Salı Sofrası) Bu kez olmadı

featured

Salı Sofrası

Bu kez olmadı

Sakaryasporun futbol rot balans ayarı bir türlü istikrarı yakalayamıyor. İki deplasman maçından elde edilen dört puan, atılan beş, yenilen dört gol var. Demek oluyor ki hem futbol ayarında ,hem savunma anlamında bir dizi sorun var. Pazar deplasmanında yanımızda olan şans topu Sivas ta ,yanımızda değildi. Kaleci Oğuzun tartışılan performansı eşliğinde, iki kez geriden gelip yakalanan beraberlik, bana sorarsanız yenilmemekten iyidir. Neden mi? TFF bire direk bilet sahibini buldu. Artık bu saatten sonra Eyüp’ü TFF birin yeni takımı olarak ben ilan ediyorum, siz ne düşünürseniz düşünün. Bize yine kala kala son yıllarda alışkın olduğumuz playof kaldı. Bu beraberliğe neden iyi dedim? Van mağlup, Kırşehir mağlup olunca Sivas’taki beraberliğin yarattığı kayıp gibi gözüken beraberlik ,aslında bize az çok yarayan sonuç olarak Perşembenin içinde kendine yer buldu.

İSTATİSTİK

Sakaryaspor galibiyeti az, beraberliği çok ikinci yarı performansıyla aslında, ilk yarının yedinci, ikinci yarının yedincisi arasında çok farkındalık yaşamadı. Şöyle bir karşılaştırma yapınca Sakaryasporun ilk haftalardaki beraberliği çok oyunlarda kaybettiği puanlarla bir olma şansını kaybetmiş. Dün istikrar yoktu, bugünde yok. Böyle olunca yedi haftada içer devan, Konya ,dışarıda Eyüp, Kırklareli ve Sivas beraberlikleri puan cebimizden on puanı çalmış.  Sakarya spor ligin ilk yarısında yedi haftada sadece Vana yenilmişti. İkinci yarıda yenilgimiz yok. İki galibiyet beş beraberlik bizi ilk beşin içinde dördüncü sırada bırakmış. Geriye kalan 12 maç içinden bakalım Sakaryaspor ne kadar puan çıkartacak.

YANLIŞ DÜĞME( MUSTAFA ÖZBEY)

Sakaryasporun Sivas Belediye deplasmanında aldığı sonuçtan yola çıkarak, uzun bir yazı içine, yaklaşık bir sezonluk yeşil siyah hikayeye atıfta bulunan Mustafa Özbey’in  ,Sakaryasporu anlatırken yanlış düğme iliklerseniz gömlek kimsenin üzerinde güzel durmaz  ,o elbise ,o gömlek bedene zor sığar diyen Mustafa Özbey ne demek istiyor? Ben bunu şöyle okudum, sezon başı planlamasını yanlış yaparsanız ,çok para harcarsanız bile, takım yapmayı, bilinçsiz futbola uzak yönetim kadrosunun kendi yapamadığını ,yine futbola uzak, futbol geçmişi olmayan sadece kendi çıkarlarını düşünen Menajerlerin sırtına yıkarsanız, o evin futbol bahçesine başarı zor gelir. Sonuç Mustafa Özbey diyor ki sezon başı çok önemlidir, orada atacağınız adım, Kadro mühendisliği bir takımın üstüne cuk diye oturmazsa, yapılan her yanlış size puan kaybı, umutsuzluk olarak geri döner. Bu nedenlerde takım yapma işini iyi bilen ehli insanlara ,işinin ehli yöneticilere ihtiyaç var. Hocadan yönetime ,gelen giden teknik adamlardan tutunda, sürecin yanlışlarını çok uzun saptamalarla anlatan Mustafa Özbeyin yazdıklarını umarım birileri bir yerlere not etmiştir.  Uzun lafın kısası ,Sakaryaspor yanlış yönetiliyor. Yanlış yönetimin içinden doğru icraat çıkmıyorsa, aynı tip yöneticilerde ısrarın zaman kaybı olduğunu belirtmek gerek.

BİLİRDEN AL HABERİ

Coşkun Bilir bu şehrin bir bilenidir. Allahlı var her konuda kalemini sağa sola sallar. Geçenlerde Sosyal Medya hesabından  ortaya attığı bir habere  gözüm takıldı. Bu gözüme takılan haber çok eski olsa da ilgi çekici olduğu için sizinle paylaşma gereği duydum. Rivayet o ki sezon başı adı Sakaryaspor Başkanlığı için anılan Uğur Akkuş, o günlerde kader birliği yapmayı planladığı Bülent Uyguna, danışmanlık ücreti olarak 3 Milyon vereceğini söylemiş. Bu teklife Bülent Uygun ne yanıt vermiş birde ona bakalım. Bülent Uygun bu paradan 2 milyonun Sakaryaspora tesis olarak ayrılmasını ,500 bin tl ile otobüs ve kalan 500 bin tl yi de amatörlere yardım verilmesi konusunda Uğur Akkuşun önüne Sakaryaspor adına olumlu bir geri dönüş yapmış. Bu ne ne kadar doğru? Mustafa Çevik bu Bülent Uygun projesini nerede yazmış? Bunu bana değil Bir Bilene sorun. Ben Face adresinden sordum, Bilirin verdiği yanıt, bu ortaya atılan iddiayı ben duydum . Valla ne yalan söyleyeyim, eğer böyle bir şey yaşanmışsa, Bülent Uygun olası danışman olması halinde kendine verileceği söylenen parayı Sakaryasporun Yeşil Siyah bahçesine bırakmayı düşünmesi, Tesis ve araba konusunda böyle düşünmesi bana göre ona artı yazar. İnşallah ilerde Uğur Akkuş Sakaryaspora başkan olur, Bülent Uygunda danışman olursa , geride kalan ayların içinde saklı kalan bu düşünce ,bu proje Rüstemlere taşınır.

KONGRE YOK

Biz ne demiştik, bu gün ki süreçte  yönetim değişikliği sorunları .çözmez. Bırakalım kongre lig bitimi yapılsın demiştik. Sonuçta Corona yasakları bir kez daha devreye girerek Mart ayı içinde yapılması tasarlanan Kongre olayının üstü kapandı. Sonuç Cevat Ekşi ve yönetimi yine sorunları hala giderek büyüyen Yeşil Siyah renklerin futbol yürüyüşünde yürütmenin başı olmaya devam edecekler. Ne diyelim Allah yardımcıları olsun. Bu gün ki şartlarda ,maç başılar için bile kaynak arayışında hala beklenen verimi alamayan Cevat Ekşi ve ekibi bu zorlu süreçte yalnız bırakılmamalı. Sorunlar o kadar büyük ki , bu sorunları bu yönetim kendi başına  aşamaz. Şehrin dinamiklerinden ben onlar adına, Sakaryasporuda düşünerek bir şans istiyorum.

TOROĞLU CUVALLADI

Yaklaşık 15 gün önce  Hakem  camiasının  Medyadaki ağır topu Erman Toroğlu  beş hakem ismi vererek  ,ismi gecen Atilla Karaoğlan’ın ,Mustafa Öğretmen oğlunun ,Ramazan Alper Ulusoy , Suat Aslan boğanın ,Ramazan Keleşin sezon sonuna kadar dinlendirileceğini iddialı bir şekilde dillendirmişti. Bay Toroğlunun hakem evinden önüne konulan bu beş Hakemden Atilla Karaoğlan, Suat Aslanboğa, Mustafa Öğretmenoğlu MHK den maç aldı. Hatta Atilla Karaoğlan var hakemliğine de geri döndü.  Geriye Alper Ulusoy ile Ramazan Civelek kaldı. Ben öyle sanıyorum ki onlarda maç alacaklar. Yani sizin anlayacağınız sansasyon yaratmak ,reyting yapmak adına kendine ucan Hakem haberine balıklama dalan ,çok bilen rolünde olan bay Toroğlu , resmen çuvalladı.

HEY GİDİ BURHAN USLU HEY ( O BENİM USTAMDI)

Burhan Uslu Teksaslıdır, Burhan Uslu 1 Endüstri Meslek lisesinden, kütüphaneden emekli olmuş, bu şehrin futbolunda hakem olarak, kendine hem iyi bir eğitimci ,hem iyi bir insan, hem iyi bir aile büyüğü olarak iz bırakarak biridir. Bu özelliklerini sıraladığım yüreğinde Çağdaş Atatürkcü ekstra zenginliği olan Burhan Uslu, benim hakemlikteki ustamdır. İyi ki onu tanımışım, iyi ki o benim hakemlikte ustam olmuş. Biliyor musunuz Burhan Uslunun bize ,yani bu dünyaya veda edişinin ardından bu gün itibarıyla tam on yıl geçmiş. Ahiret nöbetinde on yılı geride bırakan, benim için bu ilin geçmişinin en iyi hakemi olan, iyi insan, yürekli dost, ağbi, arkadaş Burhan Uslunun benim ustam olması bana hakemlikte bırakılan en önemli mirastır. Ben hakemliği doğru  ,dosdoğru adamdan öğrendim, öylede icra ettim. Ruhun şad olsun usta. Sevgili Necla Uslu size ve çocuklarınıza Burhan Uslu adına, ustam adına ,ağbim adına bir kez daha baş sağlığı, ve de sabırlar diliyorum.

HAFTANIN ALKIŞI MEHMET AKYÜZE GİTSİN

Mehmet Akyüz Sakaryaspor alt yapısının Türk futboluna armağan ettiği, kendi evinde itibar görmeyen, dışarıda futbolunu olgunlaştıran bir isimdir. Başta Beşiktaş olmak üzere, Rize, Denizli gibi birçok süper lig takım forması giyen son yıllarda TFF 1 de Adana Demirsporda forma giyen Mehmet Akyüz geçenlerde Adana’ya gelen Sakarya Bayan Voleybol takımına misafirseler gönlünü uzatmış. Generali Sigorta Sakarya Voleybol takımının konaklama masraflarına el veren Mehmet Akyüze, Teknik kadro, kızlar, yönetim bu jestinden dolayı teşekkür etmiş. Zor günde Sakaryadan bir takıma uzanan testek eli Mehmet Akyüz’e artı yazar, ona sevgi yükler. Bizde buradan Akyüz Mehmet’e bu File üstü jestinden dolayı haftanın teşekkürünü iletiyoruz. Umarız birileri, Mehmet Akyüz’ün yaklaşımından sonra ,kızlara uzaktan bakan gözlerini ,kızlarımızın sorunlarına çevirirler.

ÖNEMLİ SÖZLERDEN BİR KISIM NOTLAR

Gazetelerden, Facede ki hesabımdan okuduğum bir takım paylaşımlardan hoşuma giden saptamaları aldım benim soframın üstüne koydum. Hazırsanız başlıyorum, o önemli saptamaları ara başlıklar halinde sizinle paylaşmaya. BÜYÜK BİLGELER ALCAK GÖNÜLLÜLERDEN ÇIKAR. BİLGİLİ İNSANLAR, SESSİZ KALIRSA; APTALLAR ÇOĞALIR.KENDİ KULAĞINA KÜPE TAKAN ADAMI TAŞLAYIP, HER YERİNE KAZIK ÇAKAN ADAMLARI ALKIŞLAYAN BİR TOPLUMUZ.DİN PARA TARAFINDAN BESLENDİĞİ MÜDDETCE, DİN PARANIN HİZMETİNDE OLACAKTIR.AMANSIZ, ACIMASIZ KÖTÜLÜĞÜ, ANCAK ÖRGÜTLÜ İYİLİK ALTEDER. Son saptama yıkı sansürde önce yitirdiğimiz ünlü Psikolog Doğan Cüce oğlunun önemli bir tespitini önünüze koyarak, onu da anarak , bu konunun üstünü örtüyorum. MÜKEMMEL DEĞİL, İYİ İNSAN YETİŞTİRMEYİ HEDEFLEYİN. İyi haftalar Sakarya . Benden bu haftalıkta bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

NOT Dün Dünya kadınlar günüydü. Kadınlarımıza kadın haklarını hatırlatan Atatürkü önemseyen, kadını toplumun her alanında öne çıkartan atasını unutmayan yüreğinde Atatürk ve Cumhuriyet aşkı ateşi hala yanan ,çağdaş, bu dünyadaki farkındalığının farkında olan kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun. Bu dünya ne kadınsız nede erkeksiz var olur. Bu nedenle birbirlerinden farkı olmayan, üstünlüğü olmayan iki canlının ismidir, kadın ve erkek. Daha çağdaş ,daha ilerici ,kadının daha fazla değer bulduğu bir Türkiye özlemi ile Kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!