Salı Sofrası )Zirveye yaklaştık ama ..

featured

Salı Sofrası
Zirveye yaklaştık ama ..
Sakaryaspor Eyüp maçında Zahit Fındık patlama yaptı, ben yoktum. Gitmedim görmedim. Bu nedenle de bu maçın kritiğini yapacak değilim. Genel değerlendirme olarak lider Keçiören ile Kastamonun berabere kaldığı haftanın içinden az da olsa karlı çıktık. Kastamonu’yla puan puana zirvede puan puana olan Keciörenede ,Sarıyer’de beş adım mesafede kaldık. Samsunun Bayrampaşa’dan 90 larda kurtulması,Sarıyerin kazanması işimize gelmeyen sonuçlar olarak geride kaldı. Medyadaki kalemlere bi baktım, iyi oynamasak ta kazandık diyenler var. Bende derim ki bu saatten sonra kazanmak önemli,iyi oyun bırakın peşinden daha sonra gelsin.
EKREM KARABERBERDE LİDERİ İZLEDİM
Futbol sevdası, her yere yetişmeye çalışan futbol gönlüm, beni bu hafta Ekrem Karaberberdeki Baldaki Sakarya derbisine ışınladı. Her gün aynı yemeği yemekten sıkılır misali ,kendimi biraz Sakaryaspor dan uzaklaştırıp başka bir futbol menüsüne kondurdum. Ayağım uğurlumu geldi nedir, Hendeksporun Serdivanı yenmesi, liderin puan kaybetmesi halinde lider olabileceği günde ,Hendek kazandı, lider iki puan kaybetti, yeni lider Hendek oldu. Karaberberberde ilk kez izlediğim Hendekspor takımının kaptan Hakan Soyluyu asil ,soylu futbol oynarken keyifle izledim. Hakan Soylu Serdivanın ipini çeken ,sonrada geri kalan bölümünü takım arkadaşlarına emanet edercesine attı, attırdı. Hakan Soylu Hendek için vazgeçilmez, Hakan Soylu atıyor ,attırıyor, takımı ateşliyor. Allahları var diğerleri de oynadıklarıyla onu mahcup etmiyorlar. Özetle böyle bir Hendek önünde golcüsü olmayan ,takımı ateşleyecek oyuncusu olmayan Serdivan kaybettiyse, iki takım arasındaki kalite farkını birkaç adım öne taşımak gerek.
ZAFERE GÖLGE DÜŞTÜ
Karasuspor evinde 2-0 öne geçtiği maçın içinden tam zafer çıkartacaktı ki olanlar olmuş. 68 Dakikada çıkan olaylar nedeniyle karışan sahanın içinden hakemler soyunma odasına gidip dönmeyince maç tatil olmuş. Gitmedik görmedik. Oradaki gazetemize haber servis eden arkadaşımızın, dostlarımızın verdiği bilgiler ışığı da bir şeyler yazmaya çalışıyorum da ,bu sorumsuzluğa ,bu yapılana aklım basmıyor. Her şey iyi giderken Karasu zafere doğru koşarken bu yaşananların faturası umarım Karasuspora çıkmaz.
TOCOĞLU GİDEREKEN ( BASKETTE BİTTİ BİTECEK )
Zeki Toçoğlu on yıldır altında bulunan BŞB Koltuğuna yakında veda edecek. Koltuk tatlıdır, gitmesi zordur. Giderken için için duygusal anlar yaşarsınız. Toçoğlu Başkan giderken veya gittikten sonra yaptıkları ,yapamadıkları hizmet terazisinde kantara konur. Allah’ı var Zeki Başkan Sporda bayağı önemli projelere imza attı. Özelikle Basketbolde Büyükşehir’in pota bizi yükseklere taşımasındaki yeri yadsınamaz. Son günlerde yazılıyor ciziliyor,Basketbol takımı deplasmana gidecek para, oyunculara ödenecek 250 bin tl yi bulamıyor. Gecen hafta için Akgün Altuğ ve Erdal Şen kardeşler devreye girdi dide günü birlikte olsa Bursaya Tofaş maçına gittiler. Gitseler ne olur? Valla biz bu takım pota altına geldiğinde yazdık, çizdik, konuştuk ,Euroların, Dolarların konuşulduğu ligde biz fazla uzun ömürlü olmayız demiştim. Gelinen nokta ortada, Baskete el veren ,bu günlere gelmesinde önemli gayretleri olan Zeki Başkan gitti, iş bitti. Bu saatten sonra Büyükşehir diye bir Basket adresinin yukarılarda kalacağına aklım basmıyor. Bu şehir Sakaryaspora uzaktan bakarken,potaya yakın olmasını beklemek hayal be dostlar.
APO MUHTAR
Karasuda Yalı mahallesinde muhtarlık yarışı içinde bir sportmen Başkanda yer aldı. Karasusporda ,Karasu Yalısporda yöneticilik ve de Başkanlık yapan ,Spor kamuoyunun yakinen tanıdığı Apdullah Kapar, eski Muhtar ,Metal yorgunluk içinde olduğu söylenen Dursun Ali Akbaşın ciddi rakiplerinden biri. Apdullah kabarın kadrosunda iki bayan var. Diğerlerine baktım yok. Ben karasuda olsam kadınları listesine alan ,alacağım Muhtarlık parasını ,yardıma muhtaç kişilere dağıtacağım diyen ,Sakaryadada vizyonu olan Abdullah Kapara verirdim. Ama ben karasuda değilim. Ama izlenimlerim var. Kırk yıldır Karasuya ( Pardon benim Karasu Bodrum, Karasu Marmaris’e eş değer olan ) giderim. Sanırım Yalı Mahallesindeki Muhtarlık yarışı bir hayli renkli geçecek.
İKİ FUTBOL RESMİ ( NEJAT ERSİN VE ŞABAN ÇOLAK)
Size futbol notlarım arasına alıp bu gün ki salı sofrasına sakladığım, Erenler futbol mabetin de yaşanmış iki olayı benim penceremden yorumlamaya çalışaçağım. Erenlere gelmeden evvel Karasu muhabirimiz telefon ediyor, HOCAM Nejat Ersin U 14 ler maçında takımın sahadan çekiyor. Gerekçe ne dedim, aldığım yanıt, hakem hatası. Biliyorsunuz U 14 ler tek hakemle yönetiliyor. Ne olursa olsun bu yaş grubunda, geçmişi futbol mazisi Sakaryaspor dendiğinde konuşulan ,spor okulu olan bir kardeş nasıl böyle bir davranış içine girer. Bana göre Ersin Nejat’ın bu konuda sergilediği tutum tartışılmalı. Ersin Nejat aynaya bakıp bu yaptığını yeniden gözden geçirmeli. İkinci vaka yine Erenlerde yaşandı. Erenler Arifiye maçında Erenlerden Kamil rakibine yaptığı faulden bir, rakibiyle girdiği ağız talaşından ikinci sarıyı gördü, sonunda kartın rengi kırmızıya dönüştü.. Rakip ne dedi, Kamil ne dedi ,tribünden duymak ne mümkün. Ben işin orasında değilim. Benim asıl anlatmak istediğim çiçeği burnunda Erenler başkanı Şaban Çolak’ın sergilediği tutum. Maçın hakemlerine söyledikleri, Polislerle girdiği ağız talaşının içine hiç bir şey koymayacağım. Başkan nasıl olmalı onu anlatacağım. Bir Başkan kimliği olan saha içinde olmaz. Başkan kimliği olan sahada ne yaşanırsa yaşansın tribünden izler. Başkan tavır ve davranışlarıyla örnek olması gereken kişidir. Başkan soyunma odası önünde isyan seansı düzenleyen kişi olmamalı. Çünkü Başkana yakışmaz. Size göre yaşanan her olumsuz olay sonrası böyle bir resim verirseniz bağlı bulunduğunuz kurumun takımı zarar görür. Son notum, her iki spor adamının da spora hizmet aşkına ,tutkularına lafım yok. Ancak ikisi de bu ilin örnek sporcu geçmişleri olan kişilerdir. Onlarda bu gün yöneticilik defterini örnek hareketlerle süslemelidirler. NOT Nejat Ersinle konuyu konuştum, sahadan çekiliş gerekçesinin maçların tek hakemle oynanmasını protesto ve birde maçın hakeminin çok açık ofsaytı görmemesiymiş.
SAKARYANIN YILDIZI PARLIYOR ( BÖLGESEL KOŞU BİZİM EVDE)
Bakınız efendiler beyler 21 Martta Sakaryada Bölgesel hakem koşusu yapılacak. Yaklaşık 80 Hakem o gün için Sakaryada olacak. Bu gelenler nereden yiyip içecekler, Sakarya’dan. Kim kazanacak? Esnafımız kazanacak. Kim kazanacak Sakarya hakemliğini buraya taşıyanlar kazanacak. Sonunda tüm kazanımlar Sakarya’nın iş bilir kasasına girecek. Sakarya hakem evini hizmete açan giden Zeki Toçoğlu bu nedenle bu ev orada durduğu müddetçe hep anılacak. Bu evin kazanımında önemli rol oynayan Özgür Aygün Başkanlığındaki TFFHGD Yönetimide bundan payını alacaktır. Bakınız efendiler beyler ,bakın içsel çekişmenin ateşi düştüğü an ,İHK ve Dernek yönetiminin el ele kol kola olduğunda ,bunun karşılığı size nasıl dönüyor. Sakaryada bir ilk MHK nin Mart ayındaki beş ili kapsayan hakemlerinin katılacağı, MHK üyesi Mustafa Çulcunun da izleyeceği kon diksiyon testi bizim evin futbol evinde yapılacak. Sakaryayı bu günlere taşıyanları kalkın ayakta alkışlayın. Bun u yaparsanız küçülmez, aksine büyürsünüz. İlk alkışlayan ben olayım belki benden sonra başkalarıda sıraya girer.
İNGİLİZ HOLİGAN VE CEZA
İngiltere’de yaşanan bir Holigan olayında ,holiganın yaptığı eylemin karşılığı aldığı cezayı belki bize de örnek olur düşüncesiyle aldım benim sofranın üstüne koydum. Maç önemli değil, takımlar önemli değil, isim önemli değil. Yer İngiltere ve bir lig mücadelesi. Bir oyuncu golü atar ,sevincini tribünlerdeki taraftarı ile bağlaşırken karşı taraf seyredeni bir Holigan bu oyuncuya saldırır. Sonuç Holigan hemen karakola götürürlür, yargı hemen devreye girer ,saldırgana 14 Hafta habis verilir. Bitmedi bu holigana 10 yık maçları seyirden men cezası verilir. İşte yargı ,işte anında Jet gibi bir karar. Efendim umarım sporda ve de her alanda yapılanların bedelinin hukuksal karşılığı bizim Ülkemizin yargıdaki kapısından içeri girer. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!