ZOR DOSTUM ZOR

featured

ZOR DOSTUM ZOR

Sakaryaspor Adliyeden sonra Bergamayı da yenemedi. İlk yarıda altı puan çıkardığı maçtan ikinci yarıda kala kala elde bir puan kaldı. Bu futbol manzarası  ürkütücü. Bu futbol manzarasının üstündeki açık nasıl kapatılır? Üstü nasıl örtülür?  Bergama maçında gördük ki  yeni oluşan kadro eskisini mumla aratır çinsten. Koşmayan , iyi mücadele edemeyen ,hücuma çıkışlarda ağır. Sakaryasporun derdi yine büyük. Kanatlarda yine dinamizm yok. İlk yarıda( yani ilk devre, yani ligin ilk yarı başlangıcında ) sadece Ercağ vardı ,ikinci yarıda yine o ve onun gayreti var. Fahri tatan bu takımın ne oyuncu nede ilacı olur. Olsa olsa el freni olur. Murat Hacıoğlu ile beraber fahri tatan aynı anda vallahi billahi hiç çekilmezler. Bergama maçında gördük ikinci yarıda peşin sıra saha dışına alındılar.  Fatih Özçelik aranan kanat oyuncusu değil. Yeni golcü Çoşkun Yılmaz çabuk, hareketli ve kıvrak değil ama futbolundaki tecrübe kokusunu basın tribününden de alınabiliyor. Attığı golle bunu kanıtladı. Birde görmediğimiz, Adliyede özet görüntülerden izlediğimiz  sarı kart cezalısı Mümin var. Bergama maçında gördük ki eski ve yenilerin birbirlerini tanıma ve de anlama süreci gelişmemiş. Bu eksikler gelişene kadar sakın olaki lig bitmesin. Giden gidiyor, gidenin telafisi kazanarak olurda ,bu takımın şu anki görüntüsü bu konuda etrafa ışık saçmıyor.

ORTA SAHA DÖKÜLÜYOR

Bir takımı ileriye orta saha taşır. Yer yer eleştirdiğimiz serdar yok , orta saha deyim yerindeyse yerle bir olmuş. Bir oyuncu şampiyonluk için bir takım için bu kadar önemli olmamalı. Şampiyonluk isteyen takımın oyuncu grubu, seçenekli olmalı. Ben olsam İsmail Başkanın yerine Karaberber tesislerindekileri görmüyor ,düşünmüyor isek, bu bölgeye çok koşan savaşan ,kaliteli bir orta sahayı tez elden monte ederdim. Bak Başkan bu takımın iç huzura ,bu takımın el ele gönül gönüle olmaya ihtiyacı var. Ferhat ve Talhayı alt yapıya göndererek, bu huzurun içine ben değil siz ve sizin akıl hocalarınız etti. Bu konuda acemice hareket ettiniz.  Aldıklarınızı gördükten sonra,  gönderilenlere ayıp etmişiz diye düşünüyorum. Bir takımın içi ancak bu kadar çok boşaltılabilir. Yemin ederim son yıllarda ben bu kadar kötü Sakaryasporu ilk kez izliyorum. Bergama maçında izlediklerim vede gördüklerim futbol kabusuydu.

ARA AÇILIYOR DOSTLAR

İki maçta giden beş puan puan cetvelindeki üst sıra heyecanının içine etti. Biz kaybederken kazanan lider Afyon arayı bir hayli açtı. İkinci yarı  başlangıcı çok büyük hayal kırıklığı. Bu takım zirveden bu kadar uzağa düşmemeliydi. Düştüğü  yerden kalkması bu oyunla çok zor. Sekiz puanlık fark üç puanlı sistemde çok fazla değil ama, sende bunu kapatacak futbol yüreği ,Teknik adam becerisi var mı? Bu hafta bu ara Düzyurt maçında daha da  açılırsa var ya ,bu takımdan birilerinin gitme vakti kapıya dayanabilir. Sekiz takımın ilk beşin peşinde gezdiği bu grupta Sakaryasporun bu hali ile bize mutlu sonla buluşturması zor diyerek bu haftalık Sakaryaspor dosyasını kapatıyorum.

O BİR EFSANEYDİ( İLHAN CAVCAV ANISINA  )

Türk futbolunun bana göre Süleyman Seba ile beraber önemli Aktörlerinden , önemsenecek

Başkanlarından biriydi  İlhan cavcav. Hatta Süleyman Seba dan bile ileri düzeyde bir Başkan profili ona daha çok yakışır. Amacım geçmişin güzel insanlarını çarpıştırmak, birini alta birini üste taşamak değil,sezarın hakkını sezara vermek . İlhan Çavcavın kukup yönetimindeki istikrarı ,kulübü kurumsallaştırmada attığı adımlardaki izler  kurumadan ,onun yaptıkları Spor Liselerinde ,Spor okullarında ders kitaplarına konmalı. 81 Yıllık ömrü, sporda ve de iş adamlığında yukarılara taşıyan, attığı olumlu adımlarla, örnek insan ,örnek başkan olan İlhan Cavcavı rahmetle ,sevgiyle saygıyla anarken ,ona Allahtan rahmet ,eniştesi ,sevgil abim Hüseyin Ocaka ve ailesine baş sağlığı dileklerimi iletmek isterim.  Türk futbolunun vede GB kulupününde başı sağ olsun. Umarım yeni gelenler Gençlerbirliği bayrağını onun bıraktığı yerden daha yukarılara taşırlar.

FERİZLİ –HENDEK HATTI

Sakaryada son yıllarda sentetik saha anlamında devrim yaşanıyor. Bu devrim den de Akyazı en fazla payı kapan ilce. Onlar siyasetle beraber el ele vererek tesisleşmede diğer ilçelerin önüne geçmişler.  Koskoca Hendek ilçeler arası metropol havası var ama ,siyasette etkili değil. Etkili olsaydı sporda hizmeti en önce onlar alırdı. Bu ilçede Belediye Başkanlığı formasını uzun süre giyen Ali İnciye sormak gerek , sporda tesisleşmede siz ne yaptınız? Ben söyleyeyim koskoca bir hiç. Yılların hendek sahası balcık deryası. Futbola öylesine hizmet veriyor. Sentetik saha devreye girecekte ne zaman? Ya Ferizliye ne demeli? Vallahi billahi bu sahada futbol oynatmak futbola ihanet gibi bir şey. Hem oyun alanı küçük, hem de kışın patates tarlasını andıran bir futbol elbisesi giyiyor. Hem Hendek , hemde Ferizli sahalarının tarıma açılması, patates üretimine geçilmesi  gerekir de, günün iktidarı oralarıda avm yapar be. Yok yok ASKF ,İl tertip kurulu, Futbol İl temsilcisine seslenmek istiyorum ,Allahını severseniz bırakın gelecek oyları ,bu sahaları hiç olmazsa kış şartlarında futbola kapatın. Ben buradan Hendek ve Ferizli sahalarını  ,hatta Çay kışla sahalarının bu aylarda futbola hizmet dışı bırakılmasını öneriyorum. Daha buna benzer sahalar var ama şimdilik aklıma bunlar geldi. Gölkent, Geyve  onlardan farklı değil. Sentetik saha projesi geliştikçe sorunlar azalacak biliyorum. Ben bu güne bakıyorum ve bu güne göre konuşuyorum.

DEDİKODU VE SPOR

Dedikoduyla Sporun birbiriyle ne işi var diyeceksiniz ,müsaade buyurun anlatayım efendim. Spor yapmak bunu yaparken sağlıklı yapmak insan bedenşini rahatlattığı gibi bir çok hastalığında önüne geçer. Rahmetli Ekrem Karaberber yaşadığı günlerde buna bir ilave yaptı, Nazım ,Nazım sadece spor değil, dedikoduda insan ömrünü uzatır diyerek sportif  dedikodunun içini bu düşünce zinciriyle doldurdu. Nurlar içinde yatsın. Bu konuda Sakaryanın arşivini tutan Fahri Tuna da dedikoduyla ilgili bir saptamada bulunmuş. Ben dedikoduyu hiç sevmem  ( Özellikle bensiz yapılanı) Fahri Tunanın dedikodu ile ilgili yaptığı saptamayı bir spor kulübünün Başkanından duydum ve benim sofraya taşıdım. Kısacası dostlar sporda ki dedikodu rüzgarı içinde olmak her bedene iyi gelir. Geçmişte Alattin Konukların emeklilere açık tuttuğu kapı kapanınca dedikodu   toplanma merkezimizin dinamizmide eksildi. Yeni bir yuva bulursak inşallah kaldığımız yerden devam ederiz.

AF NE Kİ

Talha ve Ferhat için gecen hafta çok yazıldı çok çizildi. Adliye yenilgisi sonrası dillenmeye başlayan af konusuna önce Tuncay şanlı sonra yönetici Orhan Şeşen den ret yanıtı geldi.  Bu ne affı ki, bu çocukların suçu ne? Sakaryasporun geldiği noktada ,alınan kötü sonuçlarda suç onlarınmı ki.. Çok yazdık çok çizdik, acemi teknik adamın ağzından çıkacak sözlere bağımlı yönetim, bu gidişle Sakaryasporu lig akışı içinde el birliği ile uçuruma sürükleyecek  diye korkar olduk. Adliye yenilgisini kaleci Ozana yıkan düşünceden , çok sağlıklı hamleler beklemek çok zor. Gündemi şişirmede , hedef saptırmada bakalım daha nelere tanık olacağız.

METYATİKLİĞİNE SÖZÜMÜZ YOK

Tuncay Şanlı hala futboldaki geçmiş etkinliğinin sıcaklığını koruyor. O bu gün için  onu sevmesi ,ona ilgi göstermesi yadsınamaz. Futbolda zirveyi görmüş olan biri bunları bu gün için hak ediyor. O  Sakaryanın Türk futbol vitrinine koyduğu en son değerdir. İşte o Tuncay şanlı Gecen hafta içinde Sakarya Üniversitesi Vakıf Özel okullarında Ercağla beraber katıldıkları etkinlikte öğrencilerle birlikte söyleşide bulunmuş. Okul aile birliğinin davetlisi olarak gittiği bu etkinlikte ilgi görmesi  bu gün için normal. Biz Tuncayın medyatik yönünden yana rahatsız değiliz, biz onun geçmişinden çok bu gün yaptığı işe bakıyoruz. Geçmiş dünde kaldı, bu gün teknik adam olarak ihtiyaca cevap verebilecek mi ,biz onun peşindeyiz. Yakışıklılığı , eskiden iyi futbolculuğu onun mazideki futbol çantasında dursun. Yeri ve zamanı geldiğinde o anıları çantadan çıkartır yine yaşayabilir. Sakaryaspor TFF 2 ligine çıkaçakmı ? Biz bu sorunun cevabına kafa yoruyoruz.

SERHAT MALKOÇ VE  BJK

Makine İbrahimin mutavazi futbol gemisinden bir genç genç hafta içinde Beşiktaşa kapağı atmış. 2000 Doğumlu Serhat Malkoç FB ,Osmanlıspor alt yapılarında görüp Harbişe dönmüş ama BJK onun peşinden Sakaryaya kadar gelmiş. Bu takip sonrası bu genci Beşiktaş üç günlük denemenin ardından U 17 takımına almış. Stober eksiği olan BJK bu eksiğini  Harbişsporlu Serhat malkoçla gidermeye karar vermiş. Sakaryalı bir gencin Beşiktaş kapısından içeri girmesini önemsemek gerek. Bu kardeşe başarılar dilerken , Harbişte tek kişilik ordu gibi çalışan ,bu gencin gelişimine katkı veren Makine İbrahimede, daha nice Serhatları bulup çıkarması dileğiyle,  haftanın alkışını göndermek gerek.

ERENLERE GÖRÜCÜ AKIMI

Gecen hafta içinde son yıllarda alt yapıda önemli futbol adımları atan Erenlerspor ile Demirspor U 17 takımlarının ,playof mücadelesinde önemli maçları vardı. Bu iki takımızdaki futbolcu gelişimi, duyduk ki Erenleri Scout  ekibi ablukasına almış. İki takımın alt yapıdaki çıkışını yakından takip etmek adına Erenlere gelen GB, Altınordu, Bolu ve Kocaelispor adına genç oyuncu takibi yapan Scout ekipleri Demirsporun  Erenlersporu 2-0 yendiği karşılaşmayı izlediler ve tuttukları notlar eşliğinde evlerinin yolunu tutmuşlar. Sakaryasporunda Metin Çerlik önderliğinde bir Scout ekibi olduğunu biliyoruz. Herhalde onlarda başka illeri tarıyorlardır. O akşam orada Sakaryaspor adına kimsenin olmadığı notu önüme kondu. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!