54 Numara Dünya Şampiyonu, Tebrikler Razgatlıoğlu

featured

Dünya Superbike Şampiyonası’nda son yarışa genel klasmanda en yakın takipçisi Jonathan Rea’nın 30 puan önünde lider giren Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya’daki ilk yarışta 2. olan Toprak Razgatlıoğlu, hem kariyerinin ilk Dünya Superbike şampiyonluğuna ulaştı,

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nın 33 yıllık tarihinde şampiyon olan ilk Türk sporcu olarak Türk motorsporlarında bir devrim yaşattı. Razgatlıoğlu, Endonezya’daki ilk yarışı kazanarak genel klasmanda 551’e yükselterek sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantilemiş oldu. Böylece Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası tarihinde 2015-2020 arasında 6 kez üst üste şampiyon olan Jonathan Rea’nın bu serisine son verdi.

Bu büyük başarıyı babasına adadığını belirten milli sporcu, “Şampiyon olarak Türk bayrağımızı en yukarıda dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek benim için paha biçilemez bir gurur ve mutluluk kaynağı. Sezon içinde birçok aksilik yaşadık ama hiç vazgeçmedik. Bu şampiyonluğu önce babama ve başta Kenan Sofuoğlu olmak üzere her zaman yanımda olan destekçilerime hediye ediyorum. Ne mutlu ki ülkeme Dünya Şampiyonu olarak dönüyorum” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!