BU ‘İNCEDAL’ ÇABUK KOPAR!

BU ‘İNCEDAL’ ÇABUK KOPAR!

Sakaryaspor son yıllarda kötü antrenör seçimleri yapıyor ve bunun sonucunda da amatör kümenin bir üstünde yaşamını sürdürüyor. Ufak bir sallantıda bu ilin profesyonel ligde  takımının kalamayacağı o kadar belli ki!

Deniz Kolgu daha imza atarken lig ortalarında gideceği belli olan bir teknik adamdı. Sakaryaspor onun ilk bireysel denemesi oldu ve gitti.

Şimdi gelen ise Yavuz İncedal! Diğerleri nasıl ve hangi yollarla geldiyse bu da aynı yöntemlerle geldi. Yani araya adam koyma, siyaset vb.

Deniz Kolgu’yla anlaşıldığı dönemde Sakaryaspor’a tam 28 hoca o ya da bu şekilde talip olmuştu. Bu bilgiyi oldukça sağlam ve belediye üzerinde etkili bir büyüğümüzden aldım. Şimdi de İncedal , Konyalı orjinli olmanın ve siyasi gücün etkisini kullanarak geldi fikrimce. Sanırım bu cümleye itirazı olan yoktur .

Futbolda geçmişin hiçbir önemi yoktur. Önemli olan son durak ve son maçtır. Yavuz İncedal’ın son 4 yıldaki 6. takımı Sakaryaspor oldu. Burada da uzun süre kalamayacak. Darıca Gençlerbirliği’ni çalıştıran birinin bu takıma katkısı ne olacak? Ya da başka bir soruyla Deniz Kolgu’ya göre değiştireceği üç tane şeyi kendisi dahil kim sayabilir! Para kazanacak ve gidecek. Şimdiden söyleyeyim yeşil siyahlı takımın bu kafayla ve bu antrenörle sezon sonunda play-off dahil bir üst kümeye çıkacağını zannetmiyorum.

Eğer tribünlere heyecan getirecek bir antrenörle anlaşılsa gam yemeyeceğim. İncedal isminden heyecan duyan, sinerji hisseden bir taraftar , futbolcu veya yönetici var mı?

Durum böyleyse niçin kendi ilimizden antrenörlere şans verilmez?

Yavuz İncedal’ın Necmettin Sert’ten, Zeki Çakır’dan, Mustafa Özbey’den, Nejat Ersin’den farklı bildiği ne var! Katacağı artı değer nedir?

Örneğin iş parasal destek oldu mu Sakaryaspor ile ilgili Karasu’ya hep müracaat vardır. Limanı, inanılmaz şekilde büyüyen inşaat sektörü, fabrika yatırımları, işadamları ile hep destek istenir. Ama iş antrenör seçimine gelince Trabzonspor’un şampiyonluk yaşadığı yıllarda takımda yer almış, Buca Akademi ve Altınordu Akademi’nin temellerinde ön ayak olmuş Zeki Çakır niçin düşünülmez! Yani benim takip ettiğim dönemde onlarca antrenörle çalışıldı, sayısını insanlar unuttu. Ama bir kez dahi kuzeye danışılmadı.

Devam ediyorum eğer piyasadan ve sıradan biri seçilecekse bizim antrenörlerimiz bu takıma daha fazla ruh, heyecan katmaz mı!  Bence bizimkiler bu piyasanın çok üstünde kimliği olan şahsiyeler. Yine örnek veriyorum: Coşkun Demirbakan niçin düşünülmedi! Hatta büyük vefasızlık yapılan Hasan Kemal Özdemir hiç mi akıllara gelmedi!

Ben Sakaryaspor’un belediyeden kopmasını kesinlikle istemiyorum. Zeki Toçoğlu spor anlamında bir şanstır. Altyapı hamleleri ortada. Stat bitmek üzere…

Ama ben pırıl pırıl bir statta Sakaryaspor’un belde takımlarıyla lig maçı yapacak olmasını içime sindiremiyorum. Şu anki yönetimi de yaptıklarıyla çokça başarısız buluyorum. Bu takım belediyeden kopmadan yeni ve iş bilen yüzlerle yola devam etmeli. Sırf maaşlı değil, işadamı kimliği olanlarla yönetim harmanlanmalı. Belediye kesinlikle küstürülmemeli. Yoksa yakın geçmişte olduğu gibi yönetimin  taraftarlara kalma riskiyle karşı karşıya kalmasını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu da bir felakettir çünkü takımlar taraftarsız olmaz ama hiçbir başarılı takım da taraftarlarca ya da taraftar mantığıyla yönetilmez!

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!