TFFHGD SAKARYA ŞUBESİ VE SAKARYA İL HAKEM KURULU

featured

TFFHGD SAKARYA ŞUBESİ VE SAKARYA İL HAKEM KURULU

BASIN BİLDİRİSİ

İlimiz amatör futbol müsabakalarında Hakemlerimize yapılan saldırılar sonucunda bıçak kemiğe dayanmıştır. Bazı kendini bilmez kişiler tarafından futbol bir oyun olmaktan çıkmış, bazı futbol sahalarında şiddet boy göstermiştir. Sezon başından beri adına sporcu diyemeyeceğimiz kara cahil futbolun, sporun katili zatlar, futbol sahalarında hakemlerimize yönelik sportmenliğe aykırı tutum ve davranışların yanında fiili saldırılarda da bulunmuşlardır.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Karapürçek-Hacıkışla ve Nuriosmaniye-Aşağıkirazca müsabakalarında Hakem kardeşlerimize fiili saldırılar yapılmıştır. Bu son olaylar bardağı taşırmıştır. Yaşanan saldırıların birinde hakem kardeşimizin burnu iki yerden kırılmıştır.

Sahalarda futbol oyununun oynanmasında yaz kış demeden büyük özveride bulunup görev yapan hakem ve gözlemcilerimizin de aileleri, çocukları, eşleri, ana babaları olduğu ve insan oldukları unutulmamalıdır. Yapılan saldırıların hiçbir haklı tarafı yoktur olamazda. Futbol ailemizin içinde, sahada kan döken saldırgan agresif tutum sergileyen spor ahlakından yoksun kişilerin yeri olamaz olmamalıdır. Bu kişiler gerek sahalardan, gerekse tribünlerden uzaklaştırılmalıdır.

Bu tür saldırıları yapanlarla ve sosyal medyada camiamızı ve hakemlerimizi hedef alan hakaret içeren paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli hukuksal mücadelemiz başlamıştır.

Maalesef olaylar bununla da kalmamıştır; pazartesi günü Hacıkışla sahasına müsabaka yönetmeye giden hakemlerimizin dönüş yolunda yolları kapatılmış, bir diğer yolda da kimliği belirsiz kişiler tarafından yolları kesilip tehdit ve hakaretler edilmiştir. Bu olayda yetkili makamlara iletilmiştir. Bu kişilerin bir an önce yakalanmasını olayın aydınlatılmasını yetkililerden talep ediyoruz.

Yaşanan bu olaylar neticesinde, il disiplin kurulunun vereceği cezaların bu tür olayların tekrarlanmaması için caydırıcı olacağını umut ediyoruz. İnsanlıkla bağdaşmayan bu tür olaylar sadece hakem camiasına değil, tüm spor ailesine zarar vermektedir. Bu tip kötü sportif olaylar Sakarya’mızın futboldaki marka değerine zarar vermektedir. Tüm spor kamu oyunu sağ duyuya davet ediyoruz. SaygılarımızlaBasinDuyuru-300x225

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!