Zımba güçlü ASKF  yi işaret etti

featured

Zımba güçlü ASKF  yi işaret etti

ASKF Başkanı Yaşar Zımba  klasman ligi kura çekilişinin açılış konuşmasında kulüplere seslendi. Gelin bir olalım ,iç çekişmeden uzak bir bütün olursak spora hizmet adına daha güçlü oluruz dyerek açılış konuşmasına derinlik katan  Yaşar Zımba ,konuşmasının içeriğinde  hakemlere göndermelerde bulundu. Geçmişle bu gününde röntgenini çeken Yaşar Zımbanın açıklamalarından satır başlarını şu düşünceler eşliğinde ağırlamak mümkün.

BİRLİK OLALIM (Güçlü ASKF)

Başkan Yaşar Zımba kura çekiminin içine kendine has düşüncelerini yansıtırken , kulüp temsilcilerine şunları söyledi, Beni seversiniz veya sevmezsiniz ,bana oy verirsiniz veya vermezsiniz,bu ayrıntı önemli değil. Futbola hizmetten bahsediyorsak, Sakaryanın her konuda yükseliş içinde olmasını istiyorsak  ,birlik olmak zorundayız. Birlikten kuvvet doğar ve güçlü birliktelik beraberinde ,hizmet treninide hareketlendirmek adına devreye girer. Başkan Zımba bunun için ASKF nin eskisinden daha fazla güçlü, eskisinden daha fazla birliktelik sergilemesi gerektiğine dikkat çekti. Bu birlikteliğin etrafa saçtığı güçlü resmin  Yaptırımların hızını da artıracağını ,bu düşüncen içine yerleştirdi.

HAKEMLER KRALDAN FAZLA KRALCI OLMUŞLAR

Amatör futbolun içinde yer eden bir sorunda maçları yöneten hakemlerden oluşuyor. Bu camiayı yolun başında kollayan oldum. Sonuçta onlarda insan, insanın olduğu yerde art niyetli olmadıktan sonra hata olur. Ancak bizim ilin hakemlerin Talimat takıntısı var. Takımlar sahaya geldi gelecek, az olan Emniyet geldi gelecek. Bu doğrultuda bize gelen bilgiler doğrultusunda  Emniyeti hareketlendiriyoruz, Hakemlerden takımları birkaç dakika beklemelerini rica ediyoruz.Biz bunları yaparken ,Emniyet gelirken,takım sahaya tam varmışken Hakem maçı tatil ediyor. Arkadaş maçı neden tatil ediyorsunuz dediğimizde , Talimatlar böyle diye bu işten sıyrılıyorlar. Bu sezon böyle olmayacak. Bu konuda sorunu yukarıya taşıyacağız. Kraldan fazla kralcı olmuş Hakem camiasının kulağı çekilmeli. Bunun içinde gereken yapılacak. Sonuçta biz takımlarımızın haklarını koruyoruz.

HAKEMLERİ BİZ ATAMIYORUZ

Başkan Yaşar Zımba açıklamaları içinde bir yanlışı onarmaya çalıştı. Bazı kuluplerin Hakem atamalarında ASKF nin tahli var şeklindeki görüşlerinin yanlış olduğuna vurgu yapan Başkan Zımba, bu konuda tek yetkili  İHK ( Sakarya İl hakem kurulu) dir dedi. Bu konuda biz sadece kulüplerden bize ulaşan şikayetleri bu kurula iletiriz diyerek bu konuya da açıklık getirdi.

AMACIMIZ İYİ SPORCU İLE BERABER İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK

Günümüz gençliğinin hali ortada . Gazetelerde gün geçmiyor ki kötü alışkanlık bir gencimizi almış. Biz bu yüzden iyi sporcu yetişmesine katkı verirken beraberin dede iyi insan yetiştirmeye katkı vereceğiz. Bizim ,kulüplerimizin, Teknik adamlarımızın bu konuda el birliği içinde olması gerekir. Bunun için en fazla sorumluluk adresinde Antrenörler var. Çünkü sporcuyu eğiten ,sporda doğru adım atmasına önderlik eden onlar. Bu arkadaşlarımız ,örnek sporcu ,iyi insan yetiştirirken kendileri de ,her alnada örnek olmak zorundalar. Başkan Zımba  Antrenörlerin günümüz hakemliğinde , kuralları Hakemlerden daha iyi bildiğini bir idda olarak kulüplerin önüne koydu.

EKSİKLERİ ONARACAĞIZ

ASKF Başkanı Yaşar Zımba futbola hizmet süresi içinde , bir süre eskinin hantal yapısını izlediklerine dikkat çekti. Zımba gecen yıl maçların içindeki proğramların içinde var olan eksikleri tespit ettiklerini ,takımların bu işe verdikleri  önemi test ettiklerini  belirtti. Başkan Yaşar Zımba ,futbolumuzun hantal yapısını düzeltmek adına kararlar alacağız. Aldığımız kararlar beğenilir veya beğenilmez ,sırıtan eksikleri hep beraber onarmak  gerek.

MAĞDUR OLANIN YANINDAYIZ

ASKF olarak birinci derecede kuluplerin yanında olduğumuzu herkes çok iyi bilmeli. Biz sizlerin sorunlarını gidermek adına buradayız. Bunun içinde hanki konuda olursa olsun Mağdur olduğuna inandığımız kuluplerin  bu mağduriyetini önlemek bizim asli görevimiz  diyerek düşüncelerine nokta koydu.

BAŞKAN BOL BOL KURA ÇEKTİ

Klasman liginde mücadele verecek  48 takımın kura çekimine katılmayan takım sayısı bir hayli fazlaydı. Başkan Yaşar Zımba, Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir Yardımcısı Mustafa Yavuz, TÜFAD Başkanı  Tamer İlacan ile Saha komiserleri derneği Başkanı Mahmut Güzelin katılımı ile gerçekleşen kura çekimine Taşburunspor, Bekirpaşa, Yıldırımspor, Akçayspor, Kocaali Sahilspor,As Arifiye, Altındere, Hanlıköy, Çaykışla, Çaybaşı Fuadiye takımlarının temsilçileri katılmadı. Onları yerine en fazla Başkan Yaşar Zımba kura çekerken ona Mustafa Yavuz, Tezcan demir ve Tüfad Başkanı  Tamer ilacanda eşlik etti.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!