Uyanık Rakip

featured

Uyanık Rakip

Samsunsporda yıllar sonra kurtarıcı olarak yakından tanıdığımız bir isim olan İsmail Uyanık devreye sokulmuş. Gecen Salı sofralarının birinde bize düşen üç TFF 1 lig takımı için onların önünde transfer yasağı var, durumları biz den de kötü demiştim. Birinde yanılmışım. Yanlılığım takımın ismi Samsunspor. Yeniden Kırmızı Beyazlı ekibe kurtarmak adına takımın başına getirilen eski Başkan Uyanıkın önüne duyduklarım doğru ise 80 milyon para konmuş. Bunun karşılığında hedefin içinde iki aşamalı ayağı varmış. Bir önce TFF 1 ligine direk çıkış ,sonrasın dada Süper ligle kucaklaşmak.( Böyle bir düşünceyi biz dede giden aşkan futbolun hedef tahtasına koymuştu) Eğer bu haber doğruysa , Samsunspor bu parayı bulmuşsa ,kaldı ki BŞ Belediyede oynayan Mehmet Battala 1 milyon dolar teklif edildiği konuşuluyorsa eğer,bu ve de buna benzer transferler oralara doğru pike yaparsa  Samsunspor bu sezon bizim grubun en çiddiye alınması gereken takımların başında gelir. Kısacası Uyanık İsmail’le Samsunspor bu sezon bizim başımıza ,hedefi olan takımların korkulu rüyası olmaya çok yakın aday takım resmi veriyor. Bakalım bu resmin içinden ne çıkacak.?

KARAOĞLAN VE DİĞERLERİ

MHK yıl sonu sınavlarının sonucunda yeni sezonun hakemlerini belirlerken bizim ilden Atilla Karaoğlanı gecen yıl içindeki başarılı performansının üzerine A Hakemi apeleti ile süsledi. Karaoğlan’la beraber Collina Enginde kötü gecen sezona rağmen yerini koruyunca, Sakaryanın TFF 1 ligindeki Hakem sayısı birden ikiye çıktı. Burak Olcarında hakkını teslim etmek lazım. Sabretti çok çalıştı, Serkan Önsalın beceremediğini becerdi ve TFF 2 lig hakemi oldu. Serkan Önsalın tek C orta hakemi olarak kalması Sakarya’nın hakem vizyonunun resmini güzelleştirmedi. Karaoğlan ve Burak Olcarın yükselişi Sakaryaya artı değer katan klasman resmi olarak Hakem lokalinin çevresine duvar resmi olarak asılmalı. Ö.Yiğit Karbuzun Ulusal C yardımcı olması ,Mehmet Akıncıkın B Ulusal yardımcı hakemliğe yükselişi Tayfun Güz ile Bahadır İlerinin Bölgesel orta hakem olması ne kadar sevindirici ise Levent Gümüş derenin bu sezonda bölgesel ligde kalması MHK nın açıkladığı listenin içindeki üzüntü verici gelişmedir. Klasmanın yeni yüzünün resmini çekerken sakın ola ki günün İHK si bu gelişmelerden kendine pay çıkarmaya kalkmasın. Onların hem Sakarya’da ki Vizyonu ,hem Türkiye genelindeki vizyonu önemli işler başaracak türden isimlerden oluşmuyor.

ALEMDARIN ŞOK DÜŞÜŞÜ

Mehmet Alemdar Klasman Gözlemciliğinden Bölgesele düşmüş. Bu ilde TFF 2 liginde düdük çalan, İl Hakem komitesi Başkanlığı yapan ,popiletesi olan bir isim düştü. Bu düşüş ufak harflerle anlatılamaz. Bu düşüş Sakarya Hakemliği için bir kayıptır. Bu saatten sonra Mehmet Alemdarın hem Türk ,hem de Sakarya hakemliğine vereceği Hakem lik dinamizmi ,alemdarın vücudundan bir başka diyarlara uçmuştur. Bana göre Mehmet Alemdar bu düşüşün ardından tasını tarağını toplayıp, hakemlik anılarını, bu camiada geçmişte yaşadıklarını  bir çuvala koyarak asıl işi olan Muhuasebeçilğe dönmelidir. Bu dönüşü ya parkende Ben nerede yanlış yaptım diyerek te bir süre kendisini sorgulamalıdır. Bu arada MHK nin Sakaryadan hiçbir gözlemciyi listesine almaması, Dernek Başkanı Özgür Aygünün hala Bölgesel gözlemcilikte kalması da ayrıca işlenecek konudur.

SAĞLIK SORUNU YOKMUŞ

Sakaryasporda futbolcular sağlık taramasından geçmişler . Sorun yokmuş. Ne güzel hiç olmazsa sağlıkta sorun yok. Varsın paran olmasın ,varsın senden alacaklı olanlar çok olsun. Sağlıklı futbolcun varya bu yeter. Her şeyin başı sağlık. Ah keşke bizim yönetimin cebi ,geleceğe bakışıda sağlıklı olsa. Sağlık güzelde aç karınla bir yere kadar.

İNDİRİMLİ YAZGAN

Sakaryaspor yönetimi yıllık transfer ücreti zamanında yüksek tutulan Ferhat Yazgandan indirim istemiş. Bunda bir şey yok. Günümüzde yukarılar dan da aynı sesler geliyor. Yeşil Siyah bahsedende buna benzer seslerin gelmesi çok normal. Gazetelere yansıyan habereler göre Ferhat Yazgan yönetimin indirim teklifine sıcak baktığı için Sakarya spordaki çalışmalarına devam ediyormuş. Umarın Ferhat ile yönetim indirim konusunda şüpheli olan ayrıntıları ,pürüzleri çözer ve bu hikayenin sonu iyi biter. Çünkü biz biliyoruz ki sezon aşı krizler erken çözülmezse ilerde içsel sıkıntılar baş ağrıtıyor. Gecen senenin futbol hikayesinin içinde yaşananlar daha soğumadı.

GS GELECEKMİŞ

Sakaryasporun açılış programı için son şampiyon Galatasaray Sakaryaya gelecekmiş. Sakaryaspor için reklamı olan  bir açılış olur. Eğer Sakaryaspordan bir şeyler bekleyenler bu maç için tribünlere koşar ,gişelere önemli miktarda para bırakırsa ilaç gibi gelir. Sizce GS Sakarya’ya neden gelmiştir?. Bana göre bu işte en önemli ana faktör Ahmet Yıldırım farkı. Biliyorsunuz Ahmet Yıldırımın futbol hayatının en önemli yıllarında Galatasaray var. Size bir soru daha Sakaryasporu Engin Korukır çalıştırıyor olsaydı GS Sakaryaya gelimiydi. Ahmet Yıldırımın popiletesi Fatih Terimli GS Sakarya taşımıştır. Eyvallah. Ancak biz Ahmet Yıldırımın oluşturduğu kadrodan TFF 1 ligine direk bilet istiyoruz. Popilite bir yere kadar. Aslonan sezon sonu başarıdır.

TEK ADAM

ASKF de seçim var. Yaşar Zımbaya rakip çıkar mı? Bu yazı kaleme alınırken gayrı resmi olarak bazı bildik isimlerin çıktığı duyum olarak kulağıma fısıldandı, fısıldanmasına da  ben buna ihtimal vermiyorum. Zımba oturduğu koltuğa nasıl sarıldı? Önce ASKF nin hantal yapısı değişti. Üretken, siyasilerle ,sivil toplum örgütleriyle iyi ilişkiler kurdu. İlk başlarda kendine uzak duran Büyük Başkanla kurduğu olumlu diyalog, onun ASKF Başkanı resmini güçlendirdi. Bİtmedi ,konfederasyonda en etkili 38 kişilk yönetim kurulunda olmak ona nasip oldu. Bitmedi, yeni seçim öncesi İstişare kurulu adı altında bu şehrin sivil dinamiklerini bir araya getiren proje onun ASKF yönetim aklını yukarılara taşıyan düşüncesi olarak alkış alır. Bitmedi hata yapan ,sportif dışı eylemlerde bulunanlara başta Akyazılı takımlar olmak üzere ceza ve de yaptırım konusunda taraf olmadı. Kısacası Yaşar Zımba oturduğu koltuktan kendi istemediği sürece kalkmaz. Bu gün itibarıyla bu böyle, yarın ne olur bilemem. Onu bir konuda yetersiz buluyorum, bu ilde Hakem camiasını kaosa sürekleyen, kendilerinden olmayanlara özel turnuvalarda bile görev verniyen İHK le ilgili yetersizliği bendeki eksi puanı. Bu yazı vesilesiyle de bende biriken bu duyguyu önüne koymak istedim. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!