Yeni Stat ve İlçeler

featured

Yeni Stat ve İlçeler

Yeni stadın bitmek bilmeyen inşasına ne denilebilir bilmiyorum. İnşaata bizden sonra başlayan komşu stadı bitirdi, biz ilk maçı nerede oynayacağız sorusuyla meşgulüz. Stadın projesi ve Türkiye’deki diğer stadyumlar arasındaki yeri gibi Sakaryaspor taraftarını yaralayan bir konuya hiç girmiyorum. Acaba yönetim ve büyükşehir bu stadın yetişmesi konusunda gerekli tedbirleri almış mıydı?

Beşiktaş Vodafone Arena yapılırken Beşiktaş başkanı Fikret Orman şöyle demişti: ‘’Yönetimdeki arkadaşlarım kulübün diğer işlerine bakıyor, ben her gün buraya, inşaata geliyorum. Benim işim bu stadı yetiştirmek.’’ Orman’ın bu mealdeki açıklamasını daha dün gibi hatırlıyorum. Acaba Sakaryaspor yönetimi işi bu derece ciddiye aldı mı? Yoksa nasıl olsa TOKİ sorumluluğunda, bizi bağlamaz rahatlığında mı davrandı?

Yeni Stadın bitirilemeyişi bir yana, eski stadın apar topar traktörle sürülüp cirit sahasına dönüştürülmesine ne demeli? Şehrin siyasileri, kulüp yöneticileri ‘’Arkadaşlar, yeni stadın yetişmesi muamma, burayı yedekte tutalım.’’ diyemedi mi? Bu kadar mı kolay yahu elli yıllık bir anıyı çarçur etmek? Hiç mi içiniz cız etmedi o çimleri sürerken?

Umarım yeni stadyum ilk maça yetişir. Karşıyaka gibi eskilerden beri rakibimiz olan bir takımla tamamı dolmuş bir statta, o havayla sezonu açmak fırsatı tepilmemiş olur.

Yeni statla bağlantılı başka bir konu: kombine biletler. İndirim yapılmadan önce ilgisizlikten yakınan yönetim, indirimden sonra bitme ihtimali dahi olmayan biletlere ‘’Bitti!’’ demeye başladı. Sakaryaspor taraftarından intikam mı alınmaya çalışılıyor? 28.500 kişilik bir stadyumda 1500 kombine kart satılıyor ve belli yerlerden kombine isteyen taraftarlar bitti diyerek geri çevriliyor. Herhalde ‘’Bu kadar zaman almadınız, size indirim de yok’’ demeye geliyor bu tavır. Umarım bu intikam süreci maç başı biletlere yapılacak devasa zamla devam etmez.

İstanbul’a otuz bin kişi gitmiş bir şehir neden kombine kart almak istemez acaba? Yönetim kendi belirlediği kombine bilet fiyatlarıyla bu sene Şampiyonlar Ligi’ne kalma ihtimali olan Başakşehir’in fiyat skalasını bir kıyaslasın, cevabı kendisi bulur. Kapasiten iki katına çıkmışken, sürümden kazanacakken kombine pazarlayamamak bir başarısızlıktır. Ciddi bir strateji hatasıdır.

Yeni statla birlikte gündeme gelmesi gereken nokta ilçelerdeki potansiyel Sakaryaspor taraftarıdır. Daha büyük bir stadı doldurmak, orada bir ambiyans oluşturmak haliyle daha zor olacaktır. Bu günlerde hem tribünlerin yeni stada adaptasyonu ve yeni organizasyonlar hem de ilçelerin bir Adapazarlı kadar Sakaryasporlu olma hakkı göz önüne alınmalıdır. Hatta ve hatta Sakaryaspor ilçelerde idman yapabilecek, hazırlık maçı oynayabilecek bir imkâna kavuşturulmalıdır. Çift kaleyi mahallesinde izlemiş bir minik, babasının paçasına yapışıp beni maça götür dese hoş olmaz mı?

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!