TFF Sağlık Kurulu “Futbola Dönüş Öneri Protokolü” hazırladı

featured

Avrupa’da Fransa, Belçika ve İskoçya futbol liglerini iptal etti. Hollanda ise 1 Eylül’e kadar futbol oynanmasını yasakladı. Gözler Almanya, İspanya ve İtalya gibi diğer büyük liglerde. Bu üç ülke içerisinde futbolun yeniden başlama ihtimali en yüksek olan Almanya… İtalya’dan ise pek olumlu haberler gelmiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun yaptığı açıklamada ise Türkiye Ligi için kritik gün yarın olarak nitelendirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Yarın saat 15.00’te Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüplerimizin başkanları ile video konferans gerçekleştirerek, futbolumuzdaki gelişmeleri değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

TFF Sağlık Kurulu “Futbola Dönüş Öneri Protokolü” hazırladı

TFF Sağlık Kurulu tarafından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik “Futbola Dönüş Öneri Protokolü” hazırlandı.

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ilgili alınması gereken tedbirlerin ve genel prensiplerin detaylı bir şekilde anlatıldığı Futbola Dönüş Öneri Protokolü, Hazırlık Dönemi, Müsabaka Dönemi ve Pozitif Test Senaryosu olmak üzere çeşitli ana bölümlerden oluşuyor.

Liglerin oynanması sürecindeki tüm fazlara ilişkin çalışmalar tamamlanırken protokolün, “Genel Prensipler”, “Hazırlık Dönemi – Bireysel ve Grup Antrenmanları Evresi” ile “Pozitif Test Senaryoları”nı içeren ilk kısmı yayınlandı.

Sağlık Kurulu; Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Örgütü, FIFA ve UEFA Sağlık Kurullarının uygulamalarıyla birlikte süreçler geliştikçe protokolü kamuoyu ve kulüplerle bölümler halinde paylaşmaya devam edecek.

Acıbadem Sports ve T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan protokol, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiye raporu ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla devletimizin liglerin başlatılmasına yönelik kararı sonrasında uygulamaya konulacak.

“FUTBOLA DÖNÜŞ” ÖNERİ PROTOKOLÜ

COVID-19 pandemisi sürecinde,

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu, Acıbadem Sports ve T.C Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği

ile, TFF 2019 – 2020 sezonunun tamamlanması ihtimaline yönelik hazırlanmış bir öneri protokolüdür.

UNUTULMAMALIDIR Kİ, BU PROTOKOL KALAN MÜSABAKALARIN

OYNANMASI İHTİMALİ ÜZERİNE HAZIRLANMIŞTIR. EN ÖNEMLİ

SORUMLULUK “BİREYSEL SORUMLULUKTUR”.

BU PROTOKOLDE BİREYLER, KULÜPLER VE İLGİLİ KURUMLAR

TARAFINDAN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER “ÖNERİ” OLARAK

SUNULMUŞTUR. HER KULÜP BU ANLAMDA KENDİ KENDİNİ

DENETLEMELİ, FEDERASYON VE DEVLET KURUMLARI İLE SÜREKLİ

İLETİŞİM VE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE HAREKET ETMELİDİR.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!