Salı Sofrası Murat Kaan , Arif koçman

featured

Salı Sofrası

Murat Kaan , Arif koçman

Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç Tv den izleyip beğendiği ,Kasımpaşa alt yapısından yetişip, Karasuspora gelen 2001 doğumlu, futbola yatkın bir sol ayağı olan Murat Kaan’a , Karasuspor Başkanı aracılığı ile bizzat teklif göndermiş. Sakaryasporun geleceği adına atılan olumlu adım olarak görüyorum bu yeşil siyah hamleyi. Sakarya spor  hedef peşine takılırken kadrosunun içini geleceği olan gençlerle donatması ,çevresine bakarken ,kendi alt yapısında göz ucuyla değil ciddi manada takip altına almalı. Bu anlamda Metin çerlikin Rüstemlerde sorumlu yeşil siyah koltukta olmasında  alt yapı için ,içinde umut olan açılan yeni bir futbol penceresidir. Murat Kaan  ve  Arif Kocaman başlığını neden attım? Biri Kasımpaşa alt yapısı görmüş, bir diğeride Tavşanlı Linyitten sonra Sakaryaspor alt yapısına gelmiş, her yaş katogorisinde oynadıktan sonra ,gecen sezon sonuna doğru profesyonel yapılmış bir yeşil siyah renk Bu süreçte, giden teknik adamın   serdar Bozkurtun kısa süreli olsa da ona şans uzatmış olmasını buraya not etmek gerek.. Arif Kocamanın futbol yüreği geniş, gelişmeye açık ,sert bir futbol mizacı sahip ,sol stoper. Alt yapıdaki hocalarından Murat balaban  onun için olumlu refarans verdi. Murat Balaban  Arif Kocamanın takın içinde 3-4 Stoperden biri olmaya çok yakın olduğunu önümüze teknik adam notu olarak koydu. Ben bu tür gençlerin çoğalmasını savunan biri olarak ,bu tür gelişmelerin artarak yol almasını,  mevcut Yönetimin vede Metin Çerlikin önüne yeşil siyah not olarak uzatıyorum. Ararsanız, çevre kontrolünü ,bu işi bilen bir ekiple takip ederseniz  daha nice kaanlar ,daha nice Arif Kocamanlar var. Bir farkla bulunan bu  çocuklara ,ayakçı ,Çay taşıyan muamelesi değil ,futbolcu muamelesi yapmaya özen göstereceksiniz. Bu konuda çiddi olduğunuzu kanıtlamak için, gelecek olan oyuncuları kampa götürdükten sonra, tekrar alt yapı evine göndermemek adına  ,tutarlı futbol adımları atmanız gerekecek. Böyle yapmazsanız size oyuncu gelmez, gelmeye  niyetli olanlarında elinizden kaçırırsınız. Benden söylemesi.

ALT YAPI GÖSTERMELİK OLMAKTAN ÇIKMALI

Alt yapıyla, genç oyuncu tercihleriyle ilgili  başladığımız Salı sofrasının üstünü, yine alt yapı hikayeleri anlatarak genişletmeye çalışalım.TV de  Spor programı izliyorum. Sadece Spor kanallarına ilgi duyduğum ,birde iyi kaliteli yabancı dilde karşıma çıkan TV 2 deki filmlerini beğendiğim TV 1 de karşıma çıkan bir alt yapı hikayesini, can kulağı ile dinledim. Söz U 19 lardan açıldı. Burada geleceği olan veya kadroda tutulmak adına, profesyonel yapılan oyuncuların , bu günki Türkiye’de  takımlarında ne gibi muamele gördükleri ,yalın bir dille anlatıldı. Profesyonel yapılan oyuncular sezon başı kamplarına götürüldükten sonra , kadro kalabalık mazeretiyle tekrar alt yapıya gönderilmesi birkaç istisna takım hariç ,Türk futbolunun içinde kanayan bir futbol gelişim yarasıdır. Yahu profosyenel yaptığın oyuncunun, bunun karşılığı olarak profesyonel takımla çalışması gerekmezmi. ?  Bu futbolcu karşınıza çıkıp size beni üst yapıda çalıştırmayacaksınız ,beni burada eğitmeyecekseniz neden Profosyenel yaptınız diyerek ,size hesap  sorarsa ne diyeceksiniz. Veya kendinize bağlı oyuncu yapmak adına alt yapıda tuttuğunuz  bu oyunculardan biri mukavelesi bitince ,kendini takip eden bir takımla anlaşırsa , o zaman çıkıp vatan millet edebiyatı yapmayacaksınız. Bu FB de ,bu Bursasporda yaşandı. Sözüm Sakarya spora genç leri Yeşil Siyah tutkunu yapmak istiyorsanız onlara bu konuda ne kadar çiddi olduğunuzu icraatınızla gösterin. Ben bu günki aşamada bu konuda Sakaryasprla ikinci kez yolu çakışan Hulakü Çoşkundereye  güvenmek istiyorum. Bazen şampiyon olamazsınız ama,  o şampiyonluğa giden yolları iyi döşemiş olabilirsiniz. Bazı değerler vardır Şampiyonluktan daha ileride  koşar. Bu konuda cesaretli teknik adam cesaretli yönetim görmeyi çok isterim. Hep paraya dayalı  futbol yolculuğundan,  elde avuçta hep borç kaldığını yaşaya yaşaya dört yıl kaybettik.

HENDEK SONUNDA BAŞARDI

Hendekspor son yıllarda inatla peşinde koştuğu TFF 3 lig hedefine Talip Toprakla ,ona inanan oyuncu grubuyla, ona el veren hendek belediye Başkanı ile  el ele verip şans toplarını da yanlarına alarak  zafere kondular. Hendekspor  panda mi nedeniyle kısalan Bala çıkma yolunda attığı  inançlı adımlar sayesinde  gruptan sonra iki İstanbul takımı da eleyerek finali görmesi ,finalde  Cilimlispor önünde  yine geriden gelip gösterdiği futbol isyanı  bu ilde  yeri ve zamanı geldiğinde çok ama ,çok  konuşulacak. Sakarya’nın Sakaryaspordan sonra bir profesyonel  takıma gerekesimi var dı, bunu başarmak hendekspora nasip oldu.  Gelin birazda  final gününün futbol hikayesine bir göz atalım. Çlimli 1-0 üstüne yatmak istedi ama Hendeksporun amansız kazanma inadı karşısında 87 dakika dayanabildi. Ondan sonra esen futbol fırtınası, Talip hocanın  oyuncu değişimlerindeki etkili vede isabetli dokunuşları,  Düzce takımının hayallerini yerle bir etti. Yedek bir profesyonel  renge ihtiyacımız vardı, şükürler olsun ,geçte olsa buda oldu. Hendeksporu bu başarısından dolayı kutlar, bu başarının  sarhoşluğunu kısa süre üzerlerinden atıp adım attıkları lige göre  transfer bindirmelerini yapmaya  tez elden  başlamalılar diye düşünüyorum. Transferde izlenecek yol, yeni lig için santraya konulacak düşüncelerle ilgili olarak önümüzdeki hafta konuşmayı düşünüyorum. Barakalımda Hendek bu zaferi kendi içinde  doya doya kutlasın.

SARI KIRMIZILI DOĞRU ADIM

Karasusporu  yazıyorum son günlerde. Neden yazıyorum?  Gittikleri yolun futbolun doğrularını niçin de barındırdığı için onları sıkça dilime doladım. Ben futbolda  öz kaynak düzenini önemseyen ,kadro derinliğini gelecek vaad eden  gençlere emanet eden düşünceyi  önemserim.  Bal iğinde uçuk paralar harcamadan genelde genç oyuncularla beğeni toplayan  Karasusporun bu hamlesinin içinden bir gencin adı TFF 3 de ve TFF 2 de anılır oldu. Murat Kaan, alt yapısı Kasımpaşa olan bu genci Sakaryasporunda radarına alması , Karasusporun attığı futbol adımının doğruluğunu  kanıtlamak adına , ilk örnek. Başkan Yüksel Mazlum balın stadüsü belli olsun bu seneki futbol adımlarının içini yine gençlik düşüncesi ile beslemek adına kafalarına koydukları futbol inadına devam edeceklerini, bunun için yaklaşık 7 genç oyuncuyu tesbit ettiklerini sdarı kırmızılı futbol düşüncesinin içine koydu. Yıllar sonra ister zorunluluktan olsun ,ister imkansızlıktan olsun , Karasuspor yarınlara futbol adımı olarak doğru adım adına başlangıç  yaptı. Umarım eleri bollaşınca, parayı bulunca şaşırmazlar.

K.AKIN TRİBÜN İSTİYOR

K.Akınspor bu ilin Sakaryaspordan daha yaşlı bir amatör takımı. Onlar ufacık bir köyün içinden Sakaryaya  futbol rüzgarı  estiren, Amatör yüreklerini hep canlı tutarak ,çeşitli  evrelerden geçerek  bu günlere kadar  yaşayan Sarı lacivertli  futbol evi.  Onların futbola hizmet yüklü yürekli Yemyeşil  sahalarıyla bütünleşen  bir geçmişleri var. Kimilerikara toprakta kimileri hala yaşıyor.  Sakaryanın başı sıkıştığında kendilerine ait sahalarını Sakarya futbolunun  emrine sunan  bu takımın bu gün hala yaşı yan tesislerinde  ufacık bir sorunları var,onlar ufacık seyirci tribünün  büyütülmesini istiyorlar. ASKF söz verdi, zamanın BŞ.  Belediye Başkanı Zeki Tocoğlunun kapısını çalıp söz almıştı. Toçoğlu yerini Ekrem Yüceye bıraktı, K.Akın tesislerinin bu sorunu hala olduğu yerde  duruyor. Allah’ını severseniz çok şey mi istiyorlar. Karaaptiler bu gün adı Nehirkent olan  K.Akınspor sahasını GSİ müdürlüğüne teslim etmiş. GSİM yetkilileri tribün ve beraberinde bazı eksikler için söz vermiş, o zaman  spora çok önemli hizmetler verdiği söylenen  Arif Özsoy  bu sözünü yerine getirsin bi zahmet. Unutmadan K.Akın yöneticilerin gözleri gibi baktıkları çim sahayı sakın olaki sentetik çim saha mezarlığına çevirmeyin. Bu çim saha gelecekte Sakaryaya  çok önemli hizmetler verecek. Bu şehre gelen profesyonel takımlar burada çalışacaklar, Bal ligine çim saha zorunluluğu gelirse bu saha Bal linede ev sahipliği  yapacak.

OLGUN SAHADAMI  ELDEN GİDİYOR?

Geçenlerde bir dost meclisinde meraklı bir okurum kulağıma üfledi ondan duydum. Yıllardır Efsane olgunlara ev sahipliliği yapan ticaret lisesi spor komleksi  yıkılacakmış. Yerine ne konur dersiniz. Millet bahçesi olmaz yer dar da bir bakmışsınız şıp diyeb imam hatip olmuş.  Sordum soruşturdum, şimdilik  böyle bir şey yokmuş diyor ilgili olanlar. Ne var ki bu günün iktidarı  açık kapı veya birkriz ortamı mesela Corono  tedbirlerinde nasıl fırsata dönüştürdüğü  meydanda. Cebeci stadınıda yıkıp oraya cami ve millet bahçesi projesini  devreyesokmaya kalkan iktidara şimdilik dur denildi.. Bu dur kararı günün iktidarını durduracağına kim inanır ki. Olgunların oynandığı sentetik futbol mabet  alanı için, eğer bir söylenti çıkmışsa ,o söylenti önce  red edilir de  en ufak bir fırsat ortaya çıktımı ,ak insanların beyninde dolaşan plan devreye giriverir. Aksi olsun ben yanılayım demeyi çok isterdim. Bu bu günün hakim düşüncesi. Umarım Hendeksporun şampiyonluğu nedeniyle bir gün sonraya sarkan Salı Sofrasını beğenmişinizdir. Bu dilekler eşliğinde siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!