Yeni hocamızın ilk maçı

featured
 Yeni hocamızın ilk maçı
Osman Özdemir hoca ile yollarını ayıran Sakaryaspor yeni hocası Engin Korukır ile anlaşarak Sakaryaspor’un Fethiyespor karşısına çıktığı müsabakada farklı skoru yakalayarak galibiyet sevincini yaşadı. Korukır’ın ilk maçında hangi futbolcular ilk on birde olacağı merek edilirken bu güne kadar oynamayan ve sonradan oyna sokularak oynatılan futbolcular ilk on birle sahaya sürülmesi Sakaryasporu sevenleri şaşırtmıştır. Sahaya sürülen 11 in maçın ilk beş dakikasında golü bulmamız sevindirsede kısa zaman sonra kalemizde gördüğümüz gol bizi 1-1 yaptı.
Mücadeleyi bırakmayan Yeşil-Siyahlılar, Beykan’ın 16. Dakikada attığı şık kafa golüyle tekrar takımı 2-1 öne geçirmesine etken oldu. Rakip kaleye çok baskılı oynayan yeşil-siyahlı takımımız bir türlü farkı aşacak golü bulamadı. Ne var ki 83. dakikada Batuhan’ın nefis golü skoru3-1 yaparak Engin hocanın ilk maçını galibiyetle haftayı kapatmış oldular.
Ne varki takım içinde ilk on birde oynayan mahir ne iş yapar diye aklıma soru işareti getirdi. Takımına en ufak bir katkısı olmayan Mahir için neden hocamız bu futbolcuyu oynatmak istediğini anlayamadım Ne var ki rakip takımın oyuncusu olan Ertuğrul sanki orkestra şefi gibi takımı yönetmesi işte Sakaryaspor’umuza böyle bir abilik yapacak futbolcu lazım dedim. Hele ikinci yarıda rakip takımın baskısı ha gol yedik ha yedik dedirtti.
İkinci yarıda engin hocanın almış olduğu karar sonucunda Mahirin yerine Batuhanı ardından da Beykanın yerine Erçağ ‘ı almaşım alması sonuncunda takım değişikliği maçın temposunu değiştirmiş yükseltmişti. Bu maçta Sakaryaspor takımının ortaya koymuş olduğu oyun sonucunda skoru daha farklı olabilirdi. Sonuç olarak Sakaryaspor istediği skoru aldı. Oynanan oyuna bakıldığında bu skorun göstergesi değildi. Hem kadro kalitesi hem teknik oyuncular açısından çok daha güçlü bir takım Sakaryaspor. 90 dakika boyunca futbolcuların oynadıkları futbol bizi tatmin ettirmedi. Sakaryaspor oyunun belirli bölümleri haricinde güzel futbolu sahaya bir türlü yansıtamadı. Bu maçta çıkarılacak çok önemli dersler vardı. Korukır hocamız alınacak dersleri çıkarmıştır. En önemli şey atılan gollerin güzelliği Ramazan Çevik’ın performansıydı.
Takımda en başarılı futbolcu kimdir diyen olsa tek isim dense Cevabım Ramazan Çevik’ti…Derim. Bu maçta oyunu ve skoru ayrı ayrı eleştirmek gerek. Skora baktığımız zaman Sakaryaspor istediği skoru aldı. Sakaryaspor kadrosu kalitesi hem teknik oyuncular açısından çok daha güçlü bir takım olduğumuzu ortaya koymuştur. Serdar ve Ferhat’ın hiç oyunda olmaması Sakaryaspor’un göbekten çok ağır yara vermesine neden oldu. Bu maçtan çıkarılacak çok önemli dersler var.
İnanıyorum ki, hem futbolcular hem de hoca olarak görevlendirilen Engin Korukır alınacak dersleri çıkarmışlardır. Sakaryaspor adına söylenebilecek en önemli şey atılan gollerin güzelliği ve Ramazan Çevik’ın performansıydı.
Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!