Tour of Antalya powered by AKRA ve Toyota’dan, hibrit araçlar konusunda çok önemli iş birliği

featured

Tour of Antalya powered by AKRA ve Toyota’dan, hibrit araçlar konusunda çok önemli iş birliği

TOUR OF ANTALYA POWERED BY AKRA, KARBON EMİSYONUNU 2022 YILINDA CİDDİ ORANDA DÜŞÜRDÜ

Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından, 10 – 13 Şubat 2022 tarihleri arasında “İklim Değişikliği Farkındalığı” temasıyla Antalya’da gerçekleştirilen profesyonel yol bisikleti yarışı Tour of Antalya powered by AKRA, Toyota ile hibrit araçlar alanında önemli bir iş birliğine imza atarak karbon emisyonunu ciddi oranda düşürdü.

Pelotonda 12 Toyota HYBRID yer aldı

Bisikletçileri parkur içinde takip edebilen peloton araçlarını 12 adet Toyota HYBRID ile değiştiren Tour of Antalya powered by AKRA; böylece toplamda, araç başına yaklaşık 700 km’lik yolculukları Toyota HYBRID araçlarla yapmış oldu.

Gezegenimizin sürdürülebilir geleceğine dikkat çekmek için 2022 yılı temasını “İklim Değişikliği Farkındalığı” olarak seçen Tour of Antalya powered by AKRA, böylece doğanın korunması için katma değer yaratmış oldu.

Çevre dostu araçlar için tüm markalardan önce, 1970’li yıllarda çalışmalarına başlayan Toyota; karbon emisyon oranını 2050 yılında, 2010 yılına göre %90 oranında düşürme vizyonundan hareketle Tour of Antalya powered by AKRA’nın temasına destek sağlamış oldu.

İklim Değişikliği Farkındalık Sürüşü, milyonlarca kişiye ulaşan farkındalık yarattı

Teması çerçevesinde özel bir etkinliğe de imza atan Tour of Antalya powered by AKRA 2022, 13 Şubat 2022 Pazar günü gerçekleştirdiği İklim Değişikliği Farkındalık Sürüşü’nde T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

Muhittin Böcek’i de ağırlamış, bu sürüş sayesinde bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olması gerektiği mesajını milyonlarca kişiye ulaştırmıştı.

Tour of Antalya, bu yıl ilk kez Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dünya liderleri tarafından kabul edilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı – UNDP’nin “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”nı da sahiplenmişti.

Organizasyon, 17 maddeden oluşan “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”nda “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” (madde 3), “Temiz Su ve Sanitasyon” (madde 6), “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” (madde 11), “Sorumlu Üretim ve Tüketim” (madde 12) ve “İklim Eylemi” (madde 13) maddelerine dikkat çekmişti.

Tour of Antalya, gelecek yıllarda belirleyeceği temalar ve hayata geçireceği çevreci projelerle ülkemizdeki doğal varlığın korunmasına katkı sağlamayı sürdürecek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!