Minik bisikletçilere güvenli sürüş eğitimi

featured

Minik bisikletçilere güvenli sürüş eğitimi

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisiklet kullanımına ilgi duyan çocuklar için Ayçiçek Bisiklet Vadisi’nde güvenli sürüş eğitimi gerçekleştirildi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler devam diyor. Sakarya Bisikletliler Derneği ve Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile koordinasyon sağlanarak yapılan etkinliklerin bugün ki ayağı Ayçiçek Bisiklet Vadisi’nde gerçekleştirildi. Çocuklar için güvenli sürüş eğitimlerinin gerçekleştirildiği programa çok sayıda minik sporsever katıldı.

 

Etkinlikler 22 Eylül’e kadar devam edecek

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, “2002 yılından bu yana düzenli olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası farklı bir tema çerçevesinde kutlanmaktadır. 2020 yılının teması “Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olarak belirlenmiştir. Dolayısı ile bisiklet şehri olan Sakaryamızda da hareketlilik haftasını çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Vatandaşlara ve bilhassa çocuklara bisikleti özendirirken onlara doğru ve güvenli bisiklet kullanımını da öğretiyoruz. Bugün burada uzman eğitmenlerimiz tarafından güvenli sürüş eğitimi gerçekleştiriyoruz. 22 Eylül Salı gününe kadar şehrin çeşitli noktalarında etkinliklerimiz devam edecek” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!