SPX Dağyenice Ultra Trail Koşusu COPA’nın Altın Sponsorluğunda Gerçekleşti

featured

SPX Dağyenice Ultra Trail Koşusu COPA’nın Altın Sponsorluğunda Gerçekleşti

COPA Isı Sistemleri’nin altın sponsorluğunda, bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen SPX Dağyenice Ultra Trail Koşusu, 20 Mayıs’ta Türkiye’nin en büyük açık hava doğal yaşam merkezlerinden biri olan Bursa Dağyenice’de gerçekleşti.

Dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce sporcu ve doğaseveri Dağyenice’nin eşsiz doğasında festival atmosferinde buluşturan bu ultra maraton, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak 19 Mayıs’ta saat 21.00’de başladı ve 22 saat süren tarihi 100K Mysia Yolları Parkuru’na ev sahipliği yaptı. Oğuzhan Emre Singer 10 saat 49 dakikada tarihi parkuru tamamlayarak birincilik kupasını kazandı.

20 Mayıs 2023 Cumartesi günü 4. kez gerçekleştirilen ‘SPX Dağyenice Ultra Trail Koşusu’, 2 bine yakın koşuseverin mücadelesine sahne oldu. COPA’nın altın sponsorluğunda gerçekleşen koşu, Bursa Dağyenice’nin büyülü atmosferini sporcular ve doğa severlerle buluşturdu.

Sporu, sağlıklı yaşamı, doğa sevgisini ve eğlenceyi bir araya getirerek festival havasında gerçekleşen bu ultra maraton, tüm katılımcılara keyif alacakları sosyal bir deneyim vadetti. Sporu ve doğayı seven insanları bir araya getirerek hem fiziksel hem de ruhsal açıdan bir deneyim sunmayı hedefleyen organizasyonda katılımcılar, profesyonel ve amatör parkurlarda koşarak kendi sınırlarını zorladı ve doğal güzelliklerin tadını çıkardı. Ayrıca COPA standındaki yüz boyama atölyesinden yogaya, zumbadan konsere kadar birçok aktiviteyle katılımcılar eğlenceli dakikalar yaşadı.

Yalnızca profesyonel sporculara değil, koşu sporunu seven ve doğaya ilgi duyan herkese hitap eden programıyla öne çıkan SPX Dağyenice Ultra Trail Koşusu’nda 6K, 15K, 33K, 61K ve 100K gibi farklı seviyelerde parkurlar yer aldı.

Tarihi 100K parkurunu 10 saat 49 dakikada tamamladı

SPX Dağyenice Ultra Trail Koşusu, özellikle Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak düzenlenen 100K Mysia Yolları Parkuru ile dikkat çekti. Bu tarihi parkurun startı 19 Mayıs tarihinde saat 21.00’de Gölyazı’dan (Apollonia) başladı. Koşucular sırasıyla Akçalar, Fadıllı, Ayva Köyü, Unçukuru, Maksenpınar, Güngören, Üçpınar, Deliktaş Mağarası, İnegazi, Atlas, Çalı, Misi, Doğancı ve Kadriye köylerinden geçerek 20 Mayıs’ta Dağyenice Göleti’nde parkuru tamamladı. Koşunun birincisi Oğuzhan Emre Singer, 10 saat 49 dakikada parkuru tamamlayarak bir rekora imza attı ve birincilik kupasını kazandı.

SPX Dağyenice Ultra Trail’i ilk yılından beri desteklediklerini ifade eden COPA Isı Sistemleri Genel Müdürü Oktay Erdinç; “COPA olarak, bu yıl da Bursa’nın doğa harikası yerlerinden biri olan Dağyenice Göleti’nde gerçekleşen SPX Dağyenice Ultra Trail 2023 organizasyonunun Altın Sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Koşu, her yıl daha da büyüyerek Türkiye’nin en önemli spor etkinliklerinden biri haline geldi. Tüm bunlara şahitlik etmek ve Bursa’ya uluslararası arenada değer kattığına inandığımız bu projenin içerisinde yer almak bizim için çok kıymetli. Hem doğa ile hasret giderdiğimiz hem de spor yaptığımız festival havasında bir etkinlik geçirdik. COPA olarak, doğa ve spor tutkunlarını buluşturan bu kıymetli organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!