ADAPAZARI İLÇE SPOR DOLU DOLU

featured

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Adapazarı İlçe Spor Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde Gençler her anını sanatla, sporla ve eğitimle dolu dolu geçiriyor.

Yeni Sakarya Stadyumu

Yeni Sakarya Stadyumunda ” Yaşayan Stadyum ” sloganı ile başlayan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ülkemizdeki pek çok spor alanları, okulların genel sorunu olan müsabaka günleri, eğitim öğretim dönemlerinin haricinde, atıl vaziyette kalması sıkıntısının çözümü noktasında Sakarya büyük bir adım atmış ve Yeni Sakarya Stadyumu içerisine 23 Antrenman Salonu,1 Spor Lisesi,1 Gençlik Merkezi,3 Futbol Sahası,3 Tenis Kortu, 1 Kapalı Atletizm Pisti (120 m.uzunluğunda) yapılmıştı.

 

Yeni Sakarya Stadyumunun içinde bulunan cep salonlarında bisikletden eskrim branşına, futboldan boksa 11 Spor Branşı ile 972 sporcu ve 23 Antrenör ile ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor.

 

Açık Atletizm Pisti

 

Atletizmin önemli branşlarından,Gülle,Cirit,Engelli Maraton gibi spor branşlarında 10 Antrenör ve 400 Atletizm sporcusuna ücretsiz eğitimler veriliyor.

 

Sakarya Olimpik Yüzme Havuzu

 

Sakarya Yüzme Havuzunda Yüzme, Triatlon, Özel Sporcular Yüzme, Görme Engelliler Yüzme, Bedensel Engelliler Yüzme, Su Topu, Sualtı Hokeyi faaliyetleri yapılmaktadır. Yıl içerisinde İl Birincilikleri, Okul Sporları müsabakaları, Grup, Yarı Final ve Türkiye Birinciliği müsabakaları, Yüzme Eğitimleri, Tüplü Dalış Eğitimlerine yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığınca tüm Türkiye’de harekete geçirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi yapılmaktadır. 2 tane havuz bahçesinde Açık Tenis Kortuda Hizmet vermektedir. 2021 yılı içerisinde 8 Yüzme Antrenörü ile birlikte toplamda 65 bin kişiye hizmet veriliyor.

 

Atatürk Spor Salon / Lütfü Yaman Spor Salonu

 

Basketbol,Voleybol,Masa Tenisi,Boks,Taekwondo,Judo,Kick Boks branşlarına 8 Antrenör ile hizmet veriyor ve Okul Sporları ve illerarası bir çok müsabakaya ev sahipliği yapıyor.

 

Yenikent Spor Salonu

 

Güreş,Karete ve Hentbol branşlarında 3 Antrenör ile aynı zamanda Bocce sahası Genç Ofis ve Salon dışında bulunan Sentetetik Zeminli Futbol Sahası ve Basketbol sahası ile spor severlere hizmet vermeye devam ediyor.

 

Adapazarı İlçe Spor Müdürü Keramettin Ekinci ; ‘ Türkiye’de tüm spor branşlarının bir arada bulunduğu spor komplekslerine ihtiyaç vardır. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Adapazarı İlçe Spor Müdürlüğü tesislerinden olan Yeni Sakarya Stadına yapmış olduğu yatırımla adeta Türkiye’ye örnek olmuş , Yaşayan Stadyum projesini hayata geçirerek tüm spor branşların aynı kompleksi içerisinde faaliyet göstermesini sağlamıştır. Hem sporcunun , hem velinin kendisini evinde hissedeceği sosyal donatı alanlarıyla spor tesislerinin misyonuna uygun mekanlar olmasını sağladığı gibi Bakanlığımızla MEB arasında yeni yapılan Spor Liselerinin spor komplekslerinde olmasını öngören protokolün gereğini iki yıl önce yapılmıştır. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı diğer ilçelerdeki tesisler gibi Adapazarı İlçe Spor Müdürlüğü tesislerinde de Sakarya ‘ya hizmet için kullanıcılarını günün her saati ve haftanın her günü beklemektedir. ‘ dedi

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!