Sıkıntılı başlangıç

featured

Sıkıntılı başlangıç

Önüne yeni sezon hedefi olarak TFF 1 lig hedefi koyan Sakaryaspor bu umudun içiniGiyimser düşünceyle besleyecek bir sonucu yeşil siyah futbol evine taşıyamadı. Ankaradan 90+4 atılan golle giden üç puan içinden bir puanı kurtarmak azda olsa bir futbol tesellisi olsada ,hedefi olan takım buna sevinemez. Ankaradan gelen futbol notları aynen düşündüğüm gibi çıktı. Garanti savunma oyunu ,başlıca Yıldırım düşüncesi olarak sahneye çıkmış . Savunma yapacaksın ,futbolda iyi savunma tabiki önemli. Amma velakin kazanmak içinde bunun üstüne hucum zenginliği ekleyeceksinki bu düşünce işe yarasın. Sakaryaspor az gol yer ,çok az gol atar düşüncesi Keçiören maçının notları arasında en baş sıraya konmuş. Bu durum bana yabancı gelmedi. Özel maçlardaki özel sonuçlar önemli değildirde ,oynadığın ,yapmak istediğin konusunda bu işten az çok anlayanların önüne futbol bilgisi koyar. Bizde daha özel günler yaşanırken bu takım gol noktalarında yok. Bu takımın hucum zenginliği eksik diye yazmıştık. Kısacası savunma  az pozisyon veriyor ama hucumdada gereken hamleler bu takımın futbol anlayışında gelişmemiş bir sıkıntı olarak daha ilk maçta futbol alanında kendini göstermiş.Bunu çözmek ,olumlu hale dönüştürmek yolun başında siz bizi ligte görün diyerek ligi işaret eden Teknik sorumlu Ahmet Yıldırımın işi de bu konuda onunda işi zor. Yolun başında içerde dışarıda sıkıntıları olan bir takımı fazla hırpalamak değildir niyetimiz. Biz sıkıntıları yazıp çözüm üretilmesi adına düşüncelerimizi oyun alanından alıp köşemize taşıyoruz. Uaztamada gelen beraberlik golünün yinede bir umut olarak Rüstemlere taşınıp ,eksikliklerin onarılarak önümüzdeki maçlara taşınması dileği ile yinede yeni sezona umut taşımak istiyoruz.

KARA TABLO

Sakaryaspor TFF 2 liginde açılış maçı olan Keciörengüçü maçına gitmeden evevl yönetim Rüstemlerde Sakaryasporun içinde bulunduğu durumu Sakarya medyası önüne koydu. Tablo iç açıçı değil. Oysa Sakaryaspora her geldiğinde heyecan yaratan ama giderken Sakaryasporu ucan kuşa borçlu bırakan İsmail Gürsesin bıraktığıa alana talip olanlar bunu biliyorlardı. Biliyorlardı diyorum mevcut yönetimin başı bir kere onun sağ koluydu. Şimdi kalkmışlar yeni kadro oluşturmak adına 10 milyon üstü harcamadan, Eylüle kadar TFF ye futbolcu alaçakları için 2,5 Milyon tl den bahsediyorlar. Transferde yaklaşık 4 milyon tağıttıklarına ,geriye ödenmesi gereken yaklaşık 6 milyon tl borc kaldığını yönetimin önümüze koyduğu bilgilerden öğreniyoruz.Yukarıda belirtilen TFF deki futbolcu alaçaklarını içeren  dosyalarını içeren 2,5 Milyon Tllik  Bu para ödenmezse TFF den üç puan silinme  uyarısıda Rüstemlerde asılı duruyor. Özetle Sakaryasporun  TFF 1 ligi hedefleyen düşüncesini besleyecek ,bu sesin daha gür çıkması adına el verecek imkana ihtiyac var.  Öyle görülüyorki bu konuda büyük iştahla Gürsesin bıraktığı Yeşil Siyah enkaza talip olanların bu konuda yapacakları hamleler büyük testek bekliyor. Yoksa daha yolun başında Rüstemleri karabasanlar basar. Basına şeffaf açıklamalarda bulunan yönetim herkesin ,her yeni göreve gelen yönetimler gibi bu  yük sadece bizimle aşılmaz ,bize testek gerek diyor. Yani çok bildik ,daha öncede sıkca dinlediğimiz bir yeşil siyah gercek.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Sakaray hakemliğinde hakemlerin sevk ve idaresinin el değiştirmesinden sonra camiada farklı bir hava esmeye başladı.Ercan Yıldırımın sıkıntılı idaresindeki İHK gitti yeni bir umut olarak Kemiksizoğlu Başkanlığında yeni bir İHK Hakem kapısından içeri girdi. Bu gidişler, gitgeller atama usulunun yaşandığı her yerde yaşanır. Ancak önemli olan bu gitgellerde hakem camiasının hasar görmemesi önemlidir. Bu gün için Ahmet Kemiksizoğlu Başkanlığındaki yönetim henüz yolun başında çiçim ayları , giden İHK nin bıraktığı eserin içindeki eksik vede yanlış halkaların değerlendirmesini yapıyor. İntikamcı yaklaşımın Kemiksizoğlunun idari yapısında olduğuna ihtimal vermiyorum. Bunu nereden biliyorum dersiniz. Kemiksizoğlu gerek giden İHK Başkanı ile gerekse günün Dernek başkanı ile yaptığı ikili görüşmelerdeki sözlerinden anlıyorum. Ne demiş Kemiksizoğlu ben göreve aranızdaki meseleyi çözmek için gelen ne savcı nede hakimim. Ben Sakarya hakemliğine hizmet için geldiğini deklare eden sözlerinden anlıyorum. Bu gün için yeni İHK ve Dernek yönetiminin verdiği resmimn içini olumlu düşüncelerle doldurmak mümkün olmasada , sezon  başı ziyaretlerine birlikte adım atmaları birlikte resim vermeleri göze hoş geliyor. Birlikten kuvvet doğar diyerek bu konunun üstünü bu günlük örtüyorum.

DOSTLUK

Günümüzde her alanda ihtiyac karşılığı olan bu kavram futbolda karşımıza çıktı. Adapazarıspor kulupünün ortaya attığı altı süper lig takımının Dostluk turnuvası adı altında yeni sezon öncesi Amatör futbolun içine itilmesini dostluk adına önemsiyorum. Dostluk güzel bir duygu. Dostlu sevmek demek. Dostluk iç açıçı bir kavram. Hayatın her alanında olması gereken Dostluğun futbolla kuçaklaşmasını bu nedenle önemsiyorum. Umarım Adapazarıspor,sapanca Gençlik,Kalaycıspor,Erenlerspor,Harmanlıksporu ve Hendek dereköysporu içinde barındıran Dostluk turnuvası örnek turnuva resmiyle karşılığını bulur.

GİTMEKMİ ÖNEMLİ ,KALMAKMI ?

Yeni sezon öncesi alt yapı gruplarında ilerleme kaydeden takımlnların kapıları çalınır veya takımlar eliyle bazı oyuncular bazı takımlara önerilir. Bu gitgelleri yaşamaya alıştık. Bu sezonda aynı filmi seyretttik. Bizim bildiğimiz Erenlersporun alt yapı yaş grubundan  dışarıya giden dört oyuncusu gittikleri yerde kaldılar. Bazı takımların gönderdikleri içinden dönen oyuncular var. Gönderen takım proje takımı olarak bilinir. Başındaki sorumlu dönen olmadı desede üç beş oyuncunun döndüğü bilgileri önümüze kondu. Giderler gelirle ben işin orasında değilim. Gittinmi ,gittiğin yerde kalacaksın. Gittinmi gittiğin yerde yükseleceksin. Gittinmi yükseliş yıllarında iz bırakacaksın. Gittinmi ,ya gittiğin yerde yada daha sonra gittiğin yerde yükseleceksin. Kısacası gitmiş olmak için gitmeyeceksin. Bir gercek daha var,son yıllarda azda olsa Sakarya alt yapı yaş gruplarından gelecek vaad eden çoçuklarımız dışa açılırken başarılı olmaya başladılar demekte mümkün.

MERTCANI KİM KEŞFETTİ ?

Erenlersporun 2004 Doğumlu oyuncusu Mertcan Konyaspor alt yapısına transfer oldu. Bu transfer sonrası Nejat Ersin Spor okulu patronu Nejat Ersin bu oyuncunun geçmişini gündeme taşıyarak Mertcan üzerinden Aslan FK yı ,Mertcan üzerinden nejat Ersin futbol okuluna pay aktarımında bulunmuş. Mertcan bu spor yuvasından Erenlerspor alt yapı sorumlusu Fatih Kanburun istemi ile Aslan FG dan Erenlerspora ,dolayısı ile Mertcanın alt yapı futbol kültürünü burada altıktan sonra gelişim sürecini Erenlerde yaşadığını kendine ait Face hesapından spor kamuoyuna duyurmuş. Anladığımız kadarıyla Mertcan üzerinden prim yapma  girişimidir bu. Herkes kendine pay uzatırken biz Mertcan olayında Nejat Ersin futbol okulunada ,bu çoçuğun yetişip kendini göstermek adına Erenlersporun bu uğurda harcadığı futbol emeği olduğunu düşünüyoruz. Bir futbolcu bir yerde emekleme devresi geçirip sonra bir yerde kendini geliştirirken bu sürecin içindeki emeklere ortak alkış göndeririz.Ancak bu çoçuğun Erenlere giderken ASlan FG nın bu transferden 750 tl aktarma bedeli aldığını, bu çoçuk orada sol açık oynarken Erenlerde solbek oynayarak performans yükselişine geçtiğini ,bu mevkiden transfer olduğunu anlatarak gelişim sürecininin en fazla yükünü Erenlersporun çektiğini,futbol yıldızının burada yükseldiğini belirterek Erenlerspora dolayısı ile bu yaş grubu sorumlusu Fatih Kanbura daha fazla pay uzatmak gerek.  Umarım Mertcan Konya alt yapısından daha yukarılara tırmanan bir oyuncu olur da biz bu transfer hikayesinin eksik halkalarını o gün tamamlarız.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!