Yenikent’in beklediği projede ihale tamam

Yenikent’in beklediği projede ihale tamam

Ayçiçeği Vadisi’nin ve Bisiklet Adası’nın 1. etabı için ihale gerçekleştirildi. Başkan Toçoğlu, “İnşallah Bisiklet Adası projemizi 2018 yılında tamamlayacağız. Binalar ve parkurlar yer teslimlerinin ardından inşa edilmeye başlanacak. Hemşehrilerimize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikent’te hayata geçirilecek Ayçiçeği Vadisi’nin ve Bisiklet Adası Projesi’nin 1. etabı için ihale gerçekleştirildi. Projenin inşa edileceği bölgede incelemelerde bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, 2018 yılı içerisinde Bisiklet Adası’nın sonlandırılacağını belirtti. Toçoğlu’na, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, daire başkanları ve proje yetkilileri eşlik etti.

 

Hızla tamamlanacak

Başkan Toçoğlu, “Yenikent bölgemize şehir için önemli bir yaşam alanı daha kazandırıyoruz. Ayçiçeği Vadisi’nin ve Bisiklet Adası’nın 1. etabı için ihalemizi gerçekleştirdik. Ulusal ve uluslararası bisiklet şampiyonalarına ev sahipliği yapacak projemizde binaların ve parkurların inşa çalışmaları da yer tesliminin ardından hızla başlayacak” dedi.

 

Yeşillikler içerisinde yeni bir yaşam alanı

Ayçiçeği Vadisi’nin geniş bir sosyal alana sahip olduğunu da açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, “Ayçiçeği Vadisi’nde yeşillikler içerisinde yeni bir yaşam alanı, çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için fitness, koşu, yürüyüş alanları, kafeterya, gölet yine projemizin içerisinde olacak. 150 araçlık otopark da projenin içerisinde yer alacak. İnşallah Yenikent’e yeni bir soluk getirecek olan projemizi hızla tamamlayacağız” diye belirtti.

 

Projeye sağlam altyapı     

Toçoğlu, açıklamalarını ise şu şekilde sürdürdü; “Şehrin yeni projelerini sağlam altyapı ile de buluşturuyoruz. Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası Projesi’nde de altyapı çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. SASKİ ekiplerimiz Bisiklet Adası’nın içerisinde kalacak olan açık dereyi dev borularla kapalı sisteme aldı. Aynı zamanda vadi içerisinde kalan mevcut kanalizasyon hatlarını da imar yollarına alma çalışmaları devam ediyor. İnşallah çalışmalarımızı en kısa süre içerisinde tamamlayarak vadiyi inşaya hazır hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!