Şen ola Kırkpınar şen ola

Şen ola Kırkpınar şen ola

Kırkpınarspor Mudanyasporun ipini ikinci yarıda çekti. İlk yarıdaki üretkenlikten uzak futbolun içinden, ikinci yarı fark çıktı. Bu nasıl oldu? Şenol’la oldu. Murat  kaleyi karşısında bulduğu an , çerçeveyi kendine yakın hissettiği an vurdu ve gol geldi. Biraz şans talih kader kısmet olsa da gol gol dür. Sonuçta içinde futbolcunun kaleye vurmadaki özgüveni var.  Ondan sonra ne oldu? Kazanılan serbest vuruşu rakibin kendine toparlamasına fırsat vermeden , hızlı kullanılan serbest vuruşta, yine murart devreye girdi ve maç bitti. Sonramı ne oldu Soner le üç oldu. Kazanan Kırkpınara bir bakalım . Nasıl kazandı , nasıl oynadı? Üç gollü zafer bedavadan gelmedi.

Kırkpınarspor elindeki kadroyu Yalova yenilgisine göre bayağı onarmış. Savunma birbirinle uyumlu, rakibine pozisyon vermedi. Yusuf Hakimov savunma derinliğine güven getirmiş. Kamil-Yusuf ikilisi bayağı uyumlu resim verdiler. Orta saha şimdi  daha iyi. Ayağa pas zenginliği , forvete top taşıma işindeki trafik bayağı etkin hale gelmiş. Eeeeeeeee böyle oluncada, Sarı lacivertli ekibin oyunu kontrol altına alıp , oynadığını rakibe kabul ettirmede bayağı mesafe kat eti ve kazandı. Orta saha  şimdi daha iyi. Ayağa pas zenginliği , forvete top taşıma işindeki trafik ,bayağı etkin hale gelmiş .Kısacası Kırkpınarspor Bala alışma döneminde üç haftalık süre içinde eksiklerini onarmada  bayağı yol kat et mis.

Bunlar kazanılan günün içinden geleceğe taşınabilecek iyi görüntüler. Bu işin birde çirkin yüzü var. Sonere yapılan sert harekette hakem kırmızıyı göstermiş,3-0 öndesin, bu aşamada saha içi isyan, ve de tribündeki tel örgülere saldırma ,oyun alanına küfür şamatası  niye. Kırkpınarlı oyuncular işlerine bakacaklar. Tribündekiler bedavadan tel örgüye tırmanma şovunu devreye sokmayacaklar. Bunlar iyi şeyler değil. Ya Şenere ne demeli. Oyun bitmiş , rakibe topu kaptırdıktan sonra sallanan tekme neyin nesi ? Yaşını başını almış tecrübeli bir oyuncunun, iyi günde bedavadan çıkan bu tekmesi , günün sorumsuzluğu olarak  maçın içinde yer aldı. Şenerin bu sorumsuz  tekmesi ,Sonere yaptığı mükemmel asisten gelen golün güzelliğin inde  içini boşalttı.    İstanbullu Hakem Alican Özışık oyun alanı içinde Hakemlik adına parlayan bir ışık gibiydi. Fiziği , kendine olan güveni verdiği kararlar mükemmeldi. Her iki takımada çıkardığı kırmızı kartları hiç rötar yapmadan direk gösterişi, triosu ile uyumu benden çok iyi not aldı.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!