Suat Beyenal’a büyük onur Hizmet şeref plaketi

featured

Sakarya spor tarihinin ilk ve tek Olimpiyat hakemi, Fair  Play ödül sahibi arkadaşımız Suat Beyenal, Greko-Romen Güreş Türkiye şampiyonasında özel plaket ile ödüllendirildi

Suat Beyenal’a büyük onur    Hizmet şeref plaketi

Ankara, Keçiören İlçesindeki Taha Akgül spor salonunda gerçekleşen büyükler Greko-Romen Güreş Türkiye şampiyonasında hakem gözlemciliği görevi yapan sakarya spor tarihinin ilk ve tek Olimpiyat hakemi (2000 Sydney Olimpiyatları)  arkadaşımız Suat Beyenal Güreş federasyonu yönetimi tarafında Hizmet Şeref Plaketi ile ödüllendirildi. Plaketi Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın ve Güreş Federasyonu hakem gözlemciler kurulu başkanı Emekli Albay Ender Büyükerşen birlikte verdiler.

Olimpiyat hakemi

Suat Beyenal Sakarya spor tarihinin ilk ve tek Olimpiyat olarak tarihe geçti. O zamanki adı  FİLA olan Dünya Güreş federasyonu tarafından 2000 Sydney Olimpiyatlarına hakem olarak seçilen Beyenal Olimpiyat hakemi olarak spor ve Sakarya tarihine damgasını vururken, Olimpiyatlarda eleme müsabakalarının yanı sıra çeyrek final ve yarı final müsabakalarını başarı ile yönetti.

Fair Play ödül sahibi 

Uzun Güreş hakemliği hizmetlerini göz ardı etmeyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Fair Play kurulu 2005 yılında Türkiyeyi 20 yıl başarı ile Yurt dışında temsil ettiği için Suat Beyenal’a Fair Play ödülü ve  Kariyer kutlama mektubu vererek onurlandırdı.

Madalya verdi, Plaket aldı

Şampiyonada hakem gözlemci görevini yerine getiren Suat Beyenal Güreşlerin sona ermesinin ardından düzenlenen madalya töreninde önce kürsüye çıkan güreşçilere madalya verdi ve daha sonra Federasyon başkanı Musa Aydın ve Hakem gözlemciler kurulu başkanı Emekli Albay Ender Büyükerşen’in elinden Hizmet Şeref Plaketi aldı.

TRT naklen verdi

Tüm Güreşleri ve madalya törenini naklen canlı olarak yayınlayan TRT spor2 kanalı plaket törenine geniş yer ayırdı ve Suat Beyenal’ın hakemlik kariyeri hakkında bilgiler aktardı.

48 Yıllık hizmet

Suat Beyenal’ın Güreş sporunda tam 48 yıllık hizmeti bulunuyor. 1971 yılında Güreş aday hakemi olan Beyenal’ın hakemliği bırakıp Hakem gözlemciliği görevine başladığı serüveni şöyle:

1971 Aday Hakemlik, 1979 Milli Hakemlik, 1984 Uluslararası hakemlik, 1987 Uluslararası Süperior hakemlik (aralıksız 16 yıl) 2000 Avustralya Sydney Olimpiyatları. Suat Beyenal 2002 yılında hakemliği bırakarak hakem gözlemciliği görevine başladı, 2020 yılında ise Federasyon temsilcisi olarak görev yapacak.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!