Yanılgı

featured

Yanılgı

Futbol topunun gezdiği ,iz bıraktığı alanların içinden bazen yanılgı çıkar. Hayatın içinde var olan neden futbolda olmasın ki  .. Sakaryaspor  gecen yıl hem birinci etap ,hemde ikinci etap transfer dönemlerinde oldukça yanlış transfer hamleleri içinde yanılgıyı fazla yaşadı. Sonunda istenilen başarı final yoluyla da olsa geldi de ,yanılgıların içindeki nedenle fazla deşilmedi. Türk futbolunda  başarı geldimi her şey bir anda unutulabiliyor. Bu sene neler oldu? İdda oki iyi takım ,secenekli vede kaliteli bir kadro oluşturulmuş. Bunu  bu işi yürütenlerde ,yöneticilerde ,hatta yönetime muhalif kesimin içindeki isimlerde böyle okuyor. Yani sizin anlayacağınız  yeni oluşan Yeşil Siyah kadro için bu takımda hayat var,bu takım bizi TFF 1 lig yarışında diri tutar diyenler çoğunlukta. İnşallah bu düşünce  sezonbaşı ayakta kalan düşünce olur. Bende  Topuk yaylasındaki ilk özel maçta buna benzer düşünceleri izlenimlerim arasına not ettim. Dünkü yazımda vardı ,rakip bize rakip olacak ,bizim göçümüzü test ettirecek kadar kaliteli oyuncu grubundan oluşmasa da ,yeni geniş ve secenekli kadro için cebime  kötü futbol notu koymak yerine ,iyimser  düşünceleri  koyarak geriye döndüm. İnşallah Topuk yaylasının oksijen deposu dolu  oyun alanı içinden çıkan düşünceler beni yanıltmaz.

FORMA ASLANIN AĞZINDA

Yeni Sakaryaspor  ne yapar ? Yeni Sakaryaspor bizi istenilen ,arzu edilen hedefe taşırmı? İran takımı önünde sahada önüme konulan futbol menusü , içinde seyrettiklerim ,henüz erken olmakla beraber bende heyecan yarattı. Bu heyecanı Sakaryasporu yakından takip eden ,hatta senden benden fazla  takımla ilgili taraftar gruplarında da gördüm. Topuk yaylasında  taraftar şimdiden formaları tağıtmaya başlamış bile. Savunmada Zaferin işi zor muş,bunu ben değil Taraftar söylüyor. Bu mevki için Boludan alına Ramazan ile Burak bekaroğlunu eşleştirenler var. Olduki Burak gitti  Sezgin Ramazan eşleşmesi devreye giriyor. Sol bek için Yasire forma uzatılmış. Canberk böyle olunca ikinci planda kalıyor. Orta saha nın serbest oyuncusu için Talha formayı kapmış. Ferhat için bekler diyenler çoğunlukta . Bu mevkide Eyüpten alına Ramazana da tribünler fazla şans tanımadı. Onlara göre Berkan ,Serdar ,Sezer arasında büyük kapışma yaşanır. Savunmada Fikret  yerini korurda Ada Demirden gelen Tufanda bu işe dahil olur görüşü tribündekiş futbol oto kritiğinin içinde gezindi maç boyunca. İleri uç için Ercağ fovari gibi. Sol tarafta neler olur? İran maçında Muhammed Burak vardı orada . Çok koşuyor ama kontrolsüz diyerek ona şan s tanımayanlar buraya bir başka isme teslim ettiler. Gol noktasında Mahir Coşkunun çok hareketli olanı . Buradaki rekabette Osman Özdemirin şimdilik Çoşkundan vazgeçmeyeceği  görüşü bana değil taraftara ait bir görüş olarak bir yere not edilsin. Özetle  TFF 1 ligi hedefi için önümüze konulan kadro taraftarlar tarafından beğenilmiş oyuncu grub undan oluşuyor. Osman Özdemirin  cebine seçenekli kadro konulurken ,bu kadronun  içinde olup ta forma bekleyenlerde görmüşlerdir ki ,bu sene forma Osman Özdemirin cebinden çok Aslanın ağzında. Hadi bakalım kolay gelsin.

 

KOCEELİLİ ALPER VE SAKARYALI SERKANIN HİKAYESİ

Serkan Önsal bundan üç yıl önce MHK nin önemsediği  bir hakemdi. Bu sürecte Kupada ligte kendi katogorisinin üstünde takımların maçlarına giden Önsal için  o günlerdeki başarılı yönetimlerin ardından ,klasmanda kesin yükseliş beklenirken,  onun hakemlik geleceğinin önüne hayal kırıklığı kondu. Yeni düzenleme ile klasmanlar belirlenirken Serkan Önsal 3 lig katogorsinde kaldı. Bu hem Serkan Önsal için, hemde Sakarya hakemliğ için bir yerde yıkım oldu. Bu arada Serkan Önsalla yaşıt Kocaelili Alper Çetin var. Komşumuzun hakem bahcesindeki Çetin Alper  Tff 2 lig hakemliğinden sonra , iki yıl içindede TFF 1 lig hakemliğine yükseldi. Serkan Önsala yaşlı diyenlere ,akranı bir hakemin nasıl yükseldiğini hatırlatayım diyerek bu kıyaslamayı ,bu gün Sakarya hakemliğini yönetenlerin önüne koyma gereği duydum.  Özetle Serkan Önsal gibi hakemsel değerleri  daha iyi yerlerde olması gereken bir isim ,Sakaryadaki beceriksiz yönetiçilerin, içsel kavgalarından ötürü maalesef  ,olması gerekenin çok gerisinde kalmıştır. Yazık çok yazık.

BİR GÜRSES VAKASI

Efendim gecen hafta içinde  Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürses ile siyasal iktidara,Büyükşehire  yakın  bir gazetenin genç  yazarı internet yoluyla birbirlerine sözlü tacizde bulunmuşlar. Bu olay için Gazeteciler cemiyeti ve İktidarın bu oluşumun karşısına koyduğu cemiyetin Başkanı, İsmail Gürsesi  kınayan açıklam alarda bulunmuşlar. Onlar kınaya dursunlar  birbirlerinin suyundan ortak için gaz ta başında  taraf olamamışsa , hala oradan b uradan kıvırarak kalem oynatıyorsa eğer , bize ne halleri varsa görsünler demek kalırda ,biz duramayız ve hak edene  hak etti payı veririz.  Maalesef İsmail Gürses  çizmeyi aşmıştır ve bir Başkan resmi içinde olmayacak bir davranış sergilemiştir. Sayfasına koyduğu  saptamalar  özrü kabahatinden büyük saptamalardırda, Gürsesede kızamıyorum. Maalesef  Yeni Türkiyenin geldiği noktada  İsmail Gürses sadece bizim yakınımızda duran yeni  yönetici profilinin bir örneğidir. Türkiye sıralamasında İsmail Gürses bu Başkan profili ile  sıralamada ken dine  yer bulacağını sanmıyorum.

ALT YAPI İŞE YARADI

Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürsesin üst yapıya oyuncu kazandıramadığı için verimsiz futbol evine benzettiği  alt yapının işe yaradığı ortaya çıktı. Sakaryasporun Fenerbahceden kiraladığı oyunculara karşılık  FB alt yapı sorumlusu Müjdat Yetkiner bizim alt yapıdan isimleri gecen hafta çok zikredilen beş oyuncuyu istemiş. O bunu istemiş ,bu onu istemiş,iki taraf bütün bunlar yaşanırken ortaya o şartı koymuş bu şartı koymuş. Bana ne. Ben bakarım Sakaryasporun menfaatlerine ,ben bakarım bu gelişmelerde ,zaman zaman yapılan eleştirilerle yerle bir edilen Alt yapının bu işteki rolüne. Dağılan Akademil lig futbol resmininde el verdiği bu gelişme de buna neden olsada   Üst yapıya oyuncu veremeyen Alt   yapının alt yaş gruplarında geleceğe dönük  oyuncuları yetiştirere,k Sakaryasporun ,FB ile yapılan pazarlıkta elini güçlendirmiştir. Eh buda az bişey değil. NOT  Bu gelişmenin ardından işe yaramaz damgası yiyen Alt yapı kurmaylarına ,özelliklede başındaki bir numaralı sorumluya cevap hakkı doğdu die düşünüyorum.

ÇALIŞKAN HAKANIN DÖNÜŞÜ

Sakaryasporda bir zamanlar ileriye dönük futbolcu yüzü olan bir oyuncu maalesef bu işte çok ileriye koşamadı. Çalışkan Hakan futbolda ayaklarının tuttuğu anlarda ,futbol topunun gezdiği alanlardan çok başka yerlerde koştuğu için , ona güven duyan  babasından tutunda ,bu ilde futboldan anlayan bir çok kişiyide hayal kırıklığınıa uğrattı. Sakaryaspordan ayrıldıktan sonra dışa dönük birkaç macerası olan Çalışkan Hakan duydukki ,Murat Atcının el vermesiyle, Süper ligte iddalı takım kurduğu deklare edilen Hendekspora gitmiş. Yazık çok yazık ,kendine bakmayan ,üzerindeki futbol değerlerini başka mezralara terk eden futbolcu örneği olarak, Yeşil Siyah Futbol defterinde  Hakan Çalışkan ismine özel bir yer ayrılmalı. Hendeksporu küçümsemiyorum ,çıkış yapması muhtemel bir oyuncunun ,yaşadığı düşüşün içinde var olan yanlışları başkaları yaşamasın diye bu konuyu aldım benim sofraya taşıdım. Umarım Hakan Hendekspora faydalı olur,umarım burada oynadığı futbolla en azından Bal ligi takım larına gider. Neden olmasın ? Daha yaşı 24 lerde gezen bir futbolcu olarak böyle bir yükseliş,geriye dönüş şansı hala nufus kağıdınla beraber  ortada duruyor.

 

ZEKİ BAŞKANIN VE İLCE EMNİYETİNİN  DİKKATİNE

Zeki Başkanla ilgili haberlerin izini sürenler ,boş oturmayın bu konuyu ona taşıyın. Hoş taşımasanız da ben konuyu ilk gördüğüm anda ona bizzat ben ilet ecem. ( Nitekim ilettim bile) Zeki Başkanım Karasuyu turizimde marka yapacağım dediniz. Mavi Bayrak Karasuya çok yakışır dediniz. Bu dediklerinize bende katılıyorum. Bunun içinde azda olsa gözle görülür hamleler Karasu kıyısına taşındı.Turizimde Sakaryanın en yakın atardamarı,Sanayide gelişmeye başlayan bu ilcenin iki koldan ayaklanmasına lafımız yok. Karasunun Turizimde gelişmesi ,hantal Karasu Belediyesinin hamleleri ile ayaklanmaz. Bunu sizde bende çok iyi biliyoruz.Buraya büyük el uzatılmalı. Sevgili Başkanım  Karasunun denize nazır yollarının asfalt olmasına sözümüz yok. Büyükşehir olarak asfalt ve yol çalışmaları ,yollara yapılacak kasisler sizin hizmet alanınıza giriyormuş. Başkanım Karasu Oteli geçince ,yol kenarlarında banket yok. Buranın trafik kontrolüde yok. Karasu Otelden Limana uzanan yol ,yarış pisti gibi.  Ben bu piste yürürken  bana carpan bir araba sayesinde  az daha yaşama veda edecektim. Ben kurtuldum. Mesele sen ben meselesi değil ,mesele bu yolun kontrol altına alınması. Bu mesele benim meselem değil ,yüz binlerce tatilcinin meselesi.  Bu mesele benim meselem değil,bu mesele gelişen ,geliştikçe dikkat çeken Karasu İlcesinin meselesi. Zeki Başkanım  ben bu konuları ,bu eksikleri,bu sıkıntıları iktidarın Sakaryadaki en güçlü ayağına anlatmayacağımda ,kime anlatacağım. Başkanım bu yazı önünüze geldikten sonra bu konuda atacağınız adımları takip etmek adına dinlenmeye çekiliyorum. Bu arada İlcenin yeni Emniyet Müdürüde ,benim değil,herkesin şikayet alanı olan bu yeri denetim altına alırsa inanın çok sevinirim.  Bekliyorum sayın İlce emniyet müdürümüz.  Bu arada siz bu yazılanları okumaya çalışırken ,bir yere not etmeye  kalkarken Karasuda Trafik canavarı 24 yaşında gencecik hayat dolu bir kızımızı  ,7 yaşında daha hayatın ne olduğunu anlamaya çalışan bir kız çoçuğunun yaşamını ellerinden aldı. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!