Soner Büyükergün

Bugün bu şehrin profesyonellerinde genç kuşak bir oyuncuyu gündeme aldık.

Soner Büyükergün

Sakarya Futbolunda Yeşil Siyah futbol kültürü içinden alt yapı eğitimi alan bir isimler bu şehrin profesyonelleri yazı dizimize derinlik katacağız. Futbolda aşama içinde yürürken zamanın önemli oyuncularından olan Rahim Zafer, Hakan Şükür, Şaban Yıldırım, Murat Bölükbaş, Esat Karaberberoğlu (Rahmetli) kaleci Murat gibi isimlerle Yeşil Siyah futbol bahçesinde gezinmeye başlayan Soner Büyükergün’ü bugün size kısa başlıklar eşliğinde anlatmaya çalışacağız.

YEŞİL SİYAH ALT YAPI HİKAYESİ

Soner Büyükergün Yeşil Siyah futbol evinin bahçesine on yaşındayken ayak basar. Bu süreçte Ekrem Karaberberoğlu (Rahmetli) dışında Beşir Belat, Nedim Kurtiç ve rahmetli Arif Omaç’tan aldığı futbol bilgilerini yeşil siyah ruhuna işledi. Alt yapıda yaşı 16’ya geldiğinde Ekrem Karaberberoğlu, Soner Büyükergünle beraber oğlu Esat Karaberberoğlu’nu genç takımda beraber oynatır ve her iki oyuncu da bu sürecin ardından, futboldaki çıkışları hissedilmeye başlanır.

1987’DE SAKARYASPOR KADROSUNDAYDI

Sakaryaspor’un Konyasporla Süper Lig’e çıkma mücadelesi verdiği süreçte kadroda olan Soner Büyükergün, o gün yaşanan şampiyonlukta Yeşil Siyah kadroda olmanın mutluluğunu yaşayan futbolcular arasında yer aldı. Sakaryaspor Konyayla girdiği yarış sonunda Süper Lig’e çıkınca Soner Büyükergün kupada Denizli maçında Yeşil Siyah formayı giyer. Soner ayrıca ligde de üç maç Sakaryaspor on birinde kendine yer bulur.

İLK DIŞ TRANSFER TEKİRDAĞ SALAT

Soner Büyükergün’ün Sakaryaspor’daki iki yıllık üst yapı heyecanı dışa taşınır. 1988 Sezonunda Soner ve Murat Bölükbaşı o yıl iddialı bir takım kuran Tekirdağ Salata transfer olurlar. Tekirdağ macerası bir yıl süren Soner Büyükergün daha sonra 1989 yılında Mustafa Kemal Paşa devre arasında İstanbul Ümraniye formasını sırtına geçirir.

BABAESKİ’DE GOL KRALI OLDU

Soner Büyükergün Babaeski’de ilk yılında 14 gol kaydeder. İkinci sezon ise bu kez gol sayısını ikiye katlar ve attığı 26 golle gol kralı unvanını futbol çantasına koyar.

ANKARAGÜCÜ’NE GİTTİ

Babaeski’de oynadığı futbol ve attığı gollerle dikkat çeken Soner Büyükergün bu çıkışı Başkentle taçlandırır. Gol noktalarındaki etkili oyunu onu Başkent’in köklü takımı Ankaragücü’ne taşır.

ANKARA SONRASI

Ankaragücü’nde bir yıl forma giyen Soner Büyükergün sonra futbol mazisi içinde Karabükspor’u görür. Rahmetli Aykut Yiğit’in çalıştırdığı Çerkezköy Profilo’da da futboluna genişlik katan Soner Büyükergün, 1997 Sivas, 1998 Ankara Ego, 1999 Keçiörengücü futbolunu ve gollerini taşıdığı takımlar olurlar. Soner Büyükergün futbolu noktalarken 2001 yılında amatörlüğe döndüğü Yozgat Belediye takımda şampiyonluk yaşarken bu takımın TFF 3. Lig’e çıkmasına attığı gollerle katkı verir ve Soner Büyükergün’ün futbola nokta koyduğu yıl tatlı bir başarı ile taçlanır.

TEKNİK ADAMLIK YILLARI

Soner Büyükergün’ün futbol dolu yıllara veda etmenin ardından iki sene sonra Teknik adamlık yılları devreye girer. Futbolda olduğu gibi teknik adamlıkta da Soner Büyükergün teknik adamlık deneyimine Sakaryaspor’da başlar. Sakaryaspor alt yapısında görev yaparken, üst yapıda görev yapan sürecin teknik adamları Sadun Hoşbay, Coşkun Demirbakan, Giray Bulak ve Şaban Yıldırım’ın yanında teknik adamlık için futbol bedenine tecrübe yükler. Yeşil Siyah günlerinin ardından Soner Büyükergün Vedat Uysal’ın yanında Hendekspor’da ikinci adam olarak görev yapar. Blerim Mula ile Sancaktepe’de, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta Oktay Derelioğlu’nun yanında ikinci adamlık yılları olan Soner Büyükergün’ün birinci adamlık yılları devreye girer. Orhangazi Gençlerbirliği, Bursa Nilüfer, Adıyamanspor Soner Büyükergün’ün tek adam olarak görev yaptığı takımlar içinde yer alır. Bir ara Kırkpınarspor’da da görev yapan Soner Büyükergün şu günlerde teknik adamlık çantası elinde yeni bir takımın kapısını çalmayı bekliyor.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!