TFF-TASKK-ASKF ARASINDA SIKIŞIP KALAN ÖZERKLİK AMATÖR FUTBOL KULÜPLERİN DRAMI

featured

TFF-TASKK-ASKF  ARASINDA SIKIŞIP KALAN ÖZERKLİK

AMATÖR FUTBOL KULÜPLERİN  DRAMI

1992 yılında Türkiye Futbol Federasyonu özerkliğe kavuşur. Futboldaki gelişim ve değişim,  futbolun sadece bir spor dalı olmadığını da ortaya çıkartmıştır.

Futbolun yarattığı parasal değerlerin giderek büyümesi ve futbola olan ilginin yaygınlaşması, lokal federasyonlar nezdinde bu spor dalının bağımsız bir yapı içerisinde yönetilmesini zorunlu kılmıştır.

17.6.1992 tarihinde 3813 sayılı Kanunla Türkiye Futbol Federasyonu özerk hale getirilir.

Amatör futbol 1992 yılına kadar gençlik ve spor il müdürlüğü çatısı altında faaliyetlerini sürdürmekte idi. Bu tarihten sonrada  amatör futbolu sevk ve idare etmek üzere  bazı illerde tff.bölge müdürlükleri kuruldu.

Amatör futbola yön verecek talimatlar-kanunlar yürürlüğe girdi. Tüm illerde kurulışunu tamamlayan askf.ler ile TASKK. Vasıtası ile irtibata geçildi..

Yine 1992 yılından sonrada TFF.VE TASKK.ASKF.lerin birlikte aldıkları karar ve talimatlarla  ile futbol kulüplerin üzerinde maddi yaptırımlar uygulaması sonucunda ….

kulüplerin yaptığı Transfer aktarma bedelini –tff ayrı ödettiler…

yetmedi TASKK”ye ayrı ödettiler ..

yetmedi askf.lere ayrı ödettiler…

Durun daha bitmedi…lige katılım bedeli olarak  tff ve askf lere ödettiler…

Futbol kulüplerimizin askf.lere üye aidat bedelini ödettiler….

Bu ödemelerin ödenmesi için dayattılar….ya ödersiniz..ödemezseniz  lige katılamazsın dediler.

Daha bitmedi…

Bu maddi ödemeleri amatör kulüplerden ….alan askf.ler aynı delegasyona sahip olan salon sporları kulüplerinden almadılar..

Bu mudur adalet..bumudur eşitlik…bumudur demokrasi..

Özark futbol kısacası-futbolu sevk ve idare eden kurulların seçim ile işbaşına gelmeleridir. Diğer bir deyişle ; futbol kulüpleri kendi başkanlarını yine kulüplerin belirlediği delegeler tarafından seçilmesidir.

Ancak saskf.u bu talimatları hiçe saydı ve her 2 yılda bir bir mazeretin ardına sığınıp amatör futbolda demokrasıyi ortadan kaldırılar..

İlk yıllarda ilimizde il temsilciliği talimatı gereği seçimler yapıldı…il temsilcimizi ve tertip kurullarını biz kulüpler seçti..

ancak yıllar geçtikçe işbaşına gelen askf.başkanları oturdukları koltukta uzun süre oturma uğruna  futbol il temsilcisi ve kurullarını atama ile işbaşına getirmeye başladılar.

Kulüpler sevk ve idaresi ve kaderi malesef amatör futbol kulüplerin dışındaki salon sporlarına ait kulüp delegelerin oyları ile seçilen askf.başkanlarının 2 dudağın arasından çıkacak sözlere kaldı.

Geçen onca seneden sonra amatör futbol hep ikinci planda kaldı..Tüm illerdeki askf.ler yaşamaları için Parayı amatör futbol kulüplerinden aldılar..

ama askf.seçimlerinde ise askg.gelirlerinde bir kuruş dahi katkısı olmayan salon sporları kulüplerin delegeleri ile amatör futbol üzerinde vesayet kurdular..

Sonuç olarak; Gelinen noktada amatör futbol kulüpleri TFF-TASKK-ASKF.ler arasında sıkışıp kaldılar..

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!