Salı Sofrası Defolun ( Get Out)

featured

Salı Sofrası  Defolun  ( Get Out)

Futbol böyle bir oyun, transferde bu bağlamda bu oyunun bir parçası. Sezon başı İsmail Gürsesin takıma katmak için büyük paralar verdiği Talha ve Ferhat Tuncay Şanlı raporuyla alt yapıya gönderildi. İsteniyor ki, gitsinler. Giderler mi? Bana sorarsanız gitmezler. Neden gitsinler ki. Taraflar sezon başı oturmuşlar anlaşmışlar, belli ücret karşılığı anlaşıp basmışlar imzayı. İlk yarı boyunca iyi başladıkları ligin sonunu iyi götüremediler. Bu iki oyuncunun  Sakaryaspor üstü  olduğu su götürmez . Bandırmadan alınan Talha ,1461 den alına Ferhattan verim alamayanların bu süreçte hiç mi suçu yok? Bana göre bu olumsuzluk acemi teknik adam yetersizliğinin üstüne ,sezon başı bu iki oyuncuya bu ligin kat ve kat üstünde para verenlerine seslenmek isterim,  bu eyleminiz bu çocuklara karşı yapılan bir haksızlıktır. Gelirken neredeyse sırtınıza almaya çalıştığınız bu iki oyuncu kötü oyuncu değiller. Hep beraber ligte ilk haftalar onları alkış yağmuruna tutmadık mı? Bırakın da onları tekrar kazanalım. Böyle yaparsanız, onların tekrar Sakaryaspora kazandırılmasına katkı verirseniz inanın kazanan onlar,inanın kazanan Sakaryaspor olacaktır.

GÜÇLENDİK Mİ ?

Galiba bu sefer yapılan transferler olumlu. Eğer bu gün yapılanlar, atılan transfer adımları  doğruysa ,yolun başında yapılanların yanlışlığı ortaya çıkacak. O yanlış bu doğru burada takılmayalım. Sakaryaspor TFF 2 ligine hele bi çıksın ondan sonra buralara döneriz. İki hazırlık maçında atılan 6 gol ,yenilen iki gol var. Gollerin içinde hücumcuların olması ,ikinci yarıda gol kısırlığı çekmeyiz anlamında sahaya ,gol noktalarına yansırsa biz bu ipi göğüsleriz. Bu Süreç iç transferde dış transferde sarsıntılı geçse de, başarı geldi mi yerle bazı gerçekler sürmen altı edilir. Bu ayrıntılı düşüncenin sonuna güçlendik mi sorusunun karşılığını güçlendik diyerek kapatıyorumda yinede çekincelerim var. Rakipler boş durmamıştır diyerek yine de kafam dolu ikinci yarıyı bekleyeceğim.

ON NUMARA

Her şey güzel gibi duruyor. Yukarıda yazdık çizdik, eksik olan bir ayrıntı gözüme çarptı. Bu takımda on numara kim oynayacak? Eğer siz ilk yarının silik ismi Murat Hacıoğlunu bu yer için düşünüyorsanız ,yanılırsınız. Gol yolların eksik halkaları için Coşkunu aldınız ,yetmedi Mumini aldınız. Bu golcü kardeşleri kulübeye hapsedemezsiniz. Öyleyse Murat Hacıoğlu on numara için sırtına forma zor verilir. Öyleyse bizim Gürses Başkan Scayt ekibine bir on numara siparişi versin de olmuşken her şey on numara olsun.

NE ÇEKTİMSE YERLİLERDEN ÇEKTİM

Avukat Başkan İsmail Gürses  şu an için Ekrem Karaberber tesislerinde ikinci yarı hazırlığı yapan ,kadroda düşünmedikleri Talha  onun Sakaryalı Menajeri üzerinden ,Sakarya patentli oyunculara yüklenmiş. Ne çektiysem yerlilerden çektim diyerek gazetenin birine içini döken Uyanık başkana sormak gerek, Sakaryalı olupta  illa beni alın diyerek size silah dayayan mı oldu? Sevgili Gürses başkanım bu yere sen yeni gelmiyorsun, geçmişten kalma deneyimlerin cebinde kalmıştır herhalde. Hadi onu geçtim, Sakaryalılar hakkında bunlar Sakaryaspordan başka yerde forma zor giyenler diyerek ,Sakarya patentli oyuncular hakkında fikir yürüten ,bun dada yüzde doksan dokuz haklı çıkan eski Başkan selahattin Aydındanda bilgi almak adına faydalanabilirdiniz. İş işten geçtikten sonra birilerini karalayarak, yapılan yanlışın üstünü örtemezsiniz.

PAŞA –PAŞA

Medyanın genç kalemlerinden Erdem Yıldırım Talha ve Ferhatın alt yapıya gönderilmesi ile ilgili kendi penceresinden olayı köşesine taşımış.  Hemen vurgu yapalım, Talha ve Ferhatın Tuncay Şanlı eliyle alt yapıya gönderilmesi  bir çok kişi tarafından itibar görmedi. Erdem Yıldırım diyor ki ,bu oyuncuları alt yapıya göndermektense takımın içinde tutarak onlardan faydalanmak çok daha akılcı bir hamle olur diyor. Aklın yolu bir bizde buna katılıyoruz. Yıldırım ekliyor, eğer bu oyuncuları gönderecekseniz eğer paralarını verirsiniz giderler.  Ve ekliyor, verdiğiniz sözleri PAŞA PAŞA yerine getirmek zorundasınız ,bunun başka bir yolu yok. Ne diyelim Aklın yolu bir. Bunu herhalde bizim Avukat başkan bizden daha iyi biliyordur.

TAŞIMALI TAKIMLAR

Süper ligte iki takım var ki sanki Taşımalı eğitim gibi çalışıyorlar. Kocaalispor ve Karasu Güvenspor  takımlarının oyuncu gruplarının dışarıdan olması nedeniyle bu iki takım sadece maçlarını oynayacakları zaman kendi evlerinde oluyorlar. İki takım müsabakalara hazırlık sürecini Sakarya’nın çeşitli sentetik sahalarında gerçekleştiriyorlar. Bu taşımalı oyuncu grubuyla bu iki takım istedikleri ,arzu ettikleri hedefle  nereye kadar beraber olurlar ki. Taşıma suyla değirmen dönmez diyerek bu iki takımı kaderiyle baş başa bırakalım. Sonuçta bu sistem onların günü kurtarma projesi içinde kendi önlerine koydukları çalışmanın bir ürünü.

SAKARYASPOR AÇIKLAMASI

Cumartesi günü bir yerel gazetenin spor sayfasında okudum. Diğer gazetelerde var mı, yoksa daha öncemi açıklandımı bilemiyorum. Aynı gün benim gazeteme baktım, ora dada yok. Efendim açıklamanın içeriği Futbolcu ödemeleri, Sakaryasporun bütçesi ile ilgili. Bazı medya kuruluşlarında bu konuda  yazılanların, yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığı  dillendirilirken ,futbolcuların maç başıları ,transferden kalan alacaklarının ödendiği spor kamuoyuna iletilmiş. Bu açıklamayı gazetenin birinin eline tutuşturan muhteremlere bir şey demek istiyorum. Maç başsıları ,transfer alacakları ödenmiş. Eyvallah. Bu sizin işiniz, tabi ki ödeyeceksiniz. Ben başka bir şey soracam,Sakaryaspor bu süreçte ne kadar harcama yaptı? Alınan oyuncularla yapılan anlaşmaların karşılığındaki rakamlar gösteriyor ki, Sakaryasporun TFF 2 lige çıkmak uğruna attığı transfer hamleleri ,yaptığı harcamalar  dudak uçuklatmasa da, bir hayli düşündürüyor. Böyle olunca da bizde yazıyoruz, Ne var bunda ?

BJK DE ALT YAPIYA YABANCI DİL EĞİTİMİ GELDİ
Futbolda geleceğe ışık tutan yeni nesil gençlerin ayak bastığı, futbolda alt yapı hamlesinin içine Beşiktaş günün şartlarına uygun bir eğitim için düğmeye bastığını BJK dergisinden öğrendik. Siyah beyazlı ekipteki kurumsallaşmanı içine alt yapı için yabancı Dil devreye girdi. Beşiktaş alt yapı koordinatörünün hazırladığı, BJK dergisinde alt yapı oyuncularına verilecek futbol eğitimi, daha sonra İngilizce olarak yoluna devam ediyor. Beşiktaş’taki bu Futboldaki yabancı Dille eğitim hamlesi ben öyle sanıyorum ki Beşiktaşla sınırlı kalmayıp, Türkiye geneline yayılacaktır. Yabancı Dilde Futbol Eğitimi için en önemli faktörün yeniliğe açık İyi teknik adamlar olduğunu bilmem hatırlatmaya gerek var mı? Efendim bu uygulamayı Ekrem karaberber tesislerin dede görmek isteriz. Bu konuda Harmanlıkspor Teknik sorumlusu Tevfik Tetik in bu konuyu size açmak adına, elinde bulunan BJK alt yapı çalışmalarını anlatan kitapın içeriğini benimle paylaşmasının önemli rolü olduğunu sizlerle paylaşmak isterim.

ZIMBA BAŞKANI DİNLERKEN

Gecen hafta içinde ASKF Başkanı ile yaptığım röportajda, göreve geldiği günden bu güne yapılan icraatlarını kendi ağzından dinledim. Bir sayfalık Roportajın içinden çıkan bazı düşünceleri aldım futbol gönlümüm bir köşesine koydum.  Yaşar zımba ne diyor  bir bakalım. 1) Alt Yapıyı önemseyen takımlara el vereceğiz. Hani daha yolun başında bu konuda bayağı adımlar attığına ben tanık oldum. Örneğin Türkiye şampiyonalarına giden takımlar para yardımı yapıldı. Bitmedi, 2 Amatör küme takımlarından referans bedeli alınmadığı gibi ihtiyaçta önceliğe göre para yardımı da yapıldı.2)Biz göreve geldikten sonra, kapı, kapı dolaşıp para dilenen olmadık. ASKF olarak kendi sorunlarımızı kendimiz çözmek adına çok yol aldık. Ben bunu önemsiyorum. 3) Atacağımız hizmet adımlarını, kulüplerimizle berabere atacağız. Kulüplerimizin istemediği hiçbir şey için dayatmacı olmayız. 4) ASKF olarak güvenilir bir kurum olduk. Bu başlıklılar bile bana göre ASKF nin bu gün ki yönetiminin yaptığı olumlu icraatlardır. Neden bu kadar gözümde büyütüyorum biliyor musunuz, geçmişte biz bunları çok az gördük be dostlar. Bunlarda çok büyütülecek gibi değil ama emsali yaşanmadığı için ön plana çıkıyor. Efendim  içi bol bol Sakaryasporla dolu olan Salı Sofrasını toplama vakti. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!