TATANGALAR’ DAN KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

TATANGALAR’ DAN    KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

13/12/2015 tarihinde Sancaktepe Belediyespor ile oynadığımız müsabakayla ilgili bazı konulara değinmek istiyoruz.

1990’dan bu yana tek görüşümüz olan Yeşil-Siyah sevdamızın adı Sakaryaspor’umuza olduğu ve olacağı her platformda destek vermek parolası ile yola çıktık. Dünden bu güne kadar yaşadığımız her olumsuzluklara rağmen tek çatı altında, tek yürek kalarak ayakta durduk. Durmaya da devam edeceğiz.

Sancaktepe Belediyespor ile oynadığımız gerek maç öncesi, gerek maç sonrası polis müdahalesine ve kolluk kuvvetlerinin sözlü tahrikleriyle baş başa kaldık. Lakin sakinliğimizi koruyarak kendimize yakışır şekilde davranarak doğabilecek olumsuz durumları en aza indirgemeyi yeğledik. Emniyet güçlerine soru bile soramadığımız, maç öncesinde anlamsızca toma ve onlarca polisle üstümüzde gereksiz bir baskı oluşturacak şekilde bizi misafir eden ve yine bizleri TARAFTAR olgusundan kafalarında tamamen çıkarmış olan bir grup polisin tavırlarıyla karşılandık. Maç sonrasında henüz tribünden çıkmadığımız ve neden olduğunu anlamadığımız biber gazı ve toma müdalesinin sebebini İstanbul Emniyet güçlerine soruyoruz.

Her istanbul deplasmanlarında tarafımıza gösterilen bu yakın ilgiyi neye borçluyuz?

Biz söyleyelim; büyüklüğümüzden doğan korkularınıza..

Altını çizerek söylüyoruz; tribün kültürünü yaşayan, yaşatan ve birçok konuda öncülük etmiş olan bizlerin gayesi her daim herkesin takdirini kazanan bu düşünce yapısından uzaklaşmayan bu olguyu devam ettireceğiz.

Yine bilindiği üzere, Diyarbekirspor ile oynadığımız müsabakada iki ilçe güvenlik kurulunla görüşerek sevdaya yasak olmaması gerektiğini ve bu yasağı kaldırarak Diyarbekirsporlu arkadaşlarımızı güzel şekilde ağırlayarak, yolcu ettik. Amacı, bu dosthane ve iyi mesajları sürdürebilmek olan bir taraftar grubunun çirkin ve kötü oyunlara mahal vermesi mümkün değildir. Bundan sonra da mümkün olmayacaktır. Bu kötü oyunun kötü karakterli çocukları olmayacağız. Herkesin bilmesini istiyoruz.

Duyuruyoruz ki, İstanbul Emniyeti bir kez daha sınıfta kalmıştır. Yapılan bu saygısızca müdahaleyi kınıyoruz.

Saygılarımızla.

TATANGALAR

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!