Zafer sizi bekliyor

featured

Zafer sizi bekliyor

Futbol aslında nankör bir meslektir. İyi oynadığınızda her zaman övgü duyar, alkış alırsınız. Kötü oynadığınızda ise sövgü ve eleştiri bol olur. O zaman kulüp olarak çok çalışacaksınız ve her daim başarılı olmak zorunda kalacaksınız.

İşte o zaman, gerek kulüp, gerek futbolcu, gerekse antrenör olarak, başarılı değilseniz, her türlü eleştiriye de açık olun ki yapılan hatalardan ders alarak geleceğe güvenle bakın.

Geçtiğimiz hafta Sapanca Atatürk Stadında oynanan, il derbisi olarak bilinen Sapanca Gençlik-Karasuspor maçında, istediğini alan taraf ev sahibi oldu. Daha maç başlamadan önce Sapanca Gençlik seyircisi ile selamlaşırken, bir taraftarın kaptan Oktay’a söylediği söz aklımdan hiç çıkmıyor; “İsterseniz küme düşün ama Karasuspor’a yenilmeyin.”

Evet maç öncesi böyle konuşan taraftarın bu isteği, maç sonunda gerçekleşmişti. Sapanca Gençlikspor’lu futbolcular, yenemeseler de yenilmediler. Hatta bana göre defansın hatalarını değerlendiremeyen taraf, ev sahibi futbolculardı. Değerlendirselerdi galip ayrılabilirlerdi sahadan.

‘Peki buna karşılık Karasuspor’lu futbolcular ne yaptı?’ diye sorarsanız,  maç 1-1 diyerek alınan 1 puanı hiç olarak sayarım.

Üç puan adına daha dördüncü dakikada golü bulacaksın, herkes ‘fark olur’ diye beklerken girdiğin pozisyonları hovardaca harcayacaksın, sonra da kazanacaksın. Yok öyle yağma.

Futbolda kazanman için gol atman gerekiyor. Atamıyorsan sana yapılan eleştirilere katlanacaksın. Daha önce de yazdığım gibi; bu takım asla küme düşmez ancak 9 maçta üç galibiyet, 2 mağlubiyet ve dört beraberlik, bu takımın kalitesine aykırı.

Alınan skorlar, Karasuspor’lu futbolcuların kalitesine yakışmıyor. Çok değil üç hafta önce lig sonuncusu ile 2-2 berabere kaldık. Ardından Beylikdüzü maçında kendi sahamızda yine beraberlik geldi. Son olarak ta Sapanca Gençlik ile puanlar paylaşıldı.

Bilindiği gibi ligin ilk haftasında da Adapazarıspor ile berabere kalınmıştı. Geriye baktığımızda kaybedilen 8 puan var. Bugüne geldiğimizde elde olan 13, toplamında 21 puanla, 2 buçuk milyon harcayan Gebzespor ile aramızda bir puan kalacaktı.

Ne diyelim daha fazla yorum yapamıyorum. Her şeye rağmen bu hafta deplasmanda oynayacağımız Bursa Zaferspor maçı var. Bugüne kadar oynadığımız tüm Bursa takımlarına karşı galibiyet almışız. Bu hafta deplasmanda iyi oynayın ve zafer sizin eseriniz olsun. Şen ve esen kalın.
 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!