Sert stober

featured

Bu şehrin profosyenenlerine bu gün futbol eğitimini yeşil siyah bahçede alan savunmacı bir oyuncu ile devam ediyoruz.

Sert stober

Bu gün  uzun zamandan beri devam ettiğimiz  bu şehrin profosyenelelri yazı dizisine  futbol gözünü yeşil Siyah bahçede açan bir savunmacı ile devam edeceğiz. 1980 Sakarya doğumlu Mustafa Sertin futbol dolu günlerinin ilk ayağı 1992 yılında Sakaryaspor alt  yapısında başlar. Sakaryaspor da alt yapıda her yaş katogorisinde oynayan savunmadaki başarılı performansıyla  üst yapıyı da gören Mustafa Sertin futbol yürüyüşünü isterseniz yıllar eşliğinde  sizinle buluşturmaya çalışalım.

ALT YAPIDA KİMLERLE BERABER OYNADI ?

Mustafa Sert  alt yapı yıllarında, her yaş grubunda forma giyerken  teknik adam olarak Ercan Zorlu,Recai Çaloğlu , Timur Şahinel, Yenal kaçıra ile çalıştı. Bu süreçte Mustafa Sertin beraber oynadığı oyuncu grubunun içinde Talip Öztoprak, İlhan var, Hasan Tuncel  Sakaryaspor sonrası profesyonelliklerini dışarıya taşırlar.  Birkan Budak, Erkan Rencber, Murat Özdemir sürecin diğer oyuncuları arasında yer alırlar.

SERTİN YÜKSELİŞİ

Sakaryasporda Mustafa Sertin yukarılara çıkışının öyküsü içinde İlyas Tüfekçi zamanı önemli rol oynar. 1997-98 yılları arasında  Sakaryasporda alt yapıdan üst yapıda idman yapana gelecek vaat eden oyuncular arasında yer alan Mustafa Sert 1998 sezonunda profosyenel oldu. O yıl Sakaryasporda  Süper ligte forma giyen  Mustafa Sert   deprem sonrası ara verilen lige kadar Sakaryaspor savunmasının değişmezi olur.

SİİRT JETPADA  ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Büyük yıkıma sebeb olan Marmara Depremi sonrası lige ara verilince Mustafa Sert kısa süreliğine  Timucin, M.Ali Honca ile beraber   Sirt Jetpanın yolunu tutar. Mustafa Sert Siirtte  Şampiyonluk yaşar ve 2001 sezonunda tekrar sakaryaspora geri döner.

ANTALYADA   SÜPER LİG KAPISINDAN DÖNEN  KADRODAYDI

Sakaryasporun Süper ligten düşüp tekrar Süper lige çıkma mücadelesinde Çoşkun Demirbakan zamanında Mustafa Sert  Yeşil Siyahlı savunmadaki yerini aldı.  2001 Sezonunda Antalyada Süper lige çıkmak adına final kapısından içeri giren Sakaryaspor  penaltılara giden maçta Malatyaspora kaybederek  Süper lig kapısından dönmüştü.

DENİZLİ YILLARI

Mustafa Sertin Siirt Jetpadan sonra dış dünyadaki futbol yürüyüşü Denizliye uzanır. 2001-2003  yılları arasında Denizlispor forması giyen Mustafa Sert bu süreçte kiralık olarak Mustafa Denizli zamanında Manisaspordada  futbol arşivine siyah beyaz yükleme yapar.

SAKARYASPORA DÖNÜŞ

‘001 2005 yılları arasında ki futbol defterini Denizlispor ve Manisasporla taçlandıran Mustafa Sert  üç yıllık ayrılığın ardından tekrar yeşil Siyah yuvaya döner. 2005-2009 sezonunda Necmettin Sert önderliğinde Süper lig kadrosunda yer alan Mustafa Sert ,Necmettin Sertin ayrılışının ardından kalan süreci Şaban Yıldırımla beraber sakaryasporda geçirir.

SONRAKİ YILLAR

Mustafa Sert 2005 sezonunda bir kez daha yuvadan uçar. İkisezon İstanbulspor forması giyen Mustafa Sert  daha sonra sırasıyla Malatyaspor ,Sarıyer,  ve Sarıyerde  2010 yılında futbola nokta koyar.

9 KEZ MİLLİ OLDU

Mustafa Sertin ayyıldızlı forma giydiği yıllar alt yapı yıllarını kapsar. Futbolda gelişim içinde olduğu yıllarda Mustafa Sert  U19 ve U 21 Milli takımlarında yaklaşık 9 kez milli formayı giyerek futbol çantasına azda olsa milli duyguları yükler.

ANTEP VE  İYEM ANISI

Mustafa Sertin yaklaşık  18 yıllık futbol yaşamında hanki anılar iz bırakmış diye sorduk ,Sert bu sorumuza  Sakaryada  oynadığımız ve 6-2 kazandığımız Gaziantep maçı benim futbolda unutamadığı anılar içinde  başı çeker dedi. Mustafa  Sert İstanbulsporda oynarken  Çapraz bağları kopar ve İstanbul’da  Türkiye hastanesinde ameliyat olur. O  sırada bir sürpriz Mustafa Sertin kapısını çalar. Aynı hastanede aynı şekilde çapraz bağlarından ameliyat olan  Soner İyem  Mustafa Serti koltuk değnekleri eşliğinde ziyarete gelir. Kader iki Sakaryalı genci aynı anda aynı hastanede ,aynı sakatlıktan ameliyat sonrası karşı karşıya getirir. Mustafa Sert bu ziyaret anında çok duygulandığını  şu sözlerle ifade etti. Soner adamdır, adam Nazım hocam. Güzel ve de anlamlı bir anı aldım Sertin futbol hikayesi içine koydum.

TEKNİK KARNE

Mustafa Sert futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlığa soyundu. İlk teknik adamlık deneyimi Sakaryasporda Ercüment Coşkuner’e ile başlar.  2014-2015  sezonunda yine Ercüment hocayla Ümraniyesporda çalışan Mustafa Sert  daha sonra 2*16 -2017 sezonunda  İlhan Varın yardımcısı olarak Sakaryasporda görev alır. Mustafa Sertin yolu daha sonra 2018-2019 sezonunda Kayhan Çubukçu ile beraber Gölcükspora düşer. Burada Kayhan Çubukçunun bitime beş hafta kala takımdan ayrılmasının ardından Mustafa Sert  bu son beş haftada Gölcüksporda birinci adamlık deneyimi yaşar

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!