Spor Aşkı Engel Tanımaz

featured

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde gerçekleştirilen ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ projesiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, ‘’Engelliler Haftası’’ kapsamında özel gereksinimli öğrencilere yönelik 81 ilden toplam 500 MEB özel eğitim kurumuna spor malzemesi dağıtımı faaliyeti kapsamında, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bir Tır Malzeme gönderildi.

13 Mayıs tarihinde Sakarya’ya ulaşan tırda bulunan malzemeler, İl merkezi ve ilçelerinde bulunan, MEB’e bağlı farklı özel eğitim kurumuna dağıtılmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. 18 Mayıs tarihinde Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen tören ile spor malzemelerinin okullara dağıtımı yapıldı.

Törene, Sakarya Valisi Sn Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu , Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Musa Zor, Kurumların Şube Müdürleri, özel eğitim öğrencileri, aileler, öğretmenler ve kurum personelleri katılım sağladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Sakarya Valisi Sn Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Ekrem Yüce, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’ nın açılış konuşmalarıyla devam etti.

Salondakilerle birlikte tüm engelli vatandaşların Engelliler Haftası’nı tebrik eden Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ; Engellilerin hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarı, azim ile herkese örnek olduklarını belirtti.

 

‘’Bu güzel, anlamlı proje için ve özellikle spor alanında dağıtılan spor malzemelerinin İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlimiz spor şehri ve spor alanında çok güzel yatırımları yapılan bir şehirdir. Ve bizlerde bu tür projelere her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze spora dair yatırım ve projeleri için teşekkürlerimi sunuyorum. ‘’ dedi

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ; ‘’ Özel kardeşlerimize bu proje ile özgüvenlerini arttırmaları, sporu hayatlarının her anında yapabilmeleri ve her türlü spor malzemelerine ulaşabilmeleri için imkanlar sunan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kıymetli Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye teşekkürlerimizi sunarız ‘’ dedi

Spor Aşkı Engel Tanımaz Projesi kapsamında gönderilen spor malzemeleri Protokol tarafından Özel Eğitimli öğrencilere takdim edildi. Programda özel öğrenciler tarafından, piyono gösterisi, halk oyunları, mehteran gösterisi ve spor gösterisi yapıldı. Protokol ile çeşitli spor oyunları oynayan özel eğitimli öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç;

‘Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, ana misyonlarımızdan biri de; sporun, toplumun tüm bireylerine ulaştırılmasıdır.

Bu bağlamda, özel gereksinimli çocuk ve gençlerimizin de her çeşit spor imkanına erişebilmesi hedefiyle, farklı engel gruplarının kullanımına uygun olan spor malzemelerinin, ülke sathında, gençler ile buluşması amaçlanmış ve bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim Okullarına Bakanlığımızca Spor Malzemeleri göndermek suretiyle özel çocuklarımızın spora katılımın artırılması hedeflenmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleşen ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ projesi kapsamında, basketbol potasından jimnastik minderine, koşu bandından slalom takımlarına kadar pek çok spor malzemesi, bugün itibariyle ilimizdeki 6 Özel Eğitim Okuluna teslim edilecek ve kurulumları da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır.’ dedi ve Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan , Kıymetli Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na , emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!