Yıldırım mesajları

featured

Sakaryaspor’un yeni teknik sorumlusu ikinci özel maçta ikinci sınıf Romen takımına yenilmenin ardından oynanan oyunu futbol kantarına koyarken umutlu bir tablo çizmiş. Umutsuz olmak için neden yok, çünkü lig başlamadı. Umutsuz olamazsınız, en azından Ahmet Yıldırım bu girdabın içine kendini atamaz. Nasıl atsın ki, bu takımı o kurdu. Hiç kimse kendi kurduğu takım olumsuz konuşamaz. Ama biz konuşuruz. Henüz erken olsa bile konuşuruz. Biz özel maçlardaki yenilgileri değil ama, oynanan oyunu, alınan oyuncuların performansını futbol kantarına koyar tartarız. Bolu’ya gitmeden önce oynanan özel maçtan elde kalan görüntülerin hiçte iç açıcı olmadığını erken bir futbol notu olarak biz buraya koyalım da gerisini bu takımı yapan Ahmet Yıldırım, bu takıma güven oyu veren, para bulmak, İsmail Gürses’in bıraktığı borç yükü külfetini azaltmaya çalışan, her gün kaynak arayışı için ilçeler arası, şehir içi turlar atan yönetim kalmış bir şey. Evelemeden gevelemeden konuşmak gerek bu takım ve yapılan kadro bana güven vermedi. BUGSAŞ maçında Romenlerle oynadığımız maçtaki Umut ismindeki yeni transferi Spor Ekspresin kısa özet görüntüleri eşliğinde ince ayar topları gol bölgelerine taşırken gördüm. İyi oyuncu nasıl hemen teşhis edilebiliyorsa bir takımın bütünlüğünün verdiği futbol resmide üç aşağı beş yukarı fark edilebiliyor. Bizde Sakaryaspor için farkındalığımızı yazıyoruz. İçinde umut az olsa da doğruları çöp sepetine atıp kaydıramazsınız. Ve gecen haftanın içindeki dördüncü özel maçta Adliye beraberliği içinden ilk özel gol çıktı. Yıldırımdan son açıklama siz bizi ligde görün. Göreceğiz bakalım.

ALEV ALEV İSTİFA

Alpay Alev Basketbol İl Temsilciliği koltuğunu kendi isteği ile bırakmış. Herkese örnek olacak bir istifa düşüncesi bana ait bir düşünce olarak bir kenara not edilmeli. Bu sürpriz istifa önüme geldiğinde CHP’yi, MHP’yi ve başındakileri düşündüm. Mübarekler oturdukları koltuktan kalkmamak adına ne takla atıyorlar. CHP de genel merkez delege sayısını kendine göre uyarlarken, muhalefetin Kurultay talebini hasıraltı ederken, MHP de Bahçeli son olarak yaşamını ve de MHP deki Başkanlığını bir süre daha cebinde taşımak adına AK Parti’ye kapağı attı. Sözün kısası Alpay Alev yedi yıl Basketbola hizmet adına yeni bir soluk olmuştur. En azından pota altında unutulmaya yüz tutan büyüklerine el vermiştir. Bana göre basketbol İl temsilcisi olarak iyi resim veren, oturduğu koltuğa yakışan bir Basketbol emekçisiydi. Kendi isteği ile yönetimsel anlamda bayrağı başkalarına bırakıp, kendi istemi ile veda edişi, Pota altına örnek ayrılış olarak asılacaktır.

SİYAH BEYAZ GÜÇ

Garajlar Taçspor’da eski Başkan İbrahim Nalbant Klasman ligine dönüş yapan ilk göz ağrısı Siyah Beyaz Taçspor’a yine el verdi. Semtinin takımına sevdalı Başkan İbrahim Nalbant Erol Aydın Başkanlığındaki Taçspor’a öyle bir yönetim yaptı ki tahsil ortalaması dip yaptı. Mühendis var, Doktor var, Avukat var, Profesör var. Nalbant’ın kurduğu yönetim kadrosunda geçmişte Adapazarıspor’da, geçmişte Taçspor’da berabere olduğu yönetici arkadaşları var. Bu yönetimdekiler ellerini ne kadar ceplerine atarlar bilemem, ancak benim bildiğim bir şey var Taçspor’un bu seneki maçlarında tribünde resim verecek yönetim kadrosu bizim evin futbol mutfağının en okumuş, en tahsilli yönetimi olarak amatör futbolumuz yeni yüzleri olarak aramızda olacaklar. Taçspor’daki yönetim kadrosunu kurmak, Başkanlığını yaptığı ve Siyah Beyaz renkler içinde gördüğü Süper Lig şampiyonluğunu daha sonra BAL’a taşıma başarısı içinde yürüyen Başkan olarak futbolumuzda iz bırakan İbrahim Nalbant’ın Taçspor’a uzanan yardım elini siyah beyaz sevda olarak yorumlamak gerek.

YARI ŞAKA YARI CİDDİ

Bizim ilin sevilen ismi, yaşarken bir çok anı içinde berabere kulaç attığım Hüseyin Komite’nin bu dünyadan göç edişinin üstünden iki yıl geçmiş. Şaka gibi. Günler biz yaşayanlar için su gibi akıp gidiyor. Gideceğimiz yer Hüseyin Komite’nin, son olarak onun yanına giden Sırrı Şanlı’nın, Ferruh Bulut’un ikamet ettiği adres olacak. Allah acı çektirmeden bu dünyadan göç etmeyi nasip eder inşallah. Hüseyin Komite bu dünyadan göç etmeden evvel onu Dr. İbrahim Nalbant ile ziyaret etme şansım olmuştu. Yani yarı şaka Yarı Ciddi abimle son kez bakışma ve de kucaklaşma şansını yaşayan biriyim. Ölümünün ikinci yılında sevgili ağabeyime yattığı yerde huzur dilerim. Nurlar içinde uyuyorsundur inşallah. Bu vesileyle sevgili eşine, çocuklarına sevdiklerine bir kez daha sabırlar diliyorum. Yarı şaka yarı ciddi ağabeyim seninle berabere çok güzel anıları olan biri olarak seni saygıyla sevgiyle anıyorum. Bana göre Sakarya Medyasında iz bırakıp göç edenlerin başında gelir Yarı Şaka Yarı Ciddi Hüseyin Komite.

PENALTICI SAKARYASPOR

Sakaryaspor U11 ve U 12 ler liginde şampiyon olmuş. Ne güzel değil mi? İki şampiyonluk Ekrem Karaberber Sosyal tesislerine taşınmış. Nerdeyse zil takıp göbek atılacak kadar abartılan iki şampiyonluk beraberliklerin ardından atılan penaltılar sonucunda gelmiş. Kutlarım. Demek ki Sakaryaspor’un bu yaş grubu penaltı çalışmalarını iyi yapmışlar. Eh geleceği görmek böyle bir şey olsa gerek. Kardeşler bırakın bu başarıların altında güneşlenmeyi Sakaryaspor’un adının geçtiği yerde başarıların içinde direk sonuca giden futbol hamleleri olmalı. Sakaryaspor ise rakiplerine karşı bir futbol üstünlüğü olmalı. Kısacası Sakaryaspor altyapısı bu günden çok daha iyi olmak zorunda. Bu gün görüyoruz ki Sakaryaspor alt yapısı marka değerini yitirmiş durumda. Penaltılarla da olsa şampiyonluk şampiyonluktur. Bu sevinci yaşayan Yeşil-siyahlı küçük yüreklerin bu başarısını küçümsemek değil benim işim. Ben bu yoldan başka gelişmelerin içinde at oynatıyorum. Anlayan anlamıştır diyerek bu yeşil-siyah yoruma nokta koyuyorum.

İMZACILAR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR

Sakarya’nın hakem evinde geçmiş İHK’nın el verdiği iddialarıyla, imza yoluyla Özgür Aygün Başkanlığındaki dernek yönetimini devirip, kendi dünyalarına uygun yeni bir dernek yapısı oluşturmak adına yola çıkanların hayalleri suya düştü. Önce Ercan Yıldırım Başkanlığındaki İHK gitti. Sonramı ne oldu derneği Genel kurula atılan imzalar sonrası Mahkeme yoluyla seçime taşımak isteyenler bir tokatta Yargıdan yediği haberine ulaştık. Mahkeme imzacıların seçim talebini dört ay sonra yapılacak olan ikinci mahkemeye taşıdı. Bu saatten sonra seçim olsa ne olur? Hiçbir şey olmaz. İHK gitti, yeni bir İHK geldi. İmzacıların en büyük güç odağı kimdi? Eski İHK. EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE onlar yok ki. Efendim bu haftalık da benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!