Yavan hafta

featured

Yavan hafta

Futbolsuz bir hafta, eskilerin deyimi ile yavan ekmek yemeye benziyor. Son bir aydır 111 şehit vererek yaşadığımız büyük acılar ile ülke olarak büyük üzüntü içerisindeyiz. Bu sıkıntıların yanında bir de futbol olmayınca, bunaldıkça bunaldık.

Özellikle Amatör Liglerde ilk devrenin bitimi ile gelen boşluk, yavan bir haftanın gerçeği oldu. Keşke hiç ara verilmeseydi. Böylece yaşadığımız terör lanetini de, en azından sahalarda mücadele eden, renklerine sevdalı olduğumuz takımlarımızın bize yaşatacakları heyecan ile unutmaya çalışırdık.

Biraz da Karasu’dan bahsedelim. İlçemiz Karasu, Sporu ve özellikle futbolu çok seviyor. Bu yüzden futbol sevdalısı insanlarımız çok. İsimlerini saysam inanın sayfamız yetmez ama ben geçtiğimiz haftalarda bana gönül koyan birinden bahsetmek istiyorum. Hasan Özkan.

Hayatı boyunca Sakarya futbolunun içinde olan sevgili Hasan Özkan, bana kırılmış. Belki kendine göre haklıdır ama bazen sıkıntı yaşamak, yada bir başka deyimle gerçekleri görmek lazım. Umarım o zaman, kötü niyetimizin olmadığını anlar. Özellikle yazılarımızda yaptığımız eleştirilerin, insanlara hatalarını göstererek, düzeltmelerini sağlamak içindir. Özellikle futbolda bu eleştiriler, takımlara olumlu yansır ve puanlar olarak geri döner. Bu nedenle ben asla yazdıklarımdan pişman değilim. Tek amacım var; o da Karasuspor’un eksiklerini anlatmak.

Sevgili Hasan Özkan kardeşimi yeni tanıyan bir insan değilim. Yaklaşık 17 yıldır tanırım. Sevgili Kayhan Çubukçu hocamızın Karasuspor’u çalıştırdığı dönemden bu yana hoşsohbet içindeyiz. Kısacası futbolculuğundan beri bilirim. Tam bir futbol sevdalısıdır. Yeri geldi Karasuspor adına bazen futbolcu, bazen otobüs şoförü, bazen malzemeci, bazen yöneticisi, bazen de başkanı oldu. Yani “Hasan Özkan” dendiğinde akıllara Karasuspor gelir. Son beş yıldır da oldukça aktifti. Varını-yoğunu Karasuspor için harcadı. 2016-2017 Futbol sezonunda da çok sevdiği kulübüne bir ağabey oldu ama ne ağabey. Tüm sorumluluğu üzerine alarak. Kısacası benim gözümde bir Karasuspor ve futbol sevdalısı olarak kalacak.

Ha sevgili kardeşim Hasan Özkan’a, başkan yardımcısı Murat Çelik’in dediğini de hatırlatmak isterim; “o manşeti, maç öncesi sürekli futbolcuların görebileceği bir yere koyun. Koyun ki Karasuspor’un, Karasu’nun en büyük sevdası olduğuna kanaat getirsinler ve kendilerini öyle motive etsinler”. Unutma Hasan kardeşim, seni en iyi tanıyanlardan biriyim. Bu güne kadar yaptıklarını takdir ettiğim gibi, bundan sonra da yapacaklarını tahmin ediyorum.

Biraz da kulüplerimizden bahsetmek isterim. Süper ve 1nci Amatör Liglerde ilk yarı bitti. Hatta Süper Ligde ikinci yarı bu hafta sonu başlayacak. Verilen arada eksiklerini gören takımlar, mevkilerine takviyeler yaparak, bu eksiklerini gidermeye çalıştılar. En hızlı transferi ise sanırım Karasu Yalıspor yaptı. Ardından Karasuspor  geliyor. Karasu Güvenspor’dan ise haberim yok ama tek golcüsü Yalçın Yalazı’nın Adapazarıspor’a gitmesi büyük kayıp.

1nci Amatör Ligde ise Kuzuluk Ersoyspor rutin bir şekilde yoluna devam etmekte. Her hafta ortalama kalesinde 5 gol görüyor. Yine de bu kulübümüzü tebrik ediyorum çünkü Ülke gündeminden düşmüyor. Hatta bazı TV kanallarında yayınlanan yarışma programlarında bile yarışmacıya 30 bin lira kazandırabiliyor. Karasu Aziziyespor’umuz da yeşil gurupta ilk devreyi lider bitirdi.

Bitirdi bitirmesine de son yaptıkları toplantıda alınan küçülme kararı beni endişelendiriyor. İkinci yarıya, yani yola gençler ile devam edecek olan Aziziyespor’un işi zor. ‘Vardır bir bildikleri’ diyor susuyorum. Tüm kulüplerimize başarı dilemekten başka bir sözüm yok. Şen ve esen kalın.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!