“AMATÖR FUTBOLU “KULÜPLERİN SECEĞİ İL TEMSİLCİSİ VE TERTİP KURULLARI TARAFINDAN YÖNETİLSİN.”

featured

“AMATÖR FUTBOLU “KULÜPLERİN SECEĞİ İL TEMSİLCİSİ VE TERTİP
KURULLARI TARAFINDAN YÖNETİLSİN.”
Tüm illerde il temsilcisi ve kurullar seçim ile iş başına gelirken ilimizde bu görevlere gelecek kişiler neden atama ile belirleniyor….
“Neden seçim değilde ısrarla atama…..talimatı uygulamak amatör futbolda demokrasiyi getirmek çokmu zor. Askf olarak seçimle işbaşına geleceksin ama futbol il temsilcis ve tertip kurullarını atayacaksın ..yok öyle bir şey …bunun gerçekleşmesine asla müsaade etmeyeceğiz.
Sayın askf başkanı ile yaptığım son görüşmemde de yine kulüplerimiz ile yaptığım görüşmeler doğrultusunda, kulüplerden tarafımıza ulaşan tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına;
1- askf seçiminde kulüpler birliği ve askf başkanın birlikte amatör futbolun içinde olan yöneticilerin içinde olacağı güzel bir yönetim oluşturabileceğimizi ,
2- yine kulüplerimizin dernekler ile ilgili beyan ve işlemleri askf.de bir birim kurularak bedelsiz olarak hizmetin verilmesi gerektiği,
3- Şeffaflık işkesi doğrultusunda,yine askf internet sayfasında kulüp tüzüğü tam olarak yayınlanmasını,
4- Yine askf gelir giderlerini içeren denetim raporlarının 6 ayda bir yine askf sayfasında yayınlanmasını,
5- Amatör futbolda demokrasının gelmesi için seçim sandığının mutlaka kulüplerin önüne konulması gerektiğini,
6- Kulüpler birliğinin amacının askf.lere karşı kurulunan bir kuruluş olmadığını ,askf.nin artılarını ve eksilerin rahatça konuştuğu bir sivil toplum kuruluşu olduğunu sadece kulüplerimiz ile amatör futbolu idare edenler arasında köprü vazifesi gördüğünü ve bu birliğin saygıyı ve onuru hakkettiğini,Dile getirme fırsatı buldum…

Sayın başkan bu konuda düşüneceğini ve cevabını ileteceğini ifade etti. Ancak 15 gün oldu ve bir yanıt gelmediği gibi bu süre içinde de ziyaret ettiğim kulüplere bizim kulüpleri ziyaretlerimizden rahatsızlık duyduğunu beyan etmesi sonucunda gerekli cevabını vermiş oldu.. Amatör futbolda demokrasiyi tekrar hayata geçirmek bizim için elzem olmuştur.

Futbol federasyonu çıkardığı yasa ve talimatlar gereği olarak ;
Son 10 yıla kadar bu talimatı sakaryamızda seçim sandığı kulüplerimizin önüne konulmuştur..Amatör futbolda demokrasi gayet güzel işletilmiştir.
Ancak son yıllarda iş başına gelen ASKF yönetimleri malesef mücbir sebeb gösterilek atama ile hem futbol il temsilcisini hemde terip komitelerini iş başına getirmişlerdir..
Kulüplerimizin Bu atamalardan ve dolayısıyla tek adamcılık sisteminden rahatsızlıklarını zaman zaman askf başkanına yaptığımız görüşmelerde iletme fırsatı bulduk
Kulüplerimizin bu konuda tahamülü kalmadığını ve temmuz ayında yapılması gereken askf seçimlerinden hemen sonra il temsilciliği ve tertip kurulların seçimi yapılmasını istiyoruz..
FUTBOL FEDERASYONUNUN İL TEMSİLCİLİĞİ TALİMATI;
FUTBOL İL TEMSİLCİSİ
MADDE 5- Futbol İl Temsilcisi illerdeki Futbol faaliyetlerini yürütmek, Türkiye Birinciliğine varan müsabakaların illerinde düzenlenen faaliyetlerini organize etmek, Futbol Tertip Komitelerine başkanlık etmek, illerinde futbolla ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla uyumlu çalışmak üzere Federasyona karşı sorumlu olarak görev yapan kişidir.
FUTBOL İL TEMSİLCİSİNİN GÖREVE GELMESİ :
MADDE 7- Futbol İl Temsilcileri göreve seçimle gelirler. TFF tarafından İl Temsilciliği seçiminin yapılmasına gerek görülmeyen illerde Futbol İl Temsilcisi TFF tarafından atanır.
Futbol İl Temsilciliği seçimleri 2 yılda bir Temmuz – Ağustos aylarında o ilde tescilli futbol kulüplerinin birer temsilcisinin katılımı ile yapılır.
Kulüplerin seçime katılabilmeleri için seçimlerin yapılacağı tarihten bir önceki sezonda herhangi bir kategoride lige katılmış olması gereklidir.
Futbol İl Temsilcisi seçimine katılma hakkı bulunan kulüplerin listesini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ASKF Başkanlığı ile görev süresi biten Futbol İl Temsilcisi birlikte tespit eder.
İl Temsilcisi seçimi bir önceki sezonda faal olan kulüplerin temsilcilerinin yarısından bir fazlasının katılımı ile toplanır.
Kulüpler, kendilerini temsil edecek yetkilinin ismini imzalı ve mühürlü bir yetki belgesi ile belirtirler. Bu yazı toplantıya katılmadan önce ilgililere verilir.
Toplantıyı Gençlik ve Spor İl Müdürü veya ASKF Başkanı açar ve seçimle bir başkan, bir yardımcı ile bir sekreterden oluşan Divan Kurulunun oluşumunu sağlar.
Seçim sonucunu Divan Kurulu bir tutanakla tespit ederek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü veya ASKF Başkanlığına verir. Bu tutanak bir üst yazıyla Futbol Federasyonuna bildirilir. Futbol Federasyonunun onaylamasıyla İl Temsilcisi görevine başlar. İl Temsilciliği seçimi gizli oy ve açık tasnifle yapılır. Seçilen il temsilcisinin görev süresi 2 (iki) yıldır.
FUTBOL İL TERTİP KOMİTELERİ
MADDE 11- İllerdeki amatör futbol müsabakalarını tertip ve tanzim etmek üzere her sezon başı Büyükler Amatör Süper Lig, Birinci Amatör Küme, İkinci Amatör Küme ve Alt Yapı Tertip Komitesi oluşturulur.
TERTİP KOMİTELERİNİN KURULUŞU VE SEÇİMİ
MADDE 12- Futbol İl Tertip Komiteleri göreve seçimle gelirler. TFF tarafından İl Tertip Komitesi seçiminin yapılmasına gerek görülmeyen illerde Futbol İl Tertip Komitesi TFF tarafından atanır.
Futbol İl Tertip Komiteleri Futbol İl Temsilcisinin dışında 7 asıl ve 7 yedek üyeden oluşur. Bu üyelerden 3 asıl ve 3 yedek üye o sezon, o kategoride lige katılacak kulüp temsilcileri arasından seçimle oluşturulur.
Tertip Komitesi seçimleri Futbol İl Temsilciliği seçimlerinin yapıldığı yıllarda İl Temsilciliği seçimiyle aynı gün, İl Temsilciliği seçiminin yapılmadığı yıllarda aşağıda belirtildiği şekliyle yapılır.
Tertip Komitesi seçiminin kulüplere duyurusu seçim tarihinden en az 7 gün önce Futbol İl Temsilcisi tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü veya ASKF aracılığıyla yapılır.
Futbol İl Temsilcisi, tertip komitelerine seçilen 3 asıl ve 3 yedek üyelerle birlikte, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şube Başkanlığı ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Şube Başkanlığınca atanan birer asıl birer yedek üyeden oluşan 7 asıl ve 7 yedek üyeyi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü veya ASKF Başkanlığınca Futbol Federasyonu Başkanlığına bildirir.
Tertip Komiteleri üyeleri Futbol Federasyonunun onayından sonra göreve başlarlar.
“İşte talimat bu…neden seçim değilde ısrarla atama…..talimatı uygulamak ancak kulüpler nezdinde sizlere onur kazandıracaktır..nedenmi..çünkü askf.lerin gerçek sahibi kulüplerdir.. Bu nedenle kulüpleri yok sayamazsınız..”

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!