TÜRKİYE BOKS ŞAMPİYONASI HEYECANI BAŞLADI

featured

TÜRKİYE BOKS ŞAMPİYONASI HEYECANI BAŞLADI

 

Sakarya’nın ev sahipliğini yaptığı Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, 63 ilden yaklaşık 1400 sporcunun katılımıyla başladı.

Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 63 ilde 1400 sporcunun katılımları ile başladı. Şampiyonanın açılışına Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp GÖZGEÇ, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İNANÇ, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Bilal KURİŞ, Türkiye Boks Federasyonu Asbaşkanı Vahdettin GÖKÇE, Sakarya Boks İl Temsilcisi Nejdet GÜROĞLU, kurum amirleri çok sayıda antrenör ve sporcu katıldı.

Açılış programında konuşan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Sakarya’da misafir olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Göçgeç, organizasyondan yarının dünya şampiyonlarının çıkacağını dile getirerek, “Kadın boksunda dünya birincisiyiz, onlar da yıldızlardaydı. Bu kardeşlerimizin de yarınını buradaki maçlarda göreceğiz. Dolayısıyla çok önemli bir organizasyonu Sakarya’ya, bu güzel kentimize vermekten çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Ayrıca geçtiğimiz yıl Sakarya’ya tayin olan Nevzat İnanç Müdürümüze de hem hayırlı olsun deme imkanı bulduk, hem de başarı dileklerimizi ilettik ” diye konuştu.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ;

“Dünya Bisiklet Şehri” ünvanını, 2022 yılında Sakarya’mız elde etmiş hemen bu yılın başında da Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda “2023 Avrupa Spor Şehri “ ünvanını bayrağıyla beraber Sakarya’mıza taşımanın haklı onurunu ve gururunu yaşamış olduğumuzu bir kez daha buradan sizlere ifade edip sizlerle bu mutluluğu paylaşmak isterim.

Bu ünvanları Sakarya’ya kazandırmak bu imkanları sadece etiketiyle getirmek bizlere yakışmazdı. Bunun altını doldurmak, buna yakışan organizasyon ve sportif faaliyetlerle şehrimizi gündemde tutmak bunun hakkını vermek bizim boynumuzun borcudur. Bu borcu öderken birçok hamle ile, birçok organizasyona talip olup onlara ev sahipliği yapmak istedik. Bunlardan biri de Türkiye Yıldızlar Boks Şampiyonasıydı. Bu talebimizi çok saygı duyduğum bizler için son derece kıymetli olan Boks Federasyonu Başkanımız Eyüp Gözgeç Bey’e ilettiğimde ikiletmeden hemen evet diyerek bu organizasyonu ilimize kazandırdı ve bugün de bu organizasyona katılımlarıyla bizleri onurlandırdılar.

Türkiye Yıldızlar Boks Şampiyonası’nda 63 vilayetimizden 1400’e yakın Sporcumuzu, Antrenör Hakemimizi misafir ediyoruz.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımızın sürekli kullandığı bir ifadeyle ben de buna katılmak istiyorum. Her zaman söylediği gibi “Sakarya sizin eviniz, Dünyayı misafir ederiz” diyor Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız. Evet, biz de bugün bu organizasyona katılım sağlayan çok değerli bu kitleyi bu nüfusu misafir etmekten büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyona katılım sağlayan tüm illerimize Hakem ve Antrenör kardeşlerimize en önemlisi bugünün öznesi olan sevgili Sporcu kardeşlerime yürekten başarılar diliyor, ayakta alkışlıyorum.

Bu Organizasyona katkı sunan tüm kurumlarımıza, emek veren değerli çalışma arkadaşlarıma ve Boks İl Temsilciliğine teşekkür ediyorum.

Bir sonraki organizasyonlarda sizleri buluşturmak ve yeni misafirlerimizle buluşmak ümidiyle hepinize tekrar hoş geldiniz diyor sizleri Şahsım ve kurumum adına saygıyla, hürmetle selamlıyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!