TFF 2 den TFF 1 kimler çıkar ?

featured

TFF 2 den TFF 1 kimler çıkar ?

Manisa FK ve Eyüp önde koşuyor

TFF 2 ligte Kırmızı ve Beyaz grupta ikinci yarının ilk beş haftası geride kalırken TFF 1 direk çıkmak konusunda Beyaz grupta Manisa Futbol kulübü, Kırmızı  grupta ,bizimde içinde bulunduğumuz grupta Eyüp her gecen hafta adımlarını sıklaştırmaya başladı. İkinci yarıda geride kalan beş hafta itibarıyla üst sıraları hedef seçen takımların nabzını tutarak grupların üst sıra heyecanı ile ilgili ufak ufak notları sizlerle buluşturmaya çalıştık. İşte ikinci yarının beşinci haftası itibarıyla ortaya çıkan puansal gerçekler. NAZIM AKTÜRK

(BEYAZGRUP ) MANİSA FK KOPTU GİDİYOR

TFF 2 lig Beyaz grupta  gecen yıl TFF 1 lige çıkmayı Playofta yitiren Manisa Futbol kulübü ,öyle gözüküyor ki bu işi bu sezon sonu playofa kadar taşımadan ,arzuladığı hedefe direk çıkacak. Manisa FK  bu hafta itibarıyla 61 puanla zirvede yer alıyor. En yakın rakiplerinden Trabzon Hekimoğlu 42 ,Erzincan 24 puanı 41. Görüldüğü gibi bu grupta Manisa FK kopmuş gidiyor.

KİMLER İLK  4 GÖRÜR

Bu grupta Manisa FK nın direk TFF 1 gördüğünü var sayarsak playofa kimler göz kırpıyor,bu hedefin peşinde koşan kaç takım var? Playofa ayrılan dört bilet için  bu grupta tam yedi talip var. Bu yedi takımında puan anlamında birbirlerine çok yakın olduğu görülüyor. Trabzon Hekimoğlu( 42) Erzincan 24 ( 41) Ankara Demir (40) Uşakspor ( 40) Sarıyer (39)Kocaelispor (38) Amedspor ( 38) Görüldüğü gibi playof iştahı olan takımlar arasında puansal uçurum hiç yok gibi bir şey. Bakalım ilk dört yarışının içinden mutlu sonu kimler göğüsleyecek.

(KIRMIZI GRUP ) EYÜP MANİSA KADAR RAHAT DEĞİL

Sakaryasporunda içinde bulunduğu Kırmızı  grupta Eyüpspor önde koşuyor. Sezon başında Sakaryasporla beraber bu grupta TFF 1 için aday gösterilen Eyüp bu konuda ortaya atılan düşünceyi futbol evine taşımayı başardı. Onunla bu hedefe ortak koşulan Sakaryasporun Eyüpten 14 puan gibi kapatılması çok zor puan farkıyla uzakta kaldığı bu grupta ,zirveye en yakın takımın adı Vanspor. Eyüle aralarında 9 puan fark olsa da ,Vanın Eyüp’ü yakalama umudu uzak bir ihtimal olsa da üç puanlı sistemde bir umut olarak görmek mümkün. Görüldüğü gibi bizimde içinde bulunduğumuz Beyaz grupta Eyüp sezon başı favori gösterildiği  Beyaz grupta TFF 1 için emin adımlarla yoluna devam ediyor. Gelin isterseniz şimdide Playofa kalmak adına mücadele veren takımların listesine bir bakalım.

YEDİ TAKIM BİRBİRLERİNE YAKIN

TFF 2 de kırmızı grupta Eyüp’ün takipçisi Van lidere 9 puan uzaklıkta ama Playof için en yakın rakibi olan Kırşehire 4 puan fark atmış durumda. Zirveyle playof arasına sıkışmış gözüken Van 47 puanla bir göz ucuyla üst sırayı bir futbol gözüyle de playof için  diğer rakiplerini takip eder durumda. Van’dan sonra Playof hesapı içinde olan takımlardan Kırşehir ( 43)  Bodrum ( 42) Sakaryaspor ( 42) Turgutluspor (42) puanla sıralanıyorlar. Bunun dışında kırmızı grupta bu takımları 38 puanla takip eden Kırklarelispor ile Serik Belediyeyinin de ilk dört için geriden iz süren takımlar olarak görmek gerek. Görüldüğü gibi sezon başı TFF 1 için aday gösterilen Sakaryasporun ikinci yarıdaki beraberliklerle dolu beş hafta sonunda artık ilk dört iöçinde rahat olmadığı görülüyor. Bunları biz değil ikinci yarının ilk beş haftasında öne çıkan sonuçlar söylüyor.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!