Uğur Kobaş Fas’a gitti.

featured

Dünya Karate liglerinin Afrika ayağı Fas Kasablanka’da  yapılacak.

Akdeniz, Avrupa ve Dünya hakem kurul üyesi Uğur Kobaş ve Karate federasyonu yönetim kurulu üyesi, Eski Sakarya, bu dönem Diyarbakır il Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile Fas’ın Kasabalanka kentine gitti.

Kafile Milli takım ile birlikte Pazartesi günü yurda dönecek.

Sakaryalı Uğur Kobaş’ın şu anki spor kariyerini örnek ile  karşılaştırırsak, Şenes Erzik’i herkes hatırlar. Eski TFF Başkanı, UEFA, FİFA Federasyonlarında idari görevlerinin dışında Hakem kurullarında görev yaptı.

Futbolda UEFA, karşılığı EKF Avrupa Hakem kurulu, FİFA karşılığı, WKF Dünya Hakem kurulu, bir ekstra daha var, MKFU Akdeniz hakem kurulu, Dünya Federayonuna üye 201 ülke, Avrupa federasyonuna üye 54 ülke, Akdeniz federasyonuna üye 26 ülke var.  Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı ulusal 63 federasyonda zannediyoruz üç uluslararası federasyonun hakem kurulunda görev alan Uğur Kobaş haricince başka kimse yok.

Uğur Kobaş ” yaptığı açıklama uluslararası federasyonlardaki görevimin sekiz yıl bitti ve şu an devam ediyorum. Ancak her konumun bir sonu var, belki bu yıl sonu, belki daha sonra bu makamlarda bitecek. Hakkım da hayırlısı olsun. Dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!