar. Kama dan sonra gelen ASKF  yönetimimde ,başkanıyla, Zımba efendiyle  beraber, günü idare pozları sergiliyorlar. Hakemle ya sizler? Yaşanan arbedeyi görüşte maçı nasıl oynatırsınız?. Hakeme yapılan ufak bir şiddetli saldırıda, maçı tatil edenlere soruyorum, soyunma odası önünde sille tokat dayak yiyen oyunculardan, sağlıklı futbol oynamasını nasıl beklersiniz? Hakemler de düzeninin korkak düdükleri olmuşlar. Corona Virüs nedeniyle iyi ki maçlar seyircisiz oynanıyor, ya seyircili oynansaydı maçlar, ne olurdu acep halimiz? Bir başka ayrıntı ,futbolun içinde son haftalarda karşımıza çıkan giren yatışlar ,kalkışlarda sezon sonu vizyona giren bu işin bir başka çirkin yüzü. Ben bu filimleri seyrede seyrede yetmişime geldim. Öyle gözüküyor ki biz bu sezon sonu  yaşanan futbolumuz içindeki bu çirkinlikleri yaşarsak daha daha çok göreceğiz. Bu kokuşmuş düzen yerini güzelliklere adaletli davranışlara kolay bırakmıyor.,

İYİKİ YAZMIŞIM  ( KARAOĞLAN FB MACINDAYDI AMA.. )

Gecen Salı Sofrasında konu etmiştim, bizim Süper hakemimiz Atilla Karaoğlan MHK nin gözünde iyi yerde ama iyi maçlara verilmiyor imasında bulunmuştum. Gaziantep, Alanya maçlarını örnek göstermiştim. MHK gecen hafta Atilla Karaoğlanı bir tık daha yukarıya çekti. FB nin düşüte olan hali, Kayserinin dibde olmasını neden göstererek bu atamanın içi dolabilir. Bir başka ayrıntıda Atilla Karaoğlan kupada FB nin,ligte Kayseri sporun maçlarında düdük çalmıştı. Yani sizin anlayacağınız iki takım içinde Atilla Karaoğlan bilinmeyen bir hakem değil.  Bu düşüncelerim maçlar ertelenmeden önce kaleme alınmıştı. Erteleme oldu Karaoğlan FB -Kayseri maçına çıkamadı. Olsun MHK onu maçların oynanma programı içinde bu maça atadı mı? Artadı. Biz bu nedenlerde bu atamayla Atilla Karaoğlanın yavaş yavaş zirveye çıkış işareti olarak aldık bir kenara koyduk.

TFF İNADI (MACLAR OYNANACAK)

TF maçları Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz de olsa oynatmayı kafasına koymuş. Dünyada bir çok ülke futbolu dondururken  bize bakarmışsınız? UEFA Avrupa Uluslar arası şampiyonasını bir yıl ötesine ertelerken biz ne yapıyoruz? Ligler ama öyle ama böyle bitecek. Yerlisi yabancısı futbolcular oynamak istemiyor ama ,TFF nin inadı inat ,bu lig bitecek. Gazetelerde her gün okuyoruz ,futbolcular dedirkin ,futbolcularda evlerinden çıkmak istemiyor. Allahlını severseniz futbolcular insan değil mi be. Onlarında hayır deme hakkı yok mu? TFF bu tutumu ile  çok büyük bir yanlış içinde geziyor. Bu lig ertelenmeli. Bu ligin devamı için başka bir formül üretilmeli. Bu gün ki şartlarda seyircisiz ,sadece ,teknik adamlarla ,sporcularla ,güvenlik güçleriyle maçları oynatmak çok adil değil. Bu insanların Corono virusüne yakalanma riski yok mu?Bu insanalar bu nedenle bir şey olursa ne olacak? Yok nereden   bakarsanız bakın TFF inadı iyilik virusu taşımıyor.

TFF İNADINI BAKANLIK BOZDU

TFF nin hakemleri bile açıkladığı, ligleri ertelemek adına geri adım atmadığı gecen hafta Bakanlık devreye girdi, maçlar ileri bir tarihe ertelendi. Sadece bu karar futbolu değil Basketbol,Voleybol olmak üzere diğer spor brançlarınızda kapsıyor. Bu karar sonrası hem takımlar ,hem oyuncular rahat bir nefes aldı. Buna karşın TFF nin iktidara bağımlı Başkanı  Nihat Özdemir şartlar oluşursa Nisan ayının sonlarında ligleri oynatabiliriz demez mi.  Sporcu sağlığıymış ,seyirci sağlığıymış, kimin umurunda, varsa yoksa para. TFF Katarlı yayıncı kuruluşu mutlu etmek adına takla üstüne takla atıyor.

M.GLADBACK IN OYUNCULARI VE TEKNİK KADROSU NE YAPMUŞ ?

Corono Virus nedeniyle tribünlerin boş olması kulüp giderlerini ne kadar etkilediği su getirmez bir gerçek. Avrupa’nın zengin bilinen takımları bile bu sürecin içinde zorlanırken Almanyadan ,İngiltere’den  bu konuda atılan adımları bezede sıçrar düşüncesiyle  aldım benim soframın üstüne koydum. M.Gladbacklı oyuncular, teknik kadro bu sürecin içine alacaklarının bir kısmından vazgeçerek el vermişler. Oyuncuların ve Teknik kadronun bu yaklaşımından kulüp yaklaşık 1 milyon EURONUN üzerinde bir gelir elde etmiş. Bu konuda daha bir çok  haberle karşılaşacağımızı bekliyorum. Bu arada Manchester Unidet yönetimi bu süreçte çalışanlarının parasını ödemeye devam edeceklerini duyurmuş. Bu konuda karşımıza bizden örnek çıkarsa  alır benim sofranın üstüne koyarım.

TEMİZLİK ŞİMDİMİ AKLINIZA GELDİ ?

Corona Virusu kapımızı çaldı temizlik aklımıza geldi. Daha öncede var dı da öylesine. Temizliğin insan vücudu için ne kadar önemli olduğunu Corona Virusü ile daha iyi kanıksadık. Tehlike kapıya dayanmasa dahada  çok beklerdik ya ,neyse ki Corono Virus geldi de Temizlik için her yer düğmeye bastı. Bunlardan biride Karasu Belediyesi. Spora Tarzan Belediye Başkanı bile Belediye imkanlarını Karasu stadına ,Karasu spor salonunun  soyunma odalarına taşımış. İyi yapmışta, bu temizlik tehlike kapıya dayanınca devreye girmememle. Temizlik yaşamın bir parçası her zaman olmalı. Bu hastalık can alacak, bize korku aşılayacak ama gidince yaşamımıza bazı farkındalıklar katacak diye düşünüyorum. Baksanıza ben bile yetmiş yıldır yıkmadığım kadar el yıkadım. Ellerim sıkca  kolonya  ile tanıştı. Ey yaşam sen nelere kadirsin.

KUPA ÖRNEK KİŞİLERE VERİLİR ( BAY TEZCAN)

Geçenlerde Facede bir resim gördüm. Futbol İl Temsilcisi güzel insan Tezcan Demir, kısa bir süre önce  Arifiyede U 17 maçında eski bir hakem abisi, eski bir hakem atama sorumlusu olmasına karşın hakemlere karşı sergilediği tutum nedeniyle tepki çekmiş, ceza almış bir   kişiye Zafer Yıldırıma kupa vermiş 15 lerdeki başarısı nedeniyle aldığı kupaya sözümüz yok. Yaptığı olaydan ötürü her kesime özür mektup postalayan Zafer Yıldırımın özrü bize göre kabahatinden daha büyüktür. Futbolda hakkedene hakkettiğini vermek güzel bir uygulama . Yalnız  bu arkadaşın son günlerde sergilediği tutuma bi bakmak gerek. Tezcan demirede anımsatmak isterim ,kupa dağıtırken ufak yollu tepki koymak birazda  sana düşer. Bunun yolunu yordamınızda sen bul. Efendim benden bu haftalıkta bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. Corono Virussüz günler dileği ile umarım haftaya buluşuruz.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!