TFF’NİN EN SAÇMA KARARI!

featured

TFF’NİN EN SAÇMA KARARI!
Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) önümüzdeki sezon ligin 21 takımla oynanacağını ve bu sene ligden düşmenin kaldırıldığını karara bağladı. Bu karar, benim yaşamımda futbola dair şu ana kadar gördüğüm en saçma karardır. Hangi kurum hangi kulüp buna rıza gösterdiyse tarihin karanlık sayfalarında yerlerini alacaktır.
Kural bir kez değişirse gelecek yıllarda düşecek takımların taleplerini nasıl reddedeceksiniz?
Şimdi hemen akıllara ‘Bu yıl özel bir sezondu,pandemi vardı.Bu yüzden mağduriyet olmasın diye bu karar alındı .’diyenler çıkacaktır. Pandemi dönemini her ülke yaşadı. Çoğu ülke nisan,mayıs aylarında ligini tekrar başlattı. Ama hiçbiri ligden düşmeyi kaldırmadı . Aynı dönemi geçiren ülkeler bu yola başvurmazken TFF neden bu kararı aldı? Eğer bu kararı alacaktınız son sekiz haftayı neden oynattınız? Ben baştan beri pandemi sonrası ligin oynanmasına karşıydım. Sonuç ortada… Ligden düşmeyi kaldırmak ligi bir çeşit oynanmamış kabul etmektir. O zaman şampiyonluğu da iptal edin. Ya da tüm takımları pandemi öncesi konumuna getirin.
Bu saçma sapan karar sonrası lig sadece şampiyonluk için oynanmış gözükmekte. O zaman tek sorun Trabzonspor’un lider olması mıydı? Ya da küme düşmeyeceğini bilse Ankaragücü,Konya takımları bordo mavilillerle maçlarına daha iddiasız çıkmazlar mıydı? Hasılı 2019-2020 sezonu Başakşehir’in şampiyon olması için mi oynandı? Trabzonspor 2010-11 sezonunu bıraksın,esas haksızlık,operasyon bu sezon bu kararla yapıldı,umarım farkındadırlar.
Aynı mağduriyeti TFF 1.ligde Osmanlı,Adana,Eskişehir takımları yaşamadı mı? Onları düşündüğünüz yok ve sırf süper ligin kılıfını uydurmak için alt liglerde de küme düşmeyi kaldırdınız. Bu yol bir açıldı mı gelecek her sezon soununda küme düşen takımlar ,kendilerine haksızlık yapıldığından dem vurup küme düşmemeyi talep edecekler.Bunu her sene göreceğiz. İngiltere, İspanya ,İtalya, Almanya pandemi yaşamadı mı? Orada küme düşenler mağdur olmadılar mı?
Hala amatör küme konusunda kulüplere karar bildiremeyen bir federasyon var. Neredeyse öbür sezonun hazırlık çalışmaları başlayacak.Takımlar konumlarını bilmiyor daha. TFF neredeyse her kademe lig için ayrı bir statü icat etti. Ülkede her şey normalleşme yaşarken futbol okulları, altyapı çalışmaları ligleri hala başlatılmıyor? Büyükler oynarken küçükler bundan mahrum. Oysa şunu herkes kabul ediyor ki küçük bireyler bu virüse karşı en dayanıklı bünyeye sahipler.
Futbol ,futbol dışı unsurların elinde oyuncak olmamalı. Bakın yakın zamanda Avrupa kupalarına gidecek kadar süper ligde güçlü olan Osmanlıspor, Gökçekler siyasi arenadan çekilince büyük bir irtifa yaşadı ve şimdi iki lig aşağıda ve umutsuz bir geleceğe yönelmiş durumda.
Türkiye ligi zaten Başakşehir’in şampiyonluğu ile bir şey kazanmadı. Başakşehir için ne beinsports’a üye olan var ne forma satışı ne de ülke genelinde oluşan bir temaşa. Bir de TFF küme düşmeyi kaldırınca ligin marka değeri iyice aşağıya düştü. Demek ki bu karar sümen altında bekliyordu. Arzu edilen şampiyon ortaya çıkınca karar ,kamuoyuna açıklandı. Tüm bu olanlar UEFA’nın da hoşuna gitmeyecektir. Ayrıca devre arası yapmadan 16 Mayıs’a kadar bir takım lig,kupa ve Avrupa’da 63 maçı nasıl oynayacak?
Tarihin en saçma kararıyla ilgili yukarıdaki sorularıma cevap verebilecek bir sağduyu sahibi insan var mı?

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!