Yüzler gülüyor

featured

Yüzler gülüyor

Sakaryaspor üçte üç yaptı şehrin büyük yerlerini gülücükler kapladı. Futbol böyle bir oyun, kaybederken etrafta karamsar rüzgarlar cirit atar, kazanmaya başladın mı herkes havalanır. Sakaryasporun  üç haftalık çıkışı karamsar rüzgarları Rüstemlerin dışına itti. Bu hava oluşurken yeni teknik adam elinin sihirli dokunuşu, oyuncuların bu dokunuşuna pozitif oyun yüklemesi yapması sonrası gelen üçte üçlük saha içi zafer, taraftarın futbol gönlünü ,şehrin büyüklerini yukarılara kilitledi. Şuan için saha içinde mutluluk rüzgarları esiyor. Dışarda ,idari yönden sıkıntılar nasıl ? İşte orada işler tıkırında değil.. Bu sıkıntı çözülürse, yavaş, yavaş futbol uyanışını devreye sokan Sakaryaspor, bu futbol yürüyüşü ile yukarıları zorlayabilir. Aksi takdirle de bu takımın içeride dışarıda boğuşma şansı çok fazla yok.

TEKNİK ADAM ŞANSI

İsmail Ertekin büyük ölçüde giden meslektaşı Ahmet Yıldırımın oluşmasına katkı verdiği Sakaryaspora ,ince ayar dokunuşlarıyla farklı bir hava verdi. Oysa aynı İsmail Ertekin sezon başı bizim grupta olan İnegölsporun bu sene için belirlenen oyuncu grubunu oluşturduğu iddaları var. Bu gün Ahmet Yıldırımın oluşturduğu kadroya üç haftalık çıkış yükleyen ,Sakaryaspordaki karamsar bulutları tağıtmayı devreye sokan İsmail Ertekin kurduğu İnegöl kadrosu şuan, alt sıralara demir atmış durumda. Yani bazen teknik adam becerisi farklı adreslerde kendini gösterebiliyor. İnegölde dip yapan ve oradan ayrılan İsmail Ertekin Sakaryaspor  da ki Teknik adamlık ilerleyişinin ben ,benim anladığım dilden konuşarak böyle doldurmaya çalıştım. Geçmişte Sadi Tekeloğlu kendi kurduğu kadro ile çıkış yapamazken Şaban Yıldırım o kadroyla Sakaryasporu Süper lige çıkartan adam ünvanı ile teknik adamlıkta kariyer basamaklarına yükleme yapa yapa yol aldı.

İDMAN ÖDÜLÜ (HAKEM BİR)

Sakarya hakemliğinde yeni İHK önderliğinde güzel şeyler oluyor. İsim babasının Engin Bıçakın olduğu bir uygulama, herkes tarafından beğeni topladı. İdmanlara  düzenli gelen hakemlere çeşitli ödüller verilmeye başlanmış. Bu uygulama herkes için  geçerli değil. Antreman sorumluları S.Hilmi Metin ile Murat Başın denetiminde yapılan  idmanları istenilen ölçülerde, en iyi yapanlara, idman sorumlularının vereceği isim listesinden üç hakeme  İdman cantası, idman ayakkabısı verilme uygulaması devreye girdi. Huzurun olduğu ,sevginin olduğu yerde güzelliklerin devreye girmesi ne güzel. Dernek yönetiminin önderliğinde temin edilen idman malzemeleri geçen hafta içinde , İHK Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu eliyle tespit edilen hakemlere verildi. Dernek ,İHK el ele ortaklaşa güzel hamleler yapıyorlar. Umarım ağızlarının tadı bozulmaz. Bu uygulama bir ilk ,daha önce yoktu. Bu gün bu düşünceyi önümüze koyanların hizmet anlayışıını, umarım oyuna gelen imzacılarda iyi test ederler.

UYANIK KLASMAN HAMLESİ ( HAKEM İKİ)

Yukarıda Hakem camiasıında yeşeren bir güzelliğin içini bana ait dizeler eşliğinde doldurmaya çalıştım. Gelelim bir başka içinde soru işareti olan gelişmeye. Duyduk ki bazı klasman ağaları ,yorgunluk ,ve de özel işleri nedeniyle İHK den Amatör kümede çok fazla maça çıkmamayı talep etmişler. Bu film bir zamanlar bizim zamanımız dada vizyona girmişti. O zaman biz bu taleble karşımıza dikilenlere demiştik ki, o zaman profesyonel lige maç gelirse de aynı mazereti MHK ye sununda görelim dedik. Yok böyle bir dünya, Klasmanda maç gelecek balıklama dalacaksın ,ama amatör kümede el altından yeni İHK yi zor durumda bırakmak adına amatör kümeden kaçmaya çalışacaksın ( Bu bir düşünce, böyle bir şey yoksa sözlerimi ,iddamı geriye alırım). Yemezler, yemezler. İHK çıkarır gecen seneki maç çizelgelerini önünüze koyar ,her şey ortaya çıkar. Modası geçmiş çinlik olur bunun adı. Bakın hakem efendiler, bakın klasman ağaları   ,bakın el altından olumsuz hamleler yapanlar siz işinize bakın, bakın ki Sakarya Hakemliğinin için yeni giren birliktelikin medyaları toplansın, huzur hakem evinin başlıca solunacak havası olsun.

TAKIM ELBİSELİ İMPARATOR

Sevilen sayılan adam olmak ,yaptığın işte saygı görmek kolay olmuyor. Saygı göstereceksin ki, saygı göresin. Bizim ilde  son yıllarda bir türlü ederini bulmayan İmparator lakaplı Çoşkun Demirbakan şu sıralar Adanaspor’da görev yapıyor. Ligte kötü günler  yaşayan Adanasporu yukarılara taşımak  adına teknik adam hüneri sergiliyor. Bu alemde cakma imparator olmayan biridir benim için Çoşkun Demirbakan. Futbol aleminde  teknik adam olarak Hakkettiği karşılığı ,gerçek anlamda bulamayanlar sınıfına girer o benim gözümde. Balıkesir maçı sonrası basının ve Tv kameraları  karşısına takım elbise ile  çıkan Demibakana ,hocam hava çok sıcak takım elbise neden giyiyorsun diyerek onu ters köşeye yatırmak isteyenlere verdiği yanıtı ayakta alkışlıyorum. Önce  kendime,  yaptığım işe, sonrada size olan saygımdan dolayı karşınıza takım elbise ile çıktım  diyen Coşkun Demirbakanın zarif yanıtını birileri alsın cebine koysun. Bakarsanız bir gün bu zerafetli duruş  onlarada lazım olur.

SERDİVANDA SİHİRLİ DOKUNUŞ

Serdivanspor sonu kabusla bitebilecek bir günün içinden üç puan çıkardı. Düzce Çilimli önünde ilk yarıda  tel tel dökülen 1-0 geriye düşen Sarııı  Siyahlılar üç puanı ikinci yarıda söktü aldı. Teknik sorumlu Yusuf Berk  ilk yarıda aksayan sağbek Ömer Şamlıyı alıp Oğuza ,ileride -verimsiz oynayan Yunusun yerine forvete A.Burakı alarak takımın futbol gücüne katkı verdi. Oyun içindeki bu iki dokunuştan sonra    Serdivanspor A.Burakın attığı akıl dolu golle önce beraberliği sağladı. Daha sonra bu golle sarsılan konuk Cilimli önünde bu kez 75 de Emre devreye gidi ve üç puan Ekrem Karaberberdeki sarı siyah soyunma odasına gitti. Serdivansor kazandığı üç puanlık oyunun hikayesini iyi araştırmalı. Biz göre Çilimli en az bir puanı hak ettiği bir maçı kaybetti.  Efenden bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. Haftaya buluşmak dileği ile gününüz aydın olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!