Takımlarımıza destek herkesin sorumluluğudur

featured

Takımlarımıza destek herkesin sorumluluğudur

Engin Arapoğlu’nun sunduğu radyo programında konuşan Başkan Toçoğlu, “Basketbol takımımız Süper Lig’de. Sakaryasporumuz muhteşem stadında 1. Lig’e çıkmak için mücadele ediyor. 28 bin taraftarımız maça geliyor, stat dolu ama biz Sakarya’da maddi sıkıntıdan bahsediyoruz. Basketbol takımımızın maçlarını televizyonlar veriyor ama sponsor bulamıyoruz. Çağrımızı yineliyor; herkesi takımlarımıza destek olmaya davet ediyorum” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Engin Arapoğlu’nun sunduğu radyo programında Sakaryaspor ve Büyükşehir Basketbol Takımı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sakarya’da son zamanlarda sporun önemli bir ivme kazandığını aktaran Başkan Toçoğlu, sporun yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi.

 

Sporda ivme yakaladık

Büyükşehir Basketbol Takımı’ndan bahseden Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz hafta Trabzon’u ağırladık. Bu hafta Tofaş gelecek. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlar rakibimiz olacak. Çok kısa süre içerisinde Süper Lig’e çıktık. 3 haftada 2 galibiyetimiz var. Bu ligde tutunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sakaryalı basketbolseverlere de çok teşekkür ediyorum 5 bin kişilik salonu doldurdular. Bu şehir güzelliklerle anılsın sporla, kültürle, dostlukla anılsın istiyoruz. Bunu arzu ediyoruz ve bu yolda da önemli mesafeler alıyoruz” dedi.

 

Herkesin desteği şart

Başkan Toçoğlu, “Sakaryaspor konusunda 2 noktaya vurgu yapmam lazım. İlki yeni stadyum diğeri de ekonomik mesele. Biliyorsunuz takımımız uçurumun kenarındaydı ve biz uçurumun kenarından aldık. Geçen senede 3. Lig’den 2. Lig’e çıktık. Bu senede hedefimiz 1. Lige çıkmak. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Bu işi sadece Büyükşehir Belediyesi’nin ve yönetimin sırtına yüklemek birazda haksızlık olur. Bu şehirde yaşayan 28 bin insan maça geliyor, stat dolu ama biz Sakarya’da maddi sıkıntıdan bahsediyoruz. Basketbol takımımızın maçlarını televizyonlar veriyor ama sponsor bulamıyoruz” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanımızın talimatı

Yeni stadyum konusuna da değinen Toçoğlu, “Yeni stadyum bizim çabalarımızla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapıldı. 125 bin metrekare yeri TOKİ’ye ücretsiz tahsis ettik. O arazi üzerine muhteşem bir stad yapıldı. Bazıları görsellere bakarak bizim stadı kötülediler. Ama şimdi stadyum açıldıktan sonra herkes gördü. Muhteşem bir stadımız var. Geriye sadece bir an evvel lig atlayıp basketbol takımımız gibi Süper Lig’e çıkmak. Bunun için de herkesten destek bekliyoruz. Seyircilerimiz özellikle bu yıl takıma büyük ölçüde hakimler. Bundan çok memnun oluyorum. Sakaryaspor’un ceza sıkıntısına sokacak işlere girilmemesi konusunda tembihliyorum. Sabırlı olacağız, sakin olacağız. İnşallah ardından bu ligi de atlayacağız” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!