YÜREĞİNDE VİCDAN, FİKRİ MANTIK YÖNÜNDE OLAN HERKESİN DİKKATİNE!

featured

YÜREĞİNDE VİCDAN, FİKRİ MANTIK YÖNÜNDE OLAN HERKESİN DİKKATİNE!

BUNUN NEZDİNDE KAMUOYUNUN DİKKATİNE;

25.09.2016 Pazar gününde yaşanılan olaylar neticesinde bizler olayın sıcaklığı ve kamuoyunun düşüncelerine istinaden açıklama yapma gereksinimini beklemeye almış bulunduk. Meydana gelen bütün unsurlar neticesinde de an itibari ile açıklamamızı paylaşıyoruz.

Bizler bilmenizi isteriz ki, 1990 yılında kurulan grubumuz 26 yıldır duruşundan, onurundan kısacası yolundan bir an olsun sapma düşüncesini benliğinden bile geçirmemiştir. Bizlere karşı cephe alan zihniyetler, kurumlar her zaman olmuş ve olacaklardır. Çünkü ortada bir gerçek vardır ve bu gerçekte hiçbir zaman silinemeyecektir. Tatangalar bu şehrin her kavramında var olan, sadece alsancak çatısı altında bulunan büyük bir sivil toplum örgütüdür.

Bu çatı altında bulunan bütün bireyler bağlı bulundukları çatının gerektirdiği duruş ve davranış neyi gerektirirse o şekilde hareket etmek zorundadırlar. Bu çatı altında sadece bir ses çıkar ve o ses kitlelere hitap eder. Bizim sesimizin kişi olarak bir ismi, bir bireyi yoktur. Bizim sesimizde kocaman bir ailenin ortak paydasında oluşan bir ses bulunmaktadır. O sesin adı kainat devam ettiği sürece TATANGALAR olarak adlandırılmaya devam edecektir.
Önsöz bizleri tanımayan kişilere atıfta bulundurularak yapılan bir kesittir.

Gelişme bölümüne geldiğimizde ise yaş olarak gelişmiş ama diğer bütün olgularda gelişmemiş bir düşünce yapısına sahip bir bireyin bu ülke evlatlarını birbirine düşürmeye çalışır vaziyette yaptığı açıklamaları ise bir babanın evladının ilk adımı attığında ki şaşkınlık, aynı zamanda düştüğü bu gafleti yadırgayıp utanç duygusu ile ne yazık ki irdelemiş oluyoruz.

Utanıyoruz, çünkü; suçluluk psikolojisine bürünmüş bu zihniyetin vatanımızda OHAL ilan edildiği bu dönemde edindiği tavır bu memleketin bünyesinde yaşayan bu tarz düşünce yapılarının var olması bizler açısından bir utanç tablosudur. Var olan bu hassas dönemde birlik ve beraberliğin daha pekişeceği bir bütünlük oluşturulması gereken yerde yaptığı açıklamalar ile kalitesini ve ülkeyi sahiplenme duygusunu nedenli ortaya koymuştur. Size, sizin adınıza ne yazık ki biz üzülüyoruz.

Yüzlerce şehit, binlerce yıkılan ve perişan ailenin olduğu bu dönemde bizler ezeli rakibimiz, Kocaelispor ile şerefimiz, bizim her şeyimiz olan bayrağımız altında her iki takımın formalarıyla çekilmiş fotoğraf ile şartlar ne olursa olsun, vatan uğruna daima bir arada, omuz omuza olduğumuzu göstererek kamuoyuna birlik ve beraberlik mesajını vermiş bulunan bir aileyiz.

Çünkü biz, bu vatan toprakları altında konu her ne olursa olsun “İNSANLIK KAZANACAK” diyebilen olguyu hiçbir zaman benliğimizden eksik etmeyecek vatan sevdalılarıyız.

Bize vatan ile gelme soyadı diri, düşüncelerin hayal kırıklığı olan kişi!

Çünkü biz Melhame-i Kübra’nın yaşandığı bu topraklarda yaşayan bu toprakların çocuklarıyız. Senin için bu tabiri açalım. (KOLAY ANLA, ZORLANMA!) Melhame-i Kübra yaşanılan savaşın çok büyük ve çok kanlı olarak adlandırıldığı bir kavramdır. Bu kavramda Kurtuluş savaşının Sakarya Meydan Muharebesi altında bu topraklarda yaşanmıştır. Tarihte bu anlamı taşıyan, bu kavram bizler için bir onurdur. Bu onuru bize yaşatanların torunları olarak bütün değerler vatan konusunda eğilirler.

Bizler hiçbir zaman siyasi emellere hizmet etmemiş, bizlere sunulan kolay yaşam unsurlarını başka çatı altına girme düşüncelerini de göz ardı etmiş bilinç içerisindeyiz. 25.09.2016 tarihinde yaşanılan olay neticesinde bizlere yaptığın o kötü söylemlerine inanmanın kendi nezlinde bile mümkün olmadığını çok iyi biliyoruz. Çünkü suçluluk psikolojisi bunu gerektirir. Bir suçu bastırmak için karşındakini suçlama çalışması bunun en güzel ispatıdır. Yaşanılan olaylar neticesinde bizlere vatan haini bir kimlik ile bağlantı kuracaksın, Kurtuluş savaşının en büyük cephesinde yaşayan kişilerin torunlarına adını bile anmak istemediğimiz vatan haini ile bağdaştıracaksın, 26 senelik onurumuza, duruşumuza leke sürmeye çalışacaksın ve bizlerin sana karşı hiçbir yaptırımının olamayacağını düşüneceksin.

Orada DURACAKSIN!

Gelelim sonuç kısmına, yani hayat bilgisi dersine…

Senin pişmanlık duygusunu çok yaşayacağın o satırların hakim olacağı son noktaya!

Lider nedir?

Lider, bulunduğu çevreye yarar sağlayan, süregelen gelenekte köklü değişiklikler yapan, çevreyi yönetmek için, sorumluluğu, sezgi, zeka ve bilgiye dayalı karar ve uygulamalarla taşıyan kişiye denir.

Lider; elindeki gücü kullanabilme kapasitesine bağlı olarak, çevresini etkileyen kişidir.

Bu kavram elinin altında olan internet ortamı ile ulaşabileceğin bir kavramdır.

Lider bağlı bulunduğu her ferdin hal ve hareketlerinden sorumlu olduğu kişidir. Sadece lider ile bitmiyor, aynı zamanda o kişiler o liderin vasfına uygun hal ve harekette bulunmak zorunda olan kişilerdir.

Burada iki kırılma noktası mevcuttur.

Düzenlemiş olduğunuz deplasman organizasyonuna bölük, pörçük birbirinden kopuk bir şekilde ilerleyen, deplasman kültüründe her hangi bir ritim yakalayamamış bir topluluğa sahipsiniz. Yakaladığınız tek ritim, bando çatısı altında doğru çalınan müzik notalarıdır.

Lider odur ki, kardeşlerinin midelerine kadar onları düşünür. Onları daima doğru yönlendirir her hangi bir taşkınlığa sebebiyet vermez.

Kullandığınız güzergah Pamukova ilçemiz daima sizin bu güzergahtan geçerken kullandığınız dinlenme tesis sahipleri ve ilçe sakinleri her zaman sizlerin bu pervasız davranışlar ile karşı karşıya kalan kişilerdir.

Hem birbirinize sahip olamayıp, sivil halkın sahibi olduğu dinlenme alanlarına, manav tezgahlarına gasp unsuru uygulayacaksınız hem de bu davranışından haberimizin olduğu anda sizlere karşı bizlerden hoş görü bekleyeceksiniz.

Bu tezat altında olmanız çok normal deplasmana kurduğu sadece kemik iskeletten oluşan kişiler ile aracın içerisinde rakı sofrası kurup alem yapan sözde bir lidere sahip olan bir topluluğun, deplasman güzergahında bu davranışlarda bulunması sizler tarafından çok doğal bir davranış biçimidir. Çünkü tezatlığınız burada söz konusudur.

Oluşturmaya çalıştırdığınız bilgi kirliliğe de gayet ap açık bir şekilde sizin düştüğünüz küçüklükten kurtulmaya çalışmanızın en büyük ölçüsüdür. Çünkü bizler ile karşılaştığınız an neticesinde çevreye vermiş olduğunuz huzursuzluk ve gasp edilen manav meyvelerinin bulunduğu meyve kasaları aracın içerlerinden bir emanet şeklinde bizlere doğru atılıyor, kendinizce bir müdafaa biçimi seçiyor durumdaydınız.

İlçe genelinde yaptığınız terbiyesizlikler neticesinde bizler ile karşılaştığınız o anda var olan olayların vebali tam anlamı ile size, bilinçsiz şekilde rezil hareket eden sözde liderinize aittir. Nitekim de olayların daha kötü anlamda büyümemesi için sağ duyulu bir şekilde yine davranan büyüklerimiz, ve kardeşlerimiz sizlere insanlık dersi vermişlerdir.

Ne demiştik? Bizler için daima “İNSANLIK KAZANACAK”

Olaylardan dolayı yaralı bir şekilde yol kenarlarında bıraktığınız kardeşlerinize, ağabeylerinize el uzatan kişiler gene o hainlik ile suçladığınız Sakaryaspor sevdalılarıdır. Olay yerine gelindiğinde bizler tarafından sergilenen tutum, olayın büyümesine engel olmuş ve nasıl bir terbiye ve erdeme sahip olduğumuzun, sizlere gösterme fırsatı sunmuştur.

Deplasman güzergâhlarında karşılaştığımız ilk tribün grubu sizler değilsiniz. Adap ve tribün kültürü çatısı altında ilerleyen bizler, bir çok deplasman tribünü ile yol kenarlarında durup, ortak payda içerisinde güzel resimler ortaya sunabilmiş kavramlara sebebiyet verebiliyoruz.

Bu tarz görüntülerin oluşmasında katkısı olan böyle duruşa sahip olan bizler değil, SİZLERSİNİZ. Bu hayat bilgisi dersi dileriz ki, sizlerin kulaklarına küpe hafızalarınıza silinemeyecek bir hatıra olarak kazınır. Düştüğünüz bu gaflet duruşundan da tez zamanda uzaklaşır. Hayırlı güzel bir geleceğe adım atarsınız.

Son olarak bilinmesini isteriz ki;

Ayrıştırıcı düşünce yapısına karşılık olarak değil, bizlerin hayat anlayışı bunu gerektirdiği için diyoruz ki, Eskişehirli olup şehrimize ikamet eden öğrenci veya ailelerin gönül rahatlığıyla başımızın üstünde yerleri bulunmaktadır. Sizlerin bu şehirde yaşayacağınız sıkıntılar, bizlerin sıkıntılarıdır. Gönlünüz rahat, yolunuz açık olsun.
Üzücü olarak meydana gelen bu olay neticesinde başta maddi ve manevi yönde zarara uğrayan ilçe sakinlerine, yol güzergahını kullanan sivil araç sahiplerine son olarak ta Eskişehirspor taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Yukarıda anlatılan bütün olayların fotoğrafları ek’te sunulmuştur.

Takdir sizlerin, mücadele bizlerindir!

tatangalar

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!