Salı Sofrası Taşkından Eyüp maçı öncesi teknik analizler

featured

Salı Sofrası Taşkından Eyüp maçı öncesi teknik analizler

Sakaryaspor Bodrum maçını kazandıktan sonra ,birde bay gecen bir haftayla beraber altı puanı cebine koydu. Bu son yaşananlar, seyredensiz bir maçın içinden, zorda olsa üç puan çıkartan bir takımın moral hanesine umut yükler. Şimdi önümüzde Süper lige aday bir takım olan Eyüp maçı var. Teknik sorumlumuz bu maç aralığını fırsat bilerek bazı düşüncelerini medya ile paylaşırken öz eleştiride bulunmuş. Taner taşkın Bodrum maçının ilk yarı oynanan oyuna alkış göçnderirken ikinci yarıda on kişi kalan bir rakip önünde oynanan oyunu beğenmediğini, bunun içinde kendi yaptığı değişimleri de eklemiş. Yanlış değişimler yaptım diyen Taner taşkının bu samimi itirafı, umarım oyuna girdikten kısa süre sonra oyundan alınan, tepki olarak direk soyunma odasına giden Oğuzhan Akgün’ün futbol kalbinde yer bulur. Taner Taşkın Kassango’nun da yetişme ihtimali olan ,kart cezalısı ,son Bodrum maçının en başarılı ismi Rossi’nin olmayacağı Eyüp maçı için ,bu karşılaşma iki takım içinde zor olacak demiş ve eklemiş, kazanırsak yukarıları için yapılan  hesaplarımızın alanı genişler. Umarız yine seyredensiz çıkacağımız maçta kazanan biz oluruz. Kazanmasak ne olur? Hayat devam eder ve Playoff umudu yine devam eder diye düşünüyorum.

BİZ NE ZAMAN FİFA HAKEMİ SEYREDECEĞİZ

Atilla Karaoğlan Sakarya hakemliğinde tüm tabuları yıkarak FİFA Hakemi oldu. Gecen hafta içinde Almanya da oynanan U 19 Avrupa Şampiyonası eleme maçında Atilla Karaoğlan bir ara 2-2 ye gelen maçta Almanya –İtalya maçında düdük çaldı. İtalya maçı 3-2 kazanırken Atilla Karaoğlan ilk kez Avrupa arenasında boy gösterdi. Artık bizimde Avrupa da düdük çalacak ,bizi temsil edecek bir hakemimiz var. Eski Bir hakem olarak Sakarya ve Türk hakemliğini buralara taşıyan Atilla Karaoğlanı hakem elimle çılgınca alkışlıyorum. Sevin veya sevmeyin sizde böyle yapın, sevin veya sevmeyin Atilla Karaoğlan’a manen katkı sunun. Biliyoruz ki MHK ,Biliyoruz ki FİFA emrindeki FİFA hakemlerinin sağlıklı kalmasını ,zinde kalmasını, kendine iyi bakmasını ister. Zaten bu nedenle de FİFA hakemleri kolay kolay illerindeki Amatör maçlarda görev alamazlar. Böyle bir şey olsa da MHK’den,FİFADAN onay alınması gerekir. Biz bunu bilsek de Sakarya hakemliği bir ilk yaşamış, komşu Kocaeliden sonra FİFA çıkartan bir  il olmuş. Öyleyse biz neden bizim FİFA hakemimizi bizim evin futbolu içinde bir maçta seyretmeyelim? Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Uygun bir zamanda  bu özlemimize umarım MHK ,umarım FİFA’dan olumlu yanıt gelir. İnanın eğer Atilla Karaoğlan’ın Almanya seyahati olmasaydı, FİFA da görevi olmasaydı ,gecen hafta gönlümden gecen, Süper Amatör küme Playoff maçlarında ona düdük verilmesi haberini manşete taşıyacaktım. Umarım bu hayalim gün gelir karşılık bulurda bize daha yakından FİFA hakemimizi seyretme şansını elde ederiz.

BABLO BATALLA BAL’DAN BAŞLADI

Bablo Batalla Bursasporda oynadığı yıllarda  şampiyonluk yaşamış ,önemli bir oyuncu resmi. Arjantinli oyuncu futbolu bıraktıktan sonra teknik adam olarak yola çıkmış ,nereden mi başlamış? Bal ligi takımı Bursa Niluferle. Üç yıllık bir sözleşme ile amatör bir takımı çalıştırmaya başlayan Batalla’nın bu tutumunu görünce ,bizde futbolu bırakan Volkan Demirel’in,Emre Belezoğlu’nun ,Sergen Yalçın’ın ve bu futbolcular gibi olan bir çok şöhretin, alt yapı görmeden üst yapıya taşınan futbol hizmet aklımı daha verimli olur, yoksa  Teknik adamlık için yola çıkarken bu uğurda ,bu işe alttan başlayanlar mı ? Varın buna siz okurlar benden önce karar verin.  Siz karar vermeden önce ben size Avrupa da bir çok şöhretli oyuncunun futbolu bıraktıktan sonra alt yapılarda görev yaptığını, Halil Altıntop’un Bayern Münih Spor akademisinde ,alt yapı yaş gruplarında yardımcı antrenör lük yaptıktan sonra ,Bayern Münih’te Akademik Sportif direktörlük yaptığını, sadece bir örnek olarak önünüze koyayım.. Hey gidi Almanya hey, tabi ki siz bizi kıskanırsınız, bizim şöhretli futbolcularımız şıp diye ,alt yapı falan görmeden üst yapıya çıkıyor. Ondan sonrada Türk futbolu neden kalkınmıyor diye dert yanıyoruz. Bacası doğru tütmeyen ev dumandan boğulur misali, bizim neyimiz doğru ki, liyakatsiz ,işin ehli olmayan ellere teslim edilen futboldan gelişim beklemek, hayalden de öte ,hayal be dostlar.

ZEKİ ÇAKIR ALTINORDUDA( ALT YAPI GENEL KUORDİNATÖRÜ )

Zeki Çakır bu ilin futbolda önemli bir ilçesi olan Karasu’nun, Türk futboluna armağan ettiği bir sporcu ,bir spor adamıdır. Futbola hizmete karasuda başlayan ,bu hizmet trenini Sakarya Karadeniz’e ,oradan Trabzonspor’a ve oradan da İzmirspor’a taşıyan Zeki Çakırın daha sonraki yıllarda, Teknik adam resmi vardır. Genelde biz onu  İzmir ve çevresi illere yayılan teknik adamlıktaki futbola hizmet adımlarını biliriz. O Zeki Çakır   bu sezon başı önüne konulan farklı bir yapılaşma projesinin peşine takılarak doğup büyüdüğü baba ocağına Karasuya ,yani Karasusporun başına, yeni umutlarla ,yeni bir yapılaşmanın kök salması adına  gelen Zeki Çakırın bu attığı adım maalesef ancak bir devre sahalarda yürüyebildi. Zeki Çakır ,gözü yükseklerde olan yönetim anlayışı ile örtüşmeyen yeni proje ağını, Sarı Kırmızılı futbol evinde öremeyince ,hadi bana eyvallah diyerek İzmir’e geri dönüş biletini cebine koyup gitti. O Zeki Çakır şimdi ,futbolda alt yapı denilince ilk akla gelen İzmir takımı olan Altınordu’nun alt yapısının en yetkili ismi olarak ,Genel koordinatörlük görevine başlamış. Zeki Çakır’ın hayallerini gerçekleştirmek adına Altınordu onun için çok önemli bir fırsattır. Çakır’ın Altınordu da olması Sakarya’daki alt yapı takımları içinde gelişmeye aday gençler içinde bir şanstır. Biz Zeki Çakıra Altınordu’daki yeni görevinde başarılar dilerken, bu birlikteliğin uzun soluklu olmasını, bir iyi niyet notu olarak buraya yazıyoruz.

ATİBA HUTCHİNSONA BAKARMISINIZ

Atiba Hutchinson Türkiye gelmiş en önemli yabancı oyunculardan biridir. Beşiktaş’ta oynadı on yıllık süreç içinde şampiyonluklar yaşamış, sahada oynadığı oyun ,saha içi saha dışı duruşu ile gönüllerde siyah beyaz taht kurmuş ,  istikrar abidesi örnek bir futbolcu olan Atiba, bu sezon yaşı itibariyle de takımda kendine yer bulamaz konuma geldi. Artık takımda düşünülmeyen sezon sonu futboldan kopacak olan Atiba bakın bu sezon alacakları ile ilgili Başkan Ahmet Nur Cebi’ye ne demiş? Bu sezon takımda az süre alıyorum, Teknik Heyetinde bana şans vermediğini düşünüyorum. Ben oynamadan , emek sarf etmeden para almayı içime sindiremem. Yasal olarak bu olur mu bilemem ama ben alacaklarımdan feragat ederek ,Beşiktaş’ın bana ödemesi gereken paralar  Depremzede çocuklar için kullanabilir. Benim geri kalan alacaklarım için okul yaptırılarak onların eğitimlerine katkı sunulabilir diyen Atiba’nın bu önerisi karşısında  Başkan Ahmet Nur Cebinin duygusal anlar yaşadığını gazetelerden öğrendik. Başkan nasıl duygusallaşmasın ki, bu onurlu ,duygusal duruş karşısında etkilenmemek ne mümkün. Helal olsun be güzel insan, örnek futbolcu Atiba ,şimdi seni daha fazla sever oldum. Umarım bu örnek davranışın örnek olarak başka yerlere de taşınır. Seni bu davranışından dolayı ayağa kalkıp alkışlıyorum.

AH İSTANBUL AH
Geçenlerde çok uzun süredir gitmediğim İstanbul’a dostum, arkadaşım, aynı gazetede kalem oynattığım Yusuf Çınal’la gittim. Yıllar sonra buluştuğum İstanbul kucaklaşmam hoş duygular eşliğinde bedenimde yer kapladı. İstanbul yolculuğunun ilk ayağında, Haremden vapurla ,Martılarla selfi yaptığım  boğazdan Sirkeci’ye geçerken, gençlik yıllarımda hayaller kapımı çaldı. Biz eskilerde ,bugün adı birilerince eski Türkiye diye anılan İstanbul’a ,o günkü şartlarda kendi imkanlarımızla gider ,FB, BJK, GS maçlarını seyreder ,balık ekmek yer ,ikide bira yapma lüksünü buna eklerdik. Hey gidi günler hey, hey gidi İstanbul Hey ,Ah İstanbul ah, yahu sana ulaşmak seni kucaklamak ne kadar zorlaşmış. İnanır mısınız Yusuf’la benim yol param ,vapur, ve Tranvay paraları içinde 750 Tl yi geçiyor. Hadi bakalım balık yiyin, hadi bakalım maça gidin, hadi bakalım keyfe keder bira için, nereden nereye . Valla  Yusuf’la berabere sadece gittik geldik, sadece yemek ve Eminönü’nde bir cafede çay ve tatlı yedik ,fatura 1.500 TL. Ha bu arada Cafede Almanya’da çalışan bir Türk kızının söylediklerini, onunla yaptığım kısa söyleşide benimle paylaştığı duygularını buraya not edeyim de Almanya bizi kıskanıyor diyenlerin kulağına küpe olsun. Yahu ağbi ne olmuş Türkiye’ye böyle, Hayrola kızım ne oldu ki ? Ne olacak ağbi eşimin memleketi Trabzon’a gittik fiyatlar yüzde yüzün üstünde artmış, buraya geldik burası ise oradan daha fazla artışla karşımıza çıktı. Siz burada nasıl yaşıyorsunuz diyen Almanya çalışan kızımıza kulak verin, valla biz Almanya’da çok rahatız ,Allah size kolaylık versin. Ahhhh, Ahhhh  Hadi bakalım gidin istanbul’a ,gidebilirseniz. Birçok güzellik gibi Akraba ziyaretlerine vurulan ekonomik pranga gibi İstanbula gidiş gelişlerdeki heyecan ve kolaylık eski Türkiye’de kaldı. Hala bu günü savunanlara ,20 yıldır masallarla ,aya gidiyoruz, yerli uçağımız göklerde ,gaz bulduk, petrol bulduk yalanlarıyla bizi avutanların peşinde olanlar, atın gözünüzden şu at gözlüğünüde gerçekleri sorgulayın.

SEDAT BÜYÜKTE BİZİ TERK ETTİ ( SARI KIRMIZILI VEDA )

Sedat Büyük Karasu’lu eski bir  futbolcu. Gençlik yıllarında tam 12 yıl Karasuspor forması giyen , sonra ki yıllarda Ticaret hayatına atılan , 1989 -!994 yılları arasında SHP den belediye başkanı seçilerek  Karasuya hizmet eden, sol gelenekten gelmiş, Karasu için önemli  bir  isimdir. Bugünün Belediyesi bu günleri düşünerek,  32 Evlerdeki Spor  kompleksine onun ismini vermişti. Sedat Büyük Karasu’nun hem Sporda, hem siyasette ,hem de ticari hayatta ,yaşarken ilçesine renk katan bir ismi olarak 73 yaşın sonunu göremeden yaşama veda etti. Sedat Büyük’le Belediye başkanlığı dönemlerinde yaptığım konuşmalar ,dosthane fikir alışverişlerim, o yılların içinde saklı kaldı. Ne diyelim herkesin bir yaşam hikayesi var, Sedat Büyükte 73 yıllık yaşam çantasını cebine koyup, ahirete gitti. Ruhu şad olsun , geride iyi anılar bırakarak ebediyete göç etti. Karasuluların, sevenlerinin başı sağ olsun.

Bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!