Spor Kültürü Sportif Başarıyı da Getirecek

featured

Spor Kültürü Sportif Başarıyı da Getirecek

Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı oyuncusu Caner Ercan, “Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı; organizasyonu, kurduğu takım, elde ettiği başarı ve hedefi doğrultusunda gerçekten birçok basketçinin gözünde iyi bir markadır. Şehir takımı olmak çok başka bir şey. Bence şampiyonluktan ziyade önemli olan Sakarya’da basketbol kültürünü oluşturmak, basketbolun sürekliliğini sağlamaktır. Bunun devamında zaten sportif başarı gelecektir” dedi.

 

Bir basketbolcu olarak Caner Ercan kimdir?

Şuan 29 yaşındayım. Çanakkaleliyim. Üç buçuk yıldır evliyim. 2,5 yaşında Caner ve Aysu adında ikizlerim var. Basketbol hayatıma ilkokul 4. sınıfta Pamukspor’un altyapısında başladım. Yaklaşık 2 yıllık bir Pamukspor tecrübesinden sonra Darüşşafaka’ya geçtim. 2 yıl burada altyapıda oynadım. Devam eden süreçte ise A takım idmanlarına çıkmaya başladım. Darüşşafaka ile uzun soluklu bir kontrat imzaladım. Daha fazla süre alabilmem açısından beni kiralık olarak 2. Lige gönderdiler. Birkaç farklı takımda, 2. Ligde profesyonel olarak 4-5 sene oynadım. Olin Edirne Basket’te 1. Lige çıktım. Orada şuan ki takım arkadaşım Can Akın ile beraber 1. Ligde oynadık. İlk Süper Lig tecrübem bu oldu. 5 sene Süper Lig’de oynadım. Geçen yıl yabancı kuralının etkisiyle ve süper ligde iyi süreler bulamamak ve bir şeyin parçası olamamak gibi nedenlerle umduğumu bulamadım. İlk olarak Yeşil Giresun’a oradan da devre arasında Sakarya Büyükşehir Basket’e geldim.

Sakarya macerası nasıl başladı biraz anlatabilir misiniz?

Basketbol camiasında Sakarya Büyükşehir sağlam bir takım olarak biliniyor ve gerçekten takım olarak bir marka olma yolunda ilerliyor. Sakarya Büyükşehir Basketbol, organizasyonu, kurduğu takım, elde ettiği başarı ve hedefi doğrultusunda gerçekten birçok basketçinin gözünde iyi bir marka. Bu ligde ilk başta tercih edilen takımlar arasında geliyor. Geçen yıl Sakarya Büyükşehir Basket’e baktığımda kadrosu gerçekten çok iyiydi ve hatta benimde bu nedenle burada yüksek dakikalar elde edip edemeyeceğim konusunda şüphelerim vardı. Fakat ben hedefi olan bir oyuncuyum, Sakarya Büyükşehir Basket’e hedefleri olan bir takım. Bütün bunlar benim Sakarya Büyükşehir Basket’i tercih etmemde önemli bir rol oynadı. Yönetimin konuşmaları, söylemleri de gerçekten bana çok sıcak geldi. Eşimle de konuştuktan sonra Sakarya Büyükşehir Basket’i tercih ettim.

Yaklaşık iki yıldan bu yana Sakarya’dasınız. Şehir ve insanlar hakkındaki izlenimleriniz neler?

İki yıllık Sakarya tecrübeme baktığımda insanlar bazında konuşursam, çok sıcaklar ve nerdeyse hiç kötü bir insan modeliyle karşılaşmadım. Sokak ortasında kavga eden, trafikte kavga eden, parkta kavga eden insanlarla karşılaşmadım. Ben Sakarya’da olmaktan çok mutluyum. Çok kalabalık bir şehir değil. İnsanları çok sıcak. Özellikle ailemle burada mutluyum. Doğal güzellikleri, kültürel faaliyetleri, alışveriş imkânları olsun gerçekten çok iyi bir şehir. Özellikle eşim ve çocuklarımla birlikte Kent Park ve Sapanca’da çok fazla vakit geçiyoruz. Şehir merkezinde bu kadar doğa ile iç içe bir park bulmak çok güzel. Diğer şehirlerde bu pek mümkün değil. Ayrıca Sakarya konum itibariyle de çok avantajlı bir şehir. Mesela annem ve eşimin ailesi İstanbul’da yaşıyor ve biz onları sık sık ziyaret edebilme imkânına sahibiz. Özellikle Sakarya ikizlerim için doğal güzellikleriyle, parklarıyla çok güzel bir ortam sunuyor. Takım olarakta her şey iyi gidince Sakarya’da hiç sıkılmıyoruz.

 

Sakarya Büyükşehir Basket hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Sakarya Büyükşehir Basket’in organizasyonu inanılmaz. Süper Lig’de de oynadım, başka 2. Lig takımlarında da oynadım. Diyebilirim ki; Sakarya Büyükşehir Basket’in organizasyonu Süper Lig’in iyi dediğimiz takımları ile aynı düzeyde. Çok uzun bir geçmişi olmamasına rağmen kurumsallaşması çok ileri düzeyde. Kurumsallaşma noktasında 3 yılda gelinen nokta bence inanılmaz. Takım çok profesyonelce yönetiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin varlığı bu noktada çok etkili. Dediğim gibi; Sakarya Büyükşehir Basket, basketbolcular için tercih edilebilir bir takım. Bu anlamda hem 2. Lig’e hem de Süper Lig’e örnek olan bir takım. Bir kent takımı, çok iyi bir kurumsallaşması mevcut, güçlü bir taraftarı var doğal olarakta bunun devamında sportif başarı geliyor, gelecektir de.

 

Bu yıl lig nasıl geçti? Hem sizin hem de takım açısından?

Bu yıl lig gerçekten zor. Süper Lig’den 2. Lige gelen kaliteli oyuncu sayısı çok fazla. Bu da ligde oynanan basketbol kalitesini, mücadele kalitesini üst seviyelere çıkardı. Geçen yıl kapısından döndüğümüz lige bu yıl çıkmak istiyoruz. Bu yıl iyi bir kadro oluşturuldu. Ben, Melih ve Kevin dışında takımda büyük bir revizyona gidildi. Bizim amacımız bir üst lige çıkmak. Tabiki bir anda bir kadro kurup bütün maçları kazanamazsınız. Bu yıl gerçekten her takım çok kaliteli oyunculara sahip. Biz de iyi bir takım kurduk. İyi bir oyun oynayarak Play-Off’u güzel geçirmek istiyoruz. Play-Off’ta hiçbir maç kolay olmuyor. Üst lige çıkmayı gerçekten çok istiyoruz ve bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu yıl hem yöneticisiyle hem de takımıyla çok iyi bir ekibiz.

 

Sakarya’daki geleceğiniz ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Sakarya’da çok mutluyum ve Sakarya’da kalmayı tabiki isterim. Bu Sakarya Büyükşehir Basket’in hedefleri ile de doğru orantılı. Çünkü ben her zaman için hedefi olan bir oyuncuyum, her zaman bir hedef doğrultusunda oynamam gerektiğini düşünüyorum. Sakarya Büyükşehir Basket ile hedeflerimiz örtüştüğü sürece ben Sakarya’da kalmak isterim.

Sakarya taraftarını nasıl buluyorsunuz? Sizce taraftarın maçlardaki rolü nedir?

Sakarya taraftarı gerçekten oyunu bilen, nerde bağırması gerektiğini bilen, nerde tepki koyması gerektiğini bilen bir taraftar. Gerek hakeme gerek de karşı takım oyuncularına. Tribünde taşkınlık yapan insan göremezsiniz, en önemlisi küfür yok. Bu benim için çok önemli bir şey çünkü bu maçlara benim eşim ve çocuklarım da geliyor. Taraftar bu nedenle bizi çok mutlu ediyor. Ancak bu yıl taraftara biraz sitemim var. Geçen yılı da görmüş biri olarak, salonun geçen seneki doluluk oranı ve coşku tam anlamıyla bu yıl yok. Evet, bu yıl geçen yıla oranda biraz daha fazla mağlubiyetimiz var. Ancak demin bahsettiğim gibi geçen yılki lig ile bu yılki lig aynı değil. Oynanan basketbolda bir değil. Bu nedenle önümüzdeki günlerde özellikle Play-Off sürecinde sonuca bakmaksızın arkamızda durmaları ve bizi desteklemelerini istiyorum. Çünkü ne kadar çok taraftar olursa takımda kendini o derece kuvvetli hissediyor.

Şehirde boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz? Kültür sanat faaliyetlerine katılıyor musunuz veya şehri geziyor musunuz? Aileniz ile birlikte nasıl vakit geçiyorsunuz?

Açıkçası şu sıralar lig nedeniyle çok fazla boş vaktim olmuyor. Lige yoğunlaşmış durumdayım. Boş vakitlerimin büyük bir kısmını çocuklarımla, ailemle birlikte geçiriyorum. Genelde çocuklar odaklı planlar yapıyoruz. Özellikle Sapanca ve Kent Park bu tercihlerde ilk sıralarda. Onların rahat rahat, güvenli bir şekilde ağaçlar arasında çimenlerde koşuşturabilmeleri için bu mekânları seviyoruz. Birde eşim Aysun, Kent Park’ta bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde tezhip kursuna gidiyor. Oldukça hoş bir mekân, zamanının bir kısmını burada geçiriyor. Yaptığı şeyler muhteşem. Benim de ilgimi çekmiyor değil hani. Ona eşlik ettiğim günlerde oluyor.

Caner Ercan  (1) Caner Ercan  (2) Caner Ercan  (3) Caner Ercan  (4) Caner Ercan  (5) Caner Ercan  (6) Caner Ercan  (7) Caner Ercan  (8) Caner Ercan  (9) Caner Ercan  (10) Caner Ercan  (11) Caner Ercan  (12)

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!