‘Sultanların çığlığı’

featured

‘Sultanların çığlığı’

Gelişimspor Bayan Voleybol takımını kurmaylarıyla dün basın toplantısı düzenleyen iş adamı Halit Evin “Koskoca 1 milyonluk şehirde bu takım kapı kapı dolaşıyor çok değişik bir şehirde yaşıyoruz “ dedi.

Geçen sezon Sakaryaspor ismiyle TVF 1.Lig’de mücadele eden ancak sezonun bitmesiyle yoluna Sakarya Gelişim Spor olarak ismi ile devam eden bayan voleybol takımımız bugün basın toplantısı yaptı.Sakaryaspor’dan ayrılarak yoluna Gelişim Spor olarak devam eden bayan voleybol takımı baş antrenörü İdris Demir, Yardımcı antrenör Erol Güdüloğlu, takım kaptanı Gizem Aş ve takımın en büyük destekçilerinden Halit Evin basının karşısına geçti. Hendek Gelişim’in yol haritasını, geçen sezon yaşadığı zorlukları, bu sezonun planlamasını ve sponsor beklentilerini açıkladılar.

PARA YOKSA LİSANS YOK

Bu sezon hangi kapıyı çaldılarsa sürekli olarak ellerinin boş döndüğünü belirtten İdris Demir,”Bizim bütçelerimiz basketbol ya da futbol takımlarındaki gibi çok fazla değil. Hatta biraz daha ileri gideyim futbol takımında ki bir bir futbolcunun maliyeti bile değil. Bizim bu sene yaklaşık olarak 500 Bin TL para bulmamız gerekli. Bu paranın bir kısmı İddia ve TVF’den geliyor zaten. Ek olarak ise bu hafta Cuma gününe kadar 12 Bin TL lisanslar için para bulunması gerekli. Diğer türlü birçok sıkıntı yaşayacağız.” dedi.

BUNUN ÜSTÜ SÜPER LİG

İdris Demir’den sonra sözü alan Erol Güdüloğlu ise “Biz geçen sezonun bitmesiyle birlikte bir çok kişinin kapısını çaldık. Bunların başında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’da dahil. Ancak kendisinden gelen haber ise kaynaklarının Basketbol takımına aktarıldığı oldu. Alt yapıya her türlü desteğin verebileceklerini ancak A takıma şu anlık bir desteğin söz konusu olmadığını söyledi. Biz bayan voleybol liginde Sultanlar Ligi’nden bir klasman alttayız. Küçümsenmeyecek bir yer. Bu ligin bir üstü Sultanlar Ligi yani futbolda Süper Lig.” dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Takım kaptanı Gizem Aş, “Bu toplantıyı yapmamızdaki sebeplerden biride mağduriyetlerimizi dile getirmek. Hem maddi hem de manevi olarak destek istemek. Geçen sezon birçok sıkıntı yaşadık. Antrenörlerimiz ve Halit Evin’in desteği oldu ama bu yeterli olmadı. En azından bizimde futbol ve basketbol takımı kadar destek görmek istiyoruz. Bu sene takımımıza yeni arkadaşlar katıldı. Geçen senede bu kadroda olan ve birlikte çalıştığım arkadaşlar burada mevcut. Hepimiz yürekten savaşan insanlarız. Destek olunduktan sonra her şeyin üstesinden gelebileceğimize inanıyorum.”dedi.

İLGİNÇ BİR ŞEHERDEYİZ

Halit Evin, “Burada basına fazla iş düşüyor. Biraz bu takımı ön plana taşımanız gerekiyor ki bu iki hocamızda rahat etsin. Hoca sürekli cebinden para çıkarmak zorunda kalmasın. Çoluğunun çocuğunun ekmeği sonuçta bu. Şehrin önde gelenleri adım atmalı. Sakaryaspor’dan gelen bir yaramızda var. Geçen sezon kredi çektik borçlandık ve Sakaryaspor’un transfer yasağını açtık. Bu borçları hala ödüyoruz, ondan dolayı çok fazla olamadım bende üzüldüm. Koskoca 1 Milyonluk şehirde bu takım kapı kapı dolaşıyor ve eli boş dönüyor. Fakire bir sadaka dedik, bu sadakayı verenler vermemiş onu anladım. Çok değişik bir şehirdeyiz. Bu voleybol şehre gerekli ve ayakta kalmalı. Bizde bu yardıma hazırız dedik ve yardımcı olmaya da çalışıyoruz. Herkesin katkı vermesi gerekiyor. Katkı verilirse de seviniriz” ifadelerini kullandı. Hakan Zafer PARER

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!