Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı Sona Erdi

featured

Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı Sona Erdi

İlimizde 03-04 Mayıs tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı sona erdi.

Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN’ın açılış konuşması ile başlayan çalıştaya , Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim BOYNUKALIN, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin LEKESİZ,  Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz AKÇİL, TFF Başkan Vekili Hüsnü GÜRELİ, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel GÜMÜŞDAĞ, TFF Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin TUZCUOĞLU, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri, hakim ve savcılar, kulüp başkanları ve yöneticiler katıldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni COŞ, Garnizon Komutanı Bilgehan SAYMAZ, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki TOÇOĞLU ve Ak Parti İl Başkanı Fevzi KILIÇ’da çalıştayı yakından takip edenler arasındaydı.

Öğleden sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve İçişleri Bakanı Efkan ALA’nın protokol konuşmalarıyla devam eden çalıştayda konuşan Bakan Kılıç, taraftarların sporun ana unsuru olduğunun altını çizdi. Bakan Kılıç konuşmasına şu şekilde devam etti, ‘’ Spor için ne diyoruz, bir şölen havası diyoruz. Bu şölen havasını kim yaşatacak o stadlarda hep beraber bir araya geldiğimiz o atmosfer yaşatacak. O birliktelik, beraberlik yaşatacak. Ama müsabakaların 3 sonuçlu olduğunu asla unutmayacağız. Nasıl takımımız kazandığında seviniyorsak, berabere kaldığında veya yenildiğinde de duygularımızı kontrollü bir şekilde yaşamalıyız. Tabiki de üzülebiliriz. Bir kupayı kazanamamanın, bir turu atlayamamanın veya bir üst kademeye çıkamamanın sonucu olabilir. Doğrudur, emek harcanmıştır ve rekabet vardır. Bunların hepsinden önce kardeşlik ve insanlığımız vardır. Spor bu anlamda insani duygularımızı ve yaklaşımımızı daha da açığa çıkarmak için bir araya geldiğimiz şölen havasında geçen insani faaliyet olarak algılanmalıdır’’ diye konuştu.

Çalıştayda sporda şiddetin önlenmesi adı altında altı komisyon oluşturulurken, cezai yaptırımlar için de bir tahkim komisyonu oluşturuldu. 2 gün süren ve tamamlanan oturumlar sonucunda komisyon başkanlarının komisyon raporlarını okumasının ardından Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN çalıştayın kapanış konuşmasını yaptı.

Baykan’ın konuşmasının ardından komisyon başkanlarına çeşitli hediyeler verilmesi ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından çalıştay sona erdi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!