“ BİLGİ EDİNME HAKKINI KULÜPLERİMİZİN ELİNDEN ALAMAZSINIZ” SEVGİLİ AMATÖR SPOR AİLESİ

featured

“ BİLGİ EDİNME HAKKINI KULÜPLERİMİZİN ELİNDEN ALAMAZSINIZ”

SEVGİLİ AMATÖR SPOR AİLESİ

Köşe yazarlığı benim uzman alanım değil biliyorum kendimi sizleri bir ailem olarak gördüğümden ve 40 yıllık amatör spor yöneticisinin bilgi ve tecrübelerini siz değerli, spor adamlarına gerçeği evet yanlış duymadınız “sadece gerçeği” söylemeği yeğledim.

Yola çıkarken de  “amatör spor ailesinin  şahıslarına ve başarısına saygı göstermeyenlere karşı Kulüpler birliği olarak yardımcı olacağımıza söz verdik”

Bu amaç ve ilke doğrultusunda Spor kulüplerin oyu ile bugün yönetici koltuğunda oturan askf.nun yanlış idare edilmesi sonucunda üye kulüplerimesin karşı karşıya kalacağı  zararları en aza indirmek üzere sadece doğruları söyleyerek bu köşe yazılarımı dile getirmeye devam ede cem.

ASKF.LERE ÜYE OLAN KULÜPLER LİSTESİ (DELEGELER)

TÜM illerdeki askf lerin bağlı olduğu kuruluş ;  TFF. amatör işler kurulu başkanı ve TASKK. Genel Başkanı Sayın Ali DÜŞMEZ’ dir.

SASKF.da  1985 Yılında üye olmak için kurucu başkanımız “RECEP KIYAK “Başkanımızla başvurduk. Ve kabul edildik. Bu tarihten itibaren de TASKK.ın tüm amaçları doğrultusunda faaliyet göstereceğimizi yaptığımız tüzükle ve genel kurul kararları ile de deklare ettik.

Yani demem o ki;

Bugün TASKK.nun internet sayfasına  (info@taskk.org.tr)  girdiğinizde Konfederasyonun 2017 yılında yapmış olduğu genel kurulda oy kullanan ÜYE KULÜPLER ve Delegeleri yayınlanmasına karşılık, Bizim saskf.sayfasında ( info@saskf.com)  bırakın delege isim listesini ,şu anda üye kulüplerimizin isimleri bile mevcut değil .bu mudur “ŞEFFAFLIK”  Bu bilgileri bağlı olduğun kuruluş TASKK. yayınlıyorda siz askf yöneticileri üye kulüp isimlerini “Amatör spor ailesinden  saklamak ,bilgi edinmekten yoksun bırakmak kimin haddine acaba…

SASKF.TÜZÜK BEYANIİ

internet sayfalarında  amatör spor kulüplerinin anayasası olan Tüzüğün tamamını  yayınlanmalarına rağmen, SASKF.nu sayfasında tüzüğümüzün sadece ilk 10 maddesi yayınlanmış kalan kısmı yine sırra kadem basmIştır.Tamamının Yayınlamasını sakıncalı gören askf .hangi amaç doğrultusunda  “SEFFAFLIK” YERİNE “GİZLİLİK” politikasına hizmet vermektedir. Bu bilgilerin kulüplerimizin dolayısıyla “amatör spor camiasını” bilgi alma konusunda yoksun bırakılmıştır…

SASKF.NUN MALİ DERNEK BEYANLARI

Bildiğiniz üzere ; SASKF.nu ve yönetimi  Üye spor Kulüplerimizin oyu ile  3 yıl için göreve gelirler. Her yıl bittiğinde mali genel kurulunu yapar ve geçmiş bir yılın gelir giderleri mizana dökülür ve Dernekler il müdürlüğüne internet derbis şifresi üzerinde beyanlarını vermekle yükümlüdürler. Yani saskf.nu beyan ettiği gelir ve gider tablosunu üyelerinin bilgisine sunarlar..

Yine bağlı olduğumuz TASKK.iternet sayfasında geçmiş üç yılında ayrı ayrı beyanları yayınlamasına rağmen; SASKF. malesef yine kanunları çiğneyerek son 3 yılın kadar beyanlarını yayınlamadığı gibi mali genel kurullarını da yapmamıştır.

 

AKLINIZ BAŞINIZA YENİ GELDİ

Aralık 2020 ayının son haftasında gerçekleşen Gençlik ve spor il müdürlüğü tarafında yapılan nakdi yardım üzerinde hemen hemen 3 ay geçti.. bu zamana kadar nerdeydiniz.. neden bu girişimler ocak ayında yapılmadı.. inşallah bu girişiniz başarılı olurda bu aksaklığı ortadan kaldırırsınız..

“ŞEFFAFLIK” YERİNE “GİZLİLİK

SASKF başkanımıza  mevcut yönetiminin bu aksayan yönlerini bire bir iletmiştim. Ancak görüyorum ki kendisi  kulüplere karşı şeffaflık ilkesi  yerine Gizlilik ilkesine sığınmaya devam ediyor. Ancak kulüpler birliği olarak bu gerçekleri tüm spor kamoyu ve gerekirse  tek tek kulüplere giderek  bilgilendirmekte kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!